Kreikan tuliaisia hutiostoksia vältellen

Tykkään väittää, etten osta juuri matkoiltani mitään, sillä ”elämyksethän riittävät”. Usein sanani ovat kuitenkin palturia. Vaikka ostan huomattavan paljon vähemmän mitään kuin ennen, ja esimerkiksi viime Espanjan reissulta palasin tyhjin käsin, niin usein matkalaukussa matkustaa vähintään joku ruokamuisto.

Kreikan saarihyppelyllä keskityimme auringonlaskuihin, uima-allaselämään, luontoon ja pieniin, mutkitteleviin katuihin, mutta ostoksillekin jäi aikansa. Välillä kaupunkin valloittamisen lomassa oli kiva löytää kivan näköinen kauppa ja astua kynnyksen yli tarkastelemaan lähemmin.

Suurin osa putiikeista oli täynnä krääsää, mutta asiaansa syventyvä löytää niin Santorinilta kuin muiltakin Kreikan saarilta esimerkiksi laadukasta käsityötä, paikallisia designer-tuotteita, lähellä tuotettua luonnonkosmetiikkaa ja ruokatuliaisia.

Minun ostokseni näyttävät tällaisilta:

Minimalistiset korut (12–20 euroa/kpl)

En ollut tajunnut Kreikkaa korumaaksi. Yhtäkkiä huomasin joka kadunkulmassa myytävän koruja. Tarjontaa on paikallisista luksuskoruista kaukaa tuotuun rihkamaan ja tyyliltään vähän sitä sun tätä. Itse jäin monesti ihastelemaan minimalistisia, kevyitä koruja.

Ankkurikorun, suosikkini, ostin korusepältä itseltään (Laitan hänestä myöhemmin kuvan!) Kaksi muuta ostin jälleenmyyjäputiikin kautta.

Nahkasandaalit (tingittynä 20 euroon)

Nahka on korujen ja tekstiilituotteiden rinnalla Kreikan saarien tuotehitti. Tuotteiden laatu vaihtelee ja omaan tyyliin ei ole välttämättä helpointa löytää sopivaa, mutta väitän, että jokainen kärsivällisesti etsivä palkitaan lopulta sopivilla tuotteilla. On reppuja, lompakkoja, laukkuja, kenkiä ja vaikka mitä.

Nämä oranssipohjaiset sandaalit pomppasivat heti silmille. Hymyillen tingin kympin hinnasta pois. Käyttö osoittaa sitten myöhemmin, kannattiko ostos.

Nahkakantinen muistikirja (27 euroa)

Muistikirja oli melkoisen hintava… Mutta se jäi kolkuttelemaan mieleen, kun ensi kerran sen näin, joten palasin päivän harkinnan jälkeen kauppaan. Liike oli Santorinin Firassa, pelkästään kreikkalaisten suunnittelijoiden tuotteita myyvä pikkushoppi. Vihkossa on puhtaanvalkoiset, tyhjinä odottavat sivut. Tänne aion kirjata hulluimmat haaveeni, suurimmat tulevaisuudensuunnitelmani.

Emalimuki (10 euroa)

Lame! Australialaisen skeittiketjuliikkeen muki kiinnitti huomion ja sai tarttumaan maksukorttiin. Vähän surkea lopetus kreikkalaisten tuotteiden rivistölle, mutta pakko pysyä rehellisenä.

Näiden lisäksi ostin kaksi purkkia hilloa, viikunaa ja kirsikkaa sekä kreikkalaisia lime-chilikarkkeja suoraan tehtaanmyymälästä. Hyvä saldo! Kaikki ihanat pähkinät, kuivahedelmät, oliiviöljyt, pellavavaatteet ja -tekstiilit, sekä puuvillapyyhkeet ja -huivit jäivät odottamaan muita ostajia.

Pus!
-Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.