Trans-Siperia 5: Talviturkki jäi Baikal-järveen

_MG_0789 kopio
_MG_0896 kopio
_MG_0767 kopio_MG_0609 kopio _MG_0859 kopio_MG_0744 kopio_MG_0665 kopio _MG_0754 kopio _MG_0762 kopio _MG_0795 kopio _MG_0803 kopio _MG_0855 kopio _MG_0894 kopio_MG_0888 kopio _MG_0889 kopio _MG_0890 kopio _MG_0825 kopio

Kukapa olisi uskonut, että tänä vuonna talviturkki tippuisi Baikal-järveen? Fiilistelin koko pitkän junamatkan, kuinka sitten kirmaisen Baikaliin kuin pieni gaselli konsanaan. Järkytys oli suuri, kun sain viime metreillä tietää, ettei lämpötila nouse koskaan yli viidentoista. Älytöntä huijausta koko universumi. Minun sivistykseni taso ei kuulu tähän asiaan mitenkään.

En tietenkään jättänyt pulahtamatta, lämmöstä (tai kylmyydestä) viis. Vaikka en aloittanutkaan pyrähdystäni aivan yhtä komeasti kuin Janne, takaperinvoltilla kerien, olin ylpeä että uskalsin uiskennella. Hyytäväähän se oli, mutta pyrin pitämään mielessäni, että kylmä vesi toimii hyvin urheiluvammoihin. Tosin mitään urheiluvammojahan ei tietenkään ollut, olinhan maannut viimeisen viikon junassa Snickers kourassa ja jäätelö toisessa, mutta itseään voi helposti huijata. Talviturkki tippui ja voitonriemu oli suuri. Aurinko lämmitti ja oli kerrassaan kaunista.

Ehkä ensi kerran elämässäni koin näiden kuvien kanssa outoa probleemaa. Kuvat ovat niin epätodellisen kauniita ja maisema niin kirkkaansininen, että teki mieli muokata kuvia rumemmaksi, että ne olisivat todellisempia. Vaan tuolta siellä oikeasti näytti, ihan uskomattomalta. Ja ehkä vielä vähän hienommalta kuin näissä kuvissa. Joka puolella oli entistä kauniimpaa maisemaa. Pää kääntyi kuin pöllöllä, melkein kuin isän kanssa ajokorttia suorittaessa.

Nyt laiskasunnuntai. Kämppis Provinssissa, koko huusholli autuaasti itselläni. Herkkuruokia jääkaapin jämistä, kotona hiippailua ja näennäistä siivoamista. Jos oikein ajaudun ahkeroimaan, niin yrityskuittien lajittelua tai ikkunanpesua yli kahden vuoden tauon jälkeen.

Iloista viikonloppua. Kiitos kommenteista matkajuttuihin. Vastaukset tulossa varmasti, joskin hamassa tulevaisuudessa.

– Henriikka

14 kommenttia

 1. Eeva 27.6.2015

  Hei mikä toi pyyhe on? Oon joskus niitä katsellut, mutta nyt en millään saa päähäni, että millä nimellä löytyy.

  Ihania kuvia :)

  Vastaa
 2. Helmi 27.6.2015

  Luin vasta nyt kaikki matkapostaukset, kertakaikkisen upeita kuvia. :)

  Vastaa
 3. Alina 27.6.2015

  Meikä visusti humoristisessa nutussa. Muisteltii just tääl hien keskellä et kui kylmä tuol oli!!!

  Vastaa
 4. Tiia 27.6.2015

  Huikeita kuvia tosiaan! Noissa aiemmissa osissa myös.

  Luin joskus Rosa Liksomin Hytti nro 6:n, ja vaikka tykkäsin kirjasta, olen siitä lähtien aina ihmetellyt, mikä kumma ihmisiä tuonne Siperian-junaan vetää. Pakko silti myöntää, että näiden juttujen myötä on minuakin alkanut varovasti kiinnostaa. :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Kiitos paljon Tiia.

   Siperia-juna kyllä vetää porukkaa. Ja ihan syystäkin, ainakin meidän mielestä. Kannattaa käydä tutustumassa, jos joskus elämässä tulee tilanne.

   Vastaa
 5. Sari 28.6.2015

  Näinkin sun kämppiksen Provinssissa. Kattelin kovasti että olitko messissä. Oisin tullu nykäisemään hihasta.

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Joopp, mun kämppis oli kuin olikin Provinssissa piipahtamassa. Mä en silloin hypännyt mukaan kyytiin, vaan jäin kotiin tekemään muita juttuja. Ehkäpä törmätään jossain toisaalla ja oot sitten erittäin tervetullut nykimään hihasta.

   Vastaa
 6. […] nousin pintaan ja karjaisin. Oli hirveää. Kamalan kylmää vettä. Inhoan kylmää vettä. Viime vuonna jätin talviturkkini Baikal-järveen ja hytisin silloinkin kylmästä. Mutta se oli sentään eksoottista, toisin kuin kotimaan […]

  Vastaa
 7. […] odotamme teillekin tutulta Siperian Juusolta, joka lähettelee asiasta niin outoa ammattislangia, että olemme lakanneet lukemasta. Kuvitelkaa […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.