Uusi vuosi toi lumen ja lakon tullessaan

Uusi vuosi toi lumen mukanaan, iha mieletöntä. Seistä tuolla kuin lumiukko. Vaikka veihän se meidän auton myös ojaankin. Pikkuseikka. Ehkä neljänneksi parasta lumen tulossa on se, että uusi talvitakkini näyttää paremmalta valkoista kuin epämääräistä harmaata vasten. Ihanien appivanhempien autotallin edessä kelpaa kökötellä ja Ideaparkkikin sijaitsee mukavan lähellä -Sieltä se takki löytyikin. Hennesillä oli yksi oranssinpunainen villakangastakki jäljellä kaikkien turkoosien takana ja ihanaihana se oli juuri se meitsin koko. 20 euroon olivat tiputtaneet oikein minua varten. Kiitos ihanan kamala H&M.

Uusi vuosi toi kuitenkin myös toisen yllätyksen: shoppailulakon. KYLLÄ, itken verta. Syljen sisuskaluni ulos ja pyörin itsesäälissä. Mutta se tekeepi varmasti hyvää kukkarolle ja mielikuvitukselleni, sekä itsehillinnälle. Kyllä mulla noita rättejä jo riittää. Tarkoituksena olisi vähän karsia nykyistä vaatevarastoa kirpputorilla ja ottaa käyttöön kaapin perälle unohtuneet kuomat. Mulla on takataskussa Vagabondin lahjakortti ja sen saanpi käyttää, kuten myös juoksupökät voin ostaa, jos halvalla löydän- Ja lenkkarit. Mutta muulle päänpyöritystä (itkua, itkua). Huhtikuun alussa voin jälleen ilotella pinnallisilla mieltymyksilläni.

Mutta niin kuin aina, on mulla tietenkin takataskussa pieni lohdutussektori. Joka kuukausi saan hankkia kirpputorilta jotakin yhteensä 15 eurolla. Tämän voin tietenkin selitellä kierrätyksen ideologiaa sisältävillä korulauseilla.

Oli mulla muutama muukin lupauksen tynkä. Saa nyt nähdä. Voi olla, että tein niitä vain sen takia, että rakastan kirjoitella listoja. Mutta tyypit, odotan teiltä ylitsevuotavaa rakkautta ja kaikenkestävää uskollisuutta näinä vaikeina aikoina. Liittykää nolojen lakkoilijoiden tukijoukkoihin. Tai vaikka itse lakkoilijoihin.

Henriikka

19 kommenttia

 1. miu 1.1.2012

  ihana takki ! :)

  Vastaa
 2. Milla 1.1.2012

  Ihana uusi takki – yhtä söpö kuin sinä! :)

  Vastaa
 3. Anonymous 1.1.2012

  Oi oi ostolakko on paha! Munki pitäis varmaan ryhtyä… mutta kun en haluuu!! Tasa-arvon nimissä aloitan kuitenkin jonkun lakon: nimittäin valkoinen sokeri ja vehnä joutuu pannaan. Saa nähä, miten käy. Hyvää uutta vuotta!

  Vastaa
 4. Laapa 1.1.2012

  Ohhoh, sohaisit omaatuntoani kovassti. Pitäisköhän. Mutku mä aloin jo karkkilakkoon ja sekin ottaa koville. Mutta voisinhan mä ostolakkoonkin, vaikka kuukaudeksi. Joo. Tuen.

  Vastaa
 5. jadyn 1.1.2012

  Kyllä sä pystyt siihen ja tekee varmasti hyvää! Itsekkin voisin ryhtyä moiseen, mutta ei minulla periaatteessa ole tarvetta kun muutenkin shoppailen aikas vähäsen. Kirpparit kyllä on eri asia. ;)

  Vastaa
 6. Salla 1.1.2012

  itse lupaan vain kirjoitella ostokseni ylös. pidin jo pitkään epävirallista shoppailulakkoa, joka meni oikein hyvin – nyt haluan tietää, miten oikeasti kulutan!

  …toi takki on muuten ihana.

  Vastaa
 7. Anonymous 2.1.2012

  Hohhoh, pitäis varmaan itsekkin ruveta moiseen lakkoon… Tsemppiä vaan siihen!

  Kysäisisin vielä, että onko noilla ristikorviksilla sulle jotain erityistä merkitystä vai diggailetko niistä muuten vaan? …Mietiskelen tässä vaan kun ne aika monissa kuvissa vilahtelee…

  Vastaa
 8. Marianna 2.1.2012

  15 euroa kuukaudessa kirpparille plus parit veto-oikeusvaatteet ja lahjakortit? Henskaa, mikä lakko tuo nyt on olevinaan? :D Kolme kuukautta on lyhyt aika, semmoinenhan voi mennä huomaamatta ilman että ostaa yhtäkään vaatetta. (Itse olin lukioaikana kymmenen kuukautta täydessä vaatteidenostolakossa. Ei ollut edes vaikeaa, mutta lakon loputtua oli kyllä ihanaa päästä alusvaatekaupoille. Sen jälkeen olen pitänyt yllä tasaista ja vähäistä vaatteidenostoa noin yleisesti.)

  Vastaa
 9. Korvistyttö 2.1.2012

  tommonen ”lakkoilu” on kyllä ihan huijausta! :-D vaikka ihan hyvä että ees jotain rajoja vetelee.
  NÄYTÄT HYVÄLTÄ! tuo takki on hirmu suloinen!

  Vastaa
 10. Ida 2.1.2012

  HEehee, mä en ole koskaan pitänyt mitään ostolakkoa, koska ostelen vaatteita melko harvoin loppujen lopuksi. Joskus löydän kuussa useamman etsinnöissä olleen vaatteen ja joskus en löydä kahteen kuukauteen mitään. En siis koe kaipaavani lakkoa, koska en ikinä löydä Tampereelta mitään mieluista :—D Nettikauppatilailuista tulee jostain syystä automaattisesti pikkuisen huono omatunto, en tiedä miksi, mutta sen vuoksi siihenkin on onneksi suht korkeahko kynnys! Minusta tuollainen rajoitettu lakko on hyvä, ja kirppariostosten tekeminen on kummiskin pikkuisen fiksumpaa niin mikäs siinä! :-)

  Vastaa
 11. emppu 2.1.2012

  sulla on tosi ihana ja mielenkiintoinen tyyli ! (: tykästyin tosi paljon noihin korviksiin ja tohon takkiin.
  ps. kirpputorit on aarreaittoja ;)

  Vastaa
 12. Anonymous 2.1.2012

  Millähän kirpparilla mahdat myydä vaatteitas ? ;) On muuten upee takki ja suloinen hauva ja niiiin tiedän ton listojen kirjoittelu – rakkauden !

  Vastaa
 13. Laura K 2.1.2012

  kymmenen pojon asu! me like!! :)

  Vastaa
 14. Henriikka 2.1.2012

  miu: (ihana nimi, miu! hih) Kiiiitos paljon!

  Milla: kiiiitos paljon, itsekki oon kovin kovin paljon tykästynyt. Tarpeeksi tilava ja sopivan pussimainen.

  Anonyymi: Mahtava toi ”tasa-arvon nimissä”! Mä toivotan sulle onnea lakollesi, pullat pannaan huraa.

  Laapa: JES kuukausikin on paljon enemmän kuin ei mitään. Mikä tässä on paha on se, etten ollut vielä kerennyt Helsingin alennusmyynteihin, mutta empä minä mitään tarvitsekaan. Toivottavasti karkkilakko pitää, tsemmppiä.

  Jadyn: Niin mitäs sitä turhaan, jos ei ole ongelmia asian suhteen. Ehkä ei mullakaan varsinaista ongelmaa, mutta joskus on hyvä tarkistaa että muistaa, mikä on elämässä huomion arvoista.

  Salla: Kiitos taas kommentista, ihana kun oot niin uskollinen. Toi ylöskirjaaminen oli tosi hyvä idis, ehkäpä harjoitan sitä lakon jälkeen.

  Anonyymi: Mikäs sinua estää, kaikki lakkoon vaan! (en vain halua olla yksikseni yhyy) Ristikorvikset on puhtaasti tyylisyistä valitut, vaikka itseni uskovien klaaniin luokittelenkin.

  Marianna: SULLA ONKIN RASTAT. t.rasisti

  -Ei vaan, tottahan se on etten ole kovinkaan korkeita rimoja ajatellut. MUTTA olen silti sitä mieltä, ettet voi ymmärtää tilanteen haastavuutta sillä shoppailu ei ole vapaa-aikasi rientojen listan kärjessä. Sä voit kuvitella vaikka lakkoa ilman oikeaa voita leivonnassa tai kolme kuukautta neulomatta, jos ei pikkukorjauksia lasketa. Tai kolme kuukautta, että sun on joka päivä syötävä LIIVATETTA. pus.

  Korvistyttö: Tiedostan löyhät rajani. Mutta itseäni vartenhan tätä teenkin, hihhei. Tarkoitus on vain säästää muutama kymppi. Ja jos kerran näytän jo noissa kuteissa ihan jees, as u said, niin turha on uusia ostella. Puss och kram!

  Ida: Tampere on kyllä siitä paha shoppailukaupunki, että kaikki on levitetty niin laajalle. Olen usein harmitellut sitä, samaan aikaan kun fiilistellyt Suomen parhaimpia kahviloita. Siinä olet onnenpekka. Kuin myös Yesterday-kaupan takia. Saas nähdä tuottaako lakkoni tulosta, kaikessa naurettavuudessaan. Olen surkea nettishoppailija btwwww, täytyis ottaa oppia sinulta. En esim tiedä mikä on ebay.

  Emppu: Oodi kirpputoreille tosiaan! ”Mielenkiintoinen” oli ihana sanavalinta, sitä en olekaan vielä kuullut. Kiitos!

  Anonyymi: Pitäisi tammi-helmikuun aikana mennä tuonne Valtterin kirpputorille Vallilaan. Olisi läjä rumia ja vähemmän rumia kledjuja.

  Laura: KIITOS. ja pidän blogistasi, kiitos myös siitä.

  Vastaa
 15. Anonymous 2.1.2012

  who likes dogs jou jou
  she likes gogs jou jou
  but who she is jou jou
  she is small H jou jou
  jou jou
  small H

  ihana takki. pus!

  Vastaa
 16. Henriikka 4.1.2012

  En ole varma onko asialla nyt Valma vai Olga, mutta kuvahan on feikkausta. Kaikki muut kuvat sisälsivät puoleltani irvistelyä ja kauhua, tämä on yllättävän seesteinen. EI koiria huusholliini. Thank you.

  Niin minustkin PIUS!

  Vastaa
 17. Anonymous 7.1.2012

  valma asioi. jotenkin niin yllättävä näky toi henska ja koira. onnea lakkoon, mun mielestä aina jotenkin virkistävä päätös. itse päätin jättää suklaan tänä vuonna.

  Vastaa
 18. katriina 12.1.2012

  MEIKSILLÄ ON SAMA TAKKI.
  ja kahellakympillä myös ostettu.
  jippii ollaan kaksosserkut.

  Vastaa
 19. Henriikka 17.1.2012

  JEE KATA. OLLAAN EHK PARHAAT! toi on niin jeppis-takki.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.