Terveisiä Suomen katolta!

Viiletämme juuri Norjassa, Suomen pohjoisrajan tietämillä.

Kuolen nauruun joka kerta, kun katson tuota ensimmäistä kuvaa, jossa pötkötämme Pohjoisen Napapiirin rajalla. Suoraan sanoen emme oikein ymmärtäneet, miksi siinä pitää räpsiä niin valtavasti kuvia. Päätimme kuitenkin liittyä aasialaisten kanssa ilonpitoon ja napsimme muistikortille kuvia reilun annoksen. Yritimme ottaa mallia toisista turisteista ja näyttää napapiirille rauhaa ja muita nuorison käsimerkkejä. Pötköttämiseen jouduimme kuitenkin ryhtyä ihan ominemme.

Alla oleva kuva on todistuaineistoksi kaikille, jotka luulivat ettei ukin Nissan kestä Lapin ja Pohjois-Norjan roadtrippia. Pötypuhetta! Harmaa kaunokki on kiitänyt katuja ylväästi kuin merikotka Jäämeren yllä.

Joulupukin pääpostista jäi kortit lähettämättä, mutta istuimme kyllä Joulupukin polvella. Kuinkas ollakaan, pukki työnsi meidät kuitenkin heti pois, kun olimme vasta pääsemässä vauhtiin. Puski kämmenillä selästä ja toivotti hyvää matkaa. Eikä kukaan edes jonottanut hänen puheilleen! Onneksi naapuritalossa oli heti toinen joulupukki odottamassa.

Pian menemme lounastamaan Vadsjøhön. Viimeiset kaksi yötä meni Nuorgamissa telttaillen ja Norjan kiekan jälkeen alkaa laskettelu takaisin kohti etelää. Mitä muistoja ja viikkoja! En ollut ennen käynyt Rovaniemeä korkeammalla ja nyt on valloitettu Ivalot, Inarit ja Utsjoet.

Loppuloma meneekin sitten kirjoittaessa matkajuttuja ja makustellessa lappilaista menoa. Lupaan palata normaaliin postaustahtiin, kun matkat on matkailtu.

Aurinkoa!

-Henriikka

6 kommenttia

 1. Nipsuu 3.8.2016

  Voi että, me ollaan miehen ja 2 koiran kaa lähdössä myös Lapin roadtripille ja tarkoitus olisi olla teltassa kaikki yöt.. Vielä on tosin reitti aika auki, niin jään innolla odottamaan sun postauksia. Norja joudutaan valitettavasti jättämään välistä, kun ei oltu tarpeeksi ajoissa hoitamassa koirille passeja…

  Vastaa
  • Henriikka 27.10.2016

   Hei kuulostipa kivalta reissulta! Vaikka Norja on aivan vertaansa vailla, niin kyllä Suomen Lapistakin löytyy nähtävää vaikka millä mitalla. Toivottavasti mun postauksista oli jotain iloa.

   Vastaa
 2. Tuija Rajala 3.8.2016

  Hienoja kuvia sekä hauskoja.

  Vastaa
 3. maija 3.8.2016

  Toivottavasti pysähdyitte rollossa kauppayhtiöllä hampurilaisilla ja kaukosessa mummola travelsilla.?

  Vastaa
  • Henriikka 27.10.2016

   Aijai, tällä reissulla nää meni sivusuun. Mutta pitääpä muistaa seuraavalla kerralla ;-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.