ELINA PRIHA ja satoja sydämenlyöntejä välistä.


Reilu viikko sitten Lontoon muotiviikoilla esiteltiin jotain, mistä tänään sain viikon suurimmat inspikset. Juuri muodinmaisteriksi Lontoon Kingston Universitysta valmistunut Elina Priha sai lopputyömallistollaan minulta täydet pisteet. New Slang-mallisto on valmistettu kokonaan vintage denimistä. Coston sponssaamat hatut on kustomoitu malliston tyyliin ja Dr. Martensit tuovat kokonaisuuteen oman tunnelmansa.


ELINA PRIHA | NEW SLANG | DENIM COLLECTION
Innovative & sustainable collection from an emerging young designer 

Malliston päämateriaalina on käytetty kierrätettyä, puuvillaista farkkua. Kuvissa näette siis kasoittain Levistä, Leetä, Wrangleria ja muita koleita. Filosofia suunnittelun taustalla on vanhan muuttaminen uudeksi. Mallisto on saanut inspiraatiota muun muassa katutyyleistä, alakulttuureista, urheiluvaatetuksesta ja ikuisen nuoruuden ajatuksesta. Jotenkin minulle nousi tästä mallistosta sellainen olo, että jos olisin vaatesuunnittelija, pyrkisin varmaan johonkin tällaiseen.

Malliston vaatteet ovat leikkisiä, oversize-mallisia ja poikamaisia. Denim on kapinallisuuden symboli: se henkii nuoruutta ja yksilöllisyyttä, mutta se on myös klassikko, joka paranee vanhetessaan: ”This brings out a contrast with the desire of being forever young”, kuvailee suunnittelija.

Suosittelen vierailemaan myös suunnittelijan nettisivuilla, sieltä löytyy esimerkiksi tosi mielenkiintoisia inspiraatiokollaaseja malliston syntymisen takaa: http://elinapriha.com. En ole yhtään harmissani siitä, että tällaisten prosessien kanssa on nykyisin keskitytty yhtä enemmän kokonaisvaltaistamiseen: ulkopuoliset haluavat kuulla koko prosessista, ei ainoastaan lopputuloksesta.

Ja arvatkaa, mikä yksittäinen juttu teki myös minuun vaikutuksen? Kun suunnittelija lähetti minulle näitä kuvia, hän signeerasi tittelillä ”streetwear designer”. Lisää tätä, lisää vintage denimiä ja tajua siitä, että katumuoti on muotia yhtä lailla siinä missä niin sanottu high-fashionkin.
Yritän saada happea ja jatkaa eteenpäin. 
-Henriikka

10 kommenttia

 1. iduska 24.9.2013

  Tuo suuri takki suurella hupulla on ihan mielettömän hieno! Tahtoisin…:)

  Vastaa
 2. sannero 24.9.2013

  ihan mielettömiä, ja kyl voin niin nähdä noita sun päällä! :)

  Vastaa
  • Henriikka 28.9.2013

   No valitettavasti niin minäkin. Uneksin niin monesta tämän malliston vaatekappaleesta.

   Vastaa
 3. Unessakahlaaja 24.9.2013

  Tuo takki (14. kuva) kelpaisi kivasti.

  Vastaa
  • Henriikka 28.9.2013

   !!! Tod. On kyllä mallikin osattu valita tosi hyvin, ajatellen siis näitä malliston kuteita.

   Vastaa
 4. Ohhoh, törkeen siistejä noi maksimittaiset asiat, sekä mekko että hame. En varmaan sais sportattua itte noista kumpaakaan (joku rotsi sen sijaan vois toimia mullakin kyllä), mutta osaan niin kuvitella teikän päälle!

  Vastaa
  • Henriikka 28.9.2013

   Uijui. Juuri noi maksimeiningit oli munkin lemppareita. On kiva katsoa, kun joku oikeesti osaa suunnitella. Ja joku toinen (vai sama?) ommella.

   Vastaa
 5. renja 28.9.2013

  nää on jotain niin hienoja!!

  Vastaa
  • Henriikka 30.9.2013

   NII ON. Sydän vaaleanpunaisena katselen kuvia.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.