Valmiina syksyyn?

Kuinka moni on valmis syksyyn? Minä olen. Kun kalenteri kääntyy elokuulle, alkaa vuoden paras vaihe: Loppukesä, alkusyksy, keskisyksy, loppusyksy. Lehdet kellastuvat vähitellen ja tippuvat pois. On aika velloa melankolian myrkyissä ja vuodattaa herkkiä kyyneleitä turhan takia. Tämän vuodenajan parhaimpiin seikkoihin lukeutuu kuitenkin villa. Ihana villa. Villapaidat ja sukat ovat niitä perinteisimpiä, mutta niiden lisäksi villahuovat, villapöksyt, villamyssyt ja muut. Omaa valmiusastettani tulevaan kauteen on kuitenkin vahvistanut eräs vaatekappale.
Rakas lappi-villapaita. Kiitos kun ennalta-arvaamatta saavuit elämääni. Kiitos ystäväni Aapo, kun lahjoitit kirpputorikasastasi minulle helmen. Syksyn pimeistä illoista tulee niin paljon valoisampia, lämpimämpiä, sympaattisempia, romanttisempia, pörröisempiä ja kotoisempia tämän vaatekaappini lisän myötä. Lappimaisema koristaa ruskeaa taustaa ja olettaakseni värit kuvaavat revontulia ja ruskaa. Sopivan perinteistä, kuitenkin suloista.
Tervetuloa syksy! Pää pystyyn kesäfiilistelijät ja ilo irti.
Henriikka

34 kommenttia

 1. Jenna 4.8.2012

  Täällä ei olla valmiita syksyyn! Vaikka on todella paljon kaikkea ihanaa tulossa, esimerkiksi muutto uuteen maahan, niin syksy ahdistaa. Ehkä siksi, että odotan edelleen sen kesän alkua..

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Muutto uuteen kotiin on ihana juttu, toivon sinne iloa ja onnea. Josko tästä vielä käänyttäis auringon puolelle, vaikka sitten syyskuussa.

   Vastaa
 2. Milla 4.8.2012

  Syksy on mun yks lempivuodenaika, joten todellakin olen valmis (: kummitädille on just menossa tilaus uudesta villapaidasta, ja äidillä on tekeillä mulle ihanat villasukat ♥

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   VILLASUKAT VILLASUKAT. Pitäiskö mun yrittää itse vääntää jonkunlaiset itselleni?

   Vastaa
 3. Ida 4.8.2012

  Eiii! Ei vielä, eihän se kesä ole edes alkanut! :D Sen verran valmistaudun kyllä, että parit villapaidat ja pipot pitää kaappiin hommata… Mutta kun se on tehty, ei syksylle uhrata enää ajatustakaan, vaan ollaan vielä ihan kesäfiiliksissä. ^^

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Oon pahoillani aiheuttamastani kärsimyksestä, mutta itsehän fiilistelen syksyä NIIN paljon. Mutta sinä voit rauhassa pitää kesää sinne lokakuulle, vähintään.

   Vastaa
 4. Anonymous 4.8.2012

  Hei, nyt on taas pakko kommentoida. Itsekään en ole valmis syksyyn, koska palaan kohta Argentiinaan ja siel on TALVI..! Se kyl vastaa aika paljonkin Suomen syksyä! xD Mutta siis niin, että nyt varauduin ja ostin Varustelekalasta hienon tsekkiarmeijan villapaidan! Oli pakko ostaa kun sain vitosella, ja oon kyl tosi tyytyväinen! http://www.varusteleka.fi/product/_3AV0X0963

  – Pyry

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Ihana Pyry, kiva kun kommentoit. Minä en kestä, kun sä se vaan reissaat. Argentiinan talvi on varmasti täydellinen, jos se on kerta kuin Suomen syksy. Tsemppiä hurjaan talvikauteen, uskon että toi villapaita on kuin sinne tehty. Ja sulle.

   Vastaa
 5. Nyrha 4.8.2012

  En ole vielä almis :( Koko kesä meni töissä, vapaa-aikakin viltin alla, kun ulkona oli niin koleeta… Ja villapaitojahan voi käyttää aina :) Niitä ihanuuksia en laita kaapin perukoille edes kesäksi!

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Se on kyllä totta, että eihän noita villakavereita tarvisi hylätä kesäksi. Jotenkin kesällä turvaan aina farkkutakkiin tai huppariin, villa on jumiutunut koulukuukausiksi. Mä tsemppaan sua sitten, kun masentelet syksyn pimeitä iltoja.

   Vastaa
 6. Tiia 4.8.2012

  Syksy <3 Mä niin olen valmis sen tuloon. Kaikki mussa herää eritavalla eloon vaikkakin luonto valmistautuukin itse nukkumaan. Mutta syksy, ahh!

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   JES JES, sielunkumppani siellä! HYVÄ. Meitä on monta melankolian kaveria.

   Vastaa
 7. Korvistyttö 4.8.2012

  iiiihana, pakko lähteä koluamaan kirpparivilliksiä! oottelen täällä kynttilöitä ja villasukkia, muhkeita tuubihuiveja, värikästä luontoa ja nahkaisia lempparikenkiä joissa tulisi kesällä kuuma. missä on ne illat joina meri on musta, sähköt menee poikki ja on ikävää

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Kiitti korvis! (rupeen kehittelee sulle jo hellittelynimiä, tosi kekseliäs oli tämäkin) Mutta mahtavaa, että osa suomalaisista osaa ottaa syksystä ilon irti, niin pitääkin.

   Vastaa
 8. Anonymous 4.8.2012

  Juuri tänään ostin elämäni ekoja värikkäitä sukkiksia ja legginsejä joten syksy saapi tulla :-) Ja uusvanha hamekin odottelee kun on liian lämmin vielä… Ja onhan paksupohjaisia nilkkureitakin jo ikävä… Ja pitkiä lenkkejä koiran kanssa. Ja alan jo kyllästyä kesäpipoihini jajaja… Vaik ohan tää kesäkin ihan jees. Hellevihaaja tykkää <3

  -AT

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   OHOOO täällä toinen hellevihaaja. Tai ei varsinaine vihaaja, mutta ahdistun kuumuudesta. Oijoi sun kuvailusi sai mut vaan enemmän syksytunnelmiin.

   Vastaa
 9. Anni 4.8.2012

  ah ihanaa että joku muukin fiilistelee jo syksyä! itekin oisin jo ihan fiiliksissä villapaidoista ja kaikista muista syysvaatteista, tulisivat vaan kaupoihin jo! syksy on niin jees<3

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   KYLLÄ, syksy on parasta Suomessa. Yleensäkin neljä vuodenaikaa, mutta syksy yli kaiken. Syysvaatteita odotellessa käy hakemassa elokuun muotilehdet, ne on pullollaan syksysesonkia.

   Vastaa
 10. Susu 4.8.2012

  Elokuusta alkaa vuoden paras aika, uskaltaisin minäkin väittää. En aio antaa edes kirjoituksiin pänttäämisen masentaa, kertonee jotain syksyn upeudesta. Kirpeä tuoksu ilmassa, pimenevät illat, keltaiset vaahteranlehdet… Oi kyllä.

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Todellakin! Ollaan oikeessa, muut väärässä, jos ovat eri mieltä. Ihanaa kuvailua, tervetuloa syksy. Tsemppiä kirjoituksiin!

   Vastaa
 11. julia 4.8.2012

  kesä on ihana, mut niin on kyllä syksyki! mä oon aika vannoutunu kesäihminen, mut salaa oon mieleni sopukoissa muutaman kerran kesän aikana kaipaillu mun lempparivillapaitaa, jonka löysin viime talvena kirpparilta ja jota en jostain syystä kuitenkaan käyttäny tarpeeks ennen kevätilmoja :(

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Dodii, sieltä se alitajuinen syksyfiilistely pomppaa sullakin esiin villapaidan muodossa, varo vaan!

   Vastaa
 12. ranja 5.8.2012

  syksy on niin ristiriitasta aikaa! Juurikin se kaikki melankolia. Suomalaiset muuttuu taas hiljalleen hiljaisiksi ja möreiksi talvi-ihmisiksi, jotka hautautuvat luoliinsa. Kesä on lämmintä aikaa niin fyysisesti kuin henkisestiki ja sitä henkistä lämpöä mä kaipaan sillo talven keskellä. Mut sit kuitenkin – syksy ja talvi on ehkä romanttisinta aikaa kaikista vuoden ajoista. Kesä ja kevätkin on ihania. Niistä saa energiaa ja ne jaksaa elää vaikka kokonaan yksin. Syksyssä ja talvessa ehkä sitten just se, että silloin tarvitsee sen toisen tai ne kaikki kaveritoiset, joiden kans voi yhessä kerää sen saman energian. Mmmmm.

  Lämpimät villapaidat – aaah. Mä löysin äitin muuttolaatikoista keväällä parhaan mahdollisen. Suuren pappamaisen villatakkini puolesta toivon, että tulee kylmä ja ihana talvi, jotta se pääsee näyttämään kaiken osaamisensa!

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   Ihana kommentti, kiitos tästä. Niin ilo lukea, kun joku oikeesti ajattelee mitä kirjoittaa. Tai ainakin antaa ajatusten virrata. Ristiriitaisessa oot aivan oikeassa, voit vaan lukea sitten marraskuussa, kuinka itken sitä kaikkea pimeyttä ja kuinka bussit myöhästelee. Oivoi.

   Vastaa
 13. Räyh, haaste:
  http://moumou.indiedays.com/2012/08/05/kymmenen-kuvaa/

  Vastaa
 14. Niina 5.8.2012

  syksy on eniten paras.

  Vastaa
 15. Ada 7.8.2012

  syksy on huipuin. ideaalinen lämpötila ja oi kyllä, villa!

  Vastaa
  • Henriikka 10.8.2012

   VILLA on sananakin niin kaunis ja sympaattinen. Syksy syksy syksy, en meinaa malttaa.

   Vastaa
 16. veera 10.8.2012

  ♥ syksy! eniten ehkä pidän siitä tuoksusta. kun kesäinen, tosi lempeä tuulahdus vaihtuu asteittain kirpeämpään ja kirpeämpään – ja sitten jo hengitys höyryää aamuisin. pitäisi etsiä suuri, sopivan paksu ja pitkä sininen kaulahuivi.

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Oi oijoi, pääsen niin uusiin kerroksiin, kun luen tätä kuvausta. Syksy ooh! Eilen jopa tuoksui aivan syksylle, kun heräsin liikkelle jo ennen seitsemää.

   Vastaa
 17. eve 12.8.2012

  aaaaa mikä villapaita ! ♥ kaikista ihaninta syksyssä on villaiset ja collegepaidat, mitkä on niin suuria, että niihin voisi hukkua. tai sitten kynttilöitten polttaminen ja tee. tai vaikka kaikki ! (-:

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   KYLLÄ. Kynttilöitä pitää olla enemmän kuin miljoona, ja villapaitojen reilu lukumääräkään ei haittaa. Syksy syksy syksy, en voi lopettaa sen hokemista.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.