Päiväunia ja kolme jäätelöä päivässä

Vietämme juuri viikkoa Saksassa, vaaleanpunaisten puiden varjossa. Tulimme kolmisin tapaamaan puolison perhettä ja viettämään rentoa aikaa yhdessä. Rentoa se on ollutkin.

Minulla oli lomalle kolme tavoitetta: syödä gelatoa, ottaa kylpy ja nähdä vuoret.

Ei mennyt kuin kolme päivää, ja kaikki kolme tavoitetta olivat jo toteutuneet. Jopa heittämällä. Tänään söin kolme jäätelöä.

Minulle on melko uutta, että osaan tehdä realistisia tavoitelistoja. Yleensä teen nimittäin melkoisia haavelistoja, sillä tiedän niiden myös motivoivan. Saan itse liikkeelle jonkun ihanan, ihanaan luonnosvihkoon, ihanalle paperille kirjoitetun listan vuoksi. Tulee hyvä mieli, kun saa tehtyä, nähtyä ja koettua.

Mutta toisaalta, homma lipsuu helposti suorittamisen puolelle. Sorrun helposti suorittamaan lomia ja vapaapäiviä, kun on niin paljon kaikkea jännää, kivaa, kaunista ja kiinnostavaa. Haluan kohteista ja päivistä maksimaalisesti irti. Juoksen paikasta toiseen ja lopulta olen lomapäivien jälkeen loman tarpeessa.

Siksi kai olen aina tykännyt Ruotsin laivoista. Päivä Tukholmassa -risteilyllä ennättää saada kaiken haluamansa irti laivasta ja siitä parin vuorokauden kokemuksesta. Mitään ei jää hampaankoloon, koskaan ei tarvitse jossitella.

 

Mutta nyt on tuntunut hyvältä pitää rima riittävän matalalla. Tuli itse asiassa yllättävän hyvä mieli, kun tajusin kolmen kohdan reissulistani valmistuneen, vaikka eihän tuollaisella todellisuudella ole mitään suoraa yhteyttä loman onnistumiselle. Realistisen tavoitteiden täyttyminen toi siitäkin huolimatta mielihyvää.

Muuten olemmekin sitten vain kävelleet, kävelleet ja kävelleet. Katsoneet paikkoja siellä sun täällä ja ihastelleet kaikkea – niin kuin vaikka näitä vaaleanpunaisia puita. Näin nämä parin korttelin päästä talojen välistä ja halusin päästä katsomaan niitä lähempää.

Tuollainen on reissussa parasta. Käveleminen. Ja kun on kerrankin kunnolla aikaa tehdä spontaanisti asioita. Vaihtaa korttelia, jos siellä näkyy jotain mielenkiintoista tai pysähtyä kolmannelle jäätelölle saman päivän aikana.

Ja eihän sellainen onnistu, jos on lista, jota pitää juosta läpi.

Olimme ystäväni kanssa Islannissa joitain vuosia sitten. Meillä oli joka päivälle pitkä to do -lista ja ohjelma, ja kaasu pohjassa kiertelimme maata ja sen kohteita. Oli aivan upea viikko. Näimme ja koimme aivan valtavasti. Silloin oli sellaisen aika.

Mutta miten kiitollinen olenkaan nyt, että voin herätä täällä aamuisin, syödä pitkään ja kolmen tunnin aamupäiväunien jälkeen miettiä, mitähän sitä tänään tekisi. Ottaisiko kylvyn vai ei.

Ihanaa toukokuuta.

-Henriikka

mekko: Finlayson – Armas (Arkismi-mallisto)

1 kommentti

  1. Neitoperho 1.5.2022

    Voi että, miten ihanan näköistä ???! Varsinkin kun täällä kotona jääkylmä tuuli puhaltaa, hyrr. Oi mikä ihana mekko ? Onko sun mies Irakilainen? Varmasti jännittävää tavata sukua ekaa kertaa! Toivottavasti meni hyvin ❣️ mukavaa kotimatkaa toivotellen ?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.