Tack och hej joulu!

_MG_0291 kopio

Aivan uskomattoman vähän sanottavaa. Aivan älyttömän vähän kirjoitettavaa. Pää on tyhjä ja käteni ovat levänneet näppäimistöllä ihan liian kauan. Mikään ei ole typerämpää kuin istua turhaan koneella. Joulu alkaa olla hiljalleen ohi ja Janne huusi juuri viereiseltä sohvalta: ”Ylihuomenna alkaa terveelliset elämäntavat!” Täytyy varmaan nauhoittaa ja kuunteluttaa, kun kaipaan lenkkiseuraa.

Olen sentään päässyt sängystä ylös, vaikka nukuinkin viime yönä 12 tuntia. Tänään olemme hoksanneet, että Kouvola on Suomen kaunein talvikaupunki. Kaikki betoni peittyy lumeen. Harmaa ja valkoinen sopivat hyvin yhteen. Kävimme pyörähtämässä alennusmyynneissä ja oli ihanaa, että toisin kuin Helsingissä, kauppojen asiakaspalvelijat oikeasti puhuvat paljon ja uskaltavat kommentoida. Ostin alusvaatteita ja lumilautakypärän, hyvä saalis.

_MG_2820 kopio_MG_0030 kopio_MG_0012 kopio_MG_0032 kopio

Olen selaillut edellisjoulujen kuvia läpi. Joulunajan kuvat ovat olleet onnellisia kautta linjan: vuonna 2011 olin ruskeatukkainen ja ruutujakkuinen, 2012 joulun jälkeen olin syksyn reissuista ruskea ja lähdimme pyhien jälkeen heti kolmeksi viikoksi Thaimaahan. Viime vuonna oli juhlavinta kautta aikain, joulu aikuisten kesken. Tänä vuonna oli rauhallista, iloista ja kaikkien iloksi valkoista. Rakkaita ihmisiä riitti ympärillä enemmän kuin milloinkaan ennen, ja ennen perhejoulua oli ystävien joulujuhlat ja näimme pientä kummityttöäkin.

_MG_0572 kopio_MG_0564 kopio_MG_0058 kopio_MG_0060 kopio_MG_0065 kopio_MG_0116 kopio_MG_0125 kopio_MG_0132 kopio_MG_0154 kopio_MG_0178 kopio_MG_0282 kopio

Loppujen lopuksi kaikki joulut ovat aika samanlaisia. Kuusenkoristeita, kinkkua ja saunassa lyhyemmät löylyt kuin ollaan uhkailtu. Niin ihanaa kuin koko marras-joulukuun aika onkin, ei joulua jaksaisi kuin kerran vuoteen, onhan se aikamoista temmellystä. Itse ainakin kaipaan rutiineja: pientä pakkoa nousta sängystä ja ihan tavallista ruokaa. Töitä en kuitenkaan vielä kaipaa, sen verran tiiviisti olen ollut työpöydän ääressä koko syksyn. Lomailen mielelläni loman loppuun ja palaan arjen kiemuroihin kun aika on.

_MG_0633 kopio_MG_0334 kopio_MG_0642 kopio_MG_0643 kopio

 Pian luvassa leffailtaa. Jäätelöä ja taukoa jouluruuista. Glögiä menee vielä, samoin piparkakut ja homejuusto. Oikeastaan aika kiva, että joulun turvana on vielä ainakin huomeninen sunnuntai.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. Naava 27.12.2014

  Aivan ihana joulu on ollut teillä, se välittyy kyllä tänne ruudun toisellekin puolelle. Ihan tekis mieli tulla mukaan :)

  Vastaa
  • Henriikka 28.12.2014

   Kiitos. Kiva, että välittyy kuvistakin, sillä joulu on kyllä joka vuosi yhtä ihana.

   Vastaa
 2. Hanna 28.12.2014

  Tosi ihana ja herkullisen näköinen kakku! :) Olisiko mahdollista saada resepti?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.