Krooninen matkakuume.

Se iskee taas. Matkakuume. Olisiko se kuitenkin kroonista, sillä oireet ilmestyvät yhä useammin? Selaan netistä kuvia ja haaveilen, että voisin taas pyyhältää jonnekin pois. Eikä kyse ole edes auringosta, ei mistään palmuista tai viiden tähden hotelleista. Kyse on maisemanvaihdosta. Siitä, että voisi taas imeä ympäristöstä jotain uudenlaista voimaa itseensä ja kerätä kokemuksia ympäri maailmaa. 
Se on ihan oma tunteensa, kun pääsee tavanomaisista ympyröistä pois ja onkin jossain uudessa paikassa ihan ilman omaa tuttua kuorta, jotenkin aivan erilailla ”auki”. Happea tuntuu virtaavan keuhkoihin puolta enemmän ja pienistäkin hetkistä nauttii satasella. Ainoastaan matkoilla pystyn saavuttamaan klisesen tavoitteen tarttua hetkeen.
Onko matkustus sitten pakoilua? Osakseen ehkä. Reissuun ei tarvitse ottaa mukaan oikeastaan mitään. Voi jättää arkensa ja rutiininsa, kiireensä, duuninsa ja kotiaskareensa kotiin ja lähteä matkaan ilman velvoitteita. Ja vapauttavaa on myös se, että reissussa ei koskaan kanna omaisuutta mukanaan. Sitä materiaa on kertynyt nurkkiin niin paljon, että reissulla saa olla niiltäkin pakosalla. Saa hengähtää kaikelta, joka painaa harteita lysyyn ja rintakehää kasaan. Rinkkakin usein täyttyy vasta matkan aikana.
Toivon, että pääsen vielä pakoilemaan tänä vuonna. Olen haaveillut Islannista ja road tripistä halki Suomen. Olen haaveillut uudesta reilistä, kolisevista kiskoista ja pitkästä lennosta takaisin New Yorkiin. Haaveilulla pääsee jo pitkälle. Ehkä ainakin Tuusulaan asti, ja toisinaan se riittää.
-Henriikka
Kuvat: http://lepetitchatblanc.blogspot.fi/

18 kommenttia

 1. Anonymous 13.5.2013

  road trip halki euroopan ois jotain ihanaa♥

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   Se olis kyllä suuri haave. Kerran jo oltiin, mutta uusiksi pitäis ottaa. Toivotaan että tärppää niin meillä kuin sullakin.

   Vastaa
 2. Aada 13.5.2013

  Mä olen pohdiskellut tälle kesälle jonkinmoista road trippiä suomen rajojen sisäpuolella (vaikka ulkomaillekin suuntaaminen houkuttais ja paljon), mutta saa nyt nähdä. Toisaaltaan on kivaa aloittaa loma ilman valmiiksi asetettuja suunnitelmia ja sovittuja menoja. Katsoo sitten rauhassa kun loma on jo alkanut. :)

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   VOIH, se on upea idea. Suomessa on niin paljon rikkautta, että on turha lähteä merta edemmäs kalaan. Toivon, että saat toiveesi toteutettua.

   Vastaa
 3. aion 13.5.2013

  Ihania kuvia, heti alkoi tehdä mieli päästä jonnekin mehtään retkuilemaan kera teltan. Kaukomaillekin voisi lähteä. Onneksi sentään joku lähtee jonnekin nimittäin miäs, joka ilmoitti varanneensa itselleen lennon Brysseliin!:D Toisi edes tuliaisia..

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   ”Retkuilemaan” MIKÄ VERBI! Täytyy ottaa se heti käyttöön. Kannattaa hei ostaa Mondon Bryssel -opas miehelle matkaan, on nimittäin äärimmäisen hyvä opus. Toivotaan sulle kiloittain tuliaisia.

   Vastaa
 4. Konkistadori 13.5.2013

  Huvittavaa, että 10 min aikaisemmin mä unelmoin salaa siitä, että maallisen omaisuuden voisi pakata autotalliin ja vain…lähteä. Kierrellä ympäriinsä vailla päämäärää, tutustua uusiin ihmisiin ja ehkä ennen kaikkea itseensä ja elää elämää jännityksen ja rauhan balanssissa. Rahoittaa elämä vaikka laulamalla :) Oispa mahdollista. Mä uskon, että joku päivä onkin. Asioilla on tapana toteutua jos ne pyörivät tarpeeksi pitkään takaraivossa. Hirmuisen romanttinen ajatus ainakin ;) pienessä mittakaavassa tämä tulee kyllä vielä toteutumaan. Tai laitetaan toteutumaan.

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   AUTOTALLIIN! Hiphei, mutta miksei samantien myydä kaikkea ja lähteä ilman mitään?

   Ehei, ei musta olis siihen. Maallinen omaisuus tuo turvaa, tai ehkä enemmänkin turvapaikan. Mutta tasapainoilu maallisen omaisuuden ja retkeilyelämän kanssa on rentouttavaa, harjoittakaamme sitä.

   Vastaa
 5. Anni 13.5.2013

  ounou. nyt iski matkakuume tännekkin. tulee niin toivoton olo! samalla toiveikas ja onnellinen, siitä miten voi mennä minne vaan, niin paljon on nähtävää <3

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   Pahoittelut, että aiheutin matkakärpäsen pureman. Otan kaiket syyt niskoilleni.

   Vastaa
 6. Anonymous 14.5.2013

  Mulla myös matkakärpänen puraissut oikeen kunnon haukun. Tai kenties se on veressä, äitini on nimittäin matkustanut koko elämänsä maailman ääriin tutkimaan uusia ihmeellisiä paikkoja. Retkeilytyttää jatkuvasti. Tekisi mieli kiivetä vuorelle, kerätä villikukkia, kömpiä telttaan unille ja kuunnella kuohuvaa koskea. Mutta ei sitä onneksi tarvitse kauas lähteä, että saa kokea jotain ihan uutta. Varsinkin kun Suomi on kesällä niin uskomattoman kaunis. Seikkailla voi naapuripitäjäänkin!

  Kaisa

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   Sun äiti on osannut pelata korttinsa oikein, laittaa aikaa siihen, mikä avartaa ja mistä nauttii. Ei tietysti kaikki voi rakastaa matkustamista, mutta omalle kohdalleni se sopii kuin nenä päähän ja kuvailujesi mukaan sullekin. Ihanaa. Retkeilyantoisaa kesää ja kiitos ihanasta viestistä.

   Vastaa
 7. Anonymous 14.5.2013

  mietiskelin tässä, että mitenhän villasukkahommat muilla etenee? täällä vielä odotellaan sukkia!

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   Voi hyvin hitaasti valitettavasti monen osalta. Laitappa mulle mailia, jos vieläkään ei sukkia kuulu, niin mä laitan patistelevaa viestiä sukkaystävällesi.

   Vastaa
 8. Emilka 14.5.2013

  Mulla kans matkakuume on lähes normaali olotila. Huh huijaa, moottoritie on kuuma!

  Ps. Mun blogista löytyy sulle HAASTE : http://keski-pisteessa.blogspot.fi/2013/05/thankfulness-jar-blogihaaste.html

  En tiiä kuinka aktiivisesti tykkäät vastailla haasteisiin mutta osallistu jos huvittaa! Kiitos, hei :)

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   VITSIT oon surkea noiden haasteiden kanssa, vaikka tästä sunkin haasteista sain kyllä niin hyvän mielen. Kiitos siitä.

   Matkakuume on normaali olotila, se on vaan henkisesti vähän raskasta, kun ei saa happea matkakuvia katsoessa. Hahah. Mukavaa kesää ja yritetään päästä reissuun.

   Vastaa
 9. Kiu 15.5.2013

  Moikkis,

  Pienen kyllästymisen jälkeen palasin taas kurkkaamaan blogiasi ja ilokseni huomasin taas vähän vaihtelevampia aiheita. Menovinkit, matkapostit ym. ainaisten vaatekuvien rinnalla pitää pään pinnalla!

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2013

   HOH! Sun olis pitänyt hihkua silloin, kun kyllästyminen tuli. Olisin voinut vaihtaa aiheita jo aiemminkin. Kiitos kivasta viestistä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.