Kesä filmille -kuvahaaste

kesäfilmille3

Sain tässä kevään mittaan idean filmikamerahaasteesta, johon tiesin tarvitsevani vähintään yhden bloggaajakaverin messiin. Minulla on täällä blogimaailmassa yksi aivan erityinen sydänystävä, jonka kanssa tuntuu ajatukset ja mielenkiinnonkohteet menevän saumattomasti yhteen. Ehkä joku päättelikin, että kyseessä on 365 days with Ida -blogin Ida. Niinpä pyysin Idaa mukaan ja kehittelimme tulevaksi kesäksi kunnon filmikamerahaasteen.

Haaste menee lyhykäisyydessään näin: minä kirjoitin hänelle 36 ohjetta filmikameralla kuvattavien kuvien ottamiseen. Ida kirjoittaa minulle takaisin samoin 36 ohjetta/kuvaustehtävää. Näiden ohjeiden mukaan tulee kesän aikana saada filmi täyteen ja syksyllä julkaisemme molemmat blogissa kaikki ottamamme kuvat ohjeitten kanssa.

Idan kirjoittamat ohjeet minulle ovat seuraavat:

1. Kesän paras jätskihetki
2. Soutuveneilyä
3. Talviturkin kastaminen
4. Kesän kivoin päivä
5. Terassifiilistely
6. Kesäpiknik
7. Spontaani kesäretki
8. Festareilla
9. Pyörän selässä
10. Kesäromanssi / Kesäromantiikkaa
11. Sadepäivä
12. Puistohengailu
13. Auringonlasku
14. Kivoimmat kesäkengät
15. Mahtava löytö
16. Juhannus
17. Metsäretki
18. Yllätys
19. Yökylässä
20. Kauneimmat kesävalot
21. Kotiseutumatkailu
22. Hauskin pihapeli
23. Katolla
24. Jotain pinkkiä
25. Yöllä
26. Hups!
27. Ystävien kesken
28. Perinne
29. Salakuva
30. Selfie!!
31. Tämän hetken haluan muistaa aina
32. Kesäjuhlat
33. Torilla
34. Mitä täällä tapahtuu!
35. Aamupalalla
36. Mieletön fiilis

Minun antamat ohjeeni voitte lukea Idan blogista. Nyt saatuani ohjeet tajuan, että taisin laittaa vähän liian killereitä sekaan…

Ida on filmikameramuija ihan tosissaan, sillä kaiken muun ohella hän pyörittää ystävänsä kanssa filmikamera ja
-tarvikekauppaa nimeltä Plastic Cameras. Plastic Cameras antoi minulle haastetta varten ihan älyttömän söpön, valkoisen Diana Minin. Sen lisäksi ostin itselleni näppärän, turkoosin Wide Slimmin. Näillä siis mennään läpi kesän. Pitää muistaa kantaa kameraa kotiseutumatkoilla ja pyöräretkillä, jotta hetket eivät karkaa kameralta. On ikuistettava talviturkin heitto ja joku yllätys kesältä. Ai että, tästä tulee niiiiin kivaa. Plastic Camerasin Laurakin lähti innoissaan mukaan juttuun, ja he kuvaavat Idan kanssa molemmat kaikki antamani kuvaustehtävät.

005 (kopio) 006 (kopio)

Mutta hei, kai lähdette mukaan tähän huvittavaan touhuun? Kaivatte filmipurkit ja kunnon kamerat esiin? Tarkoituksena on haastaa myös teidät mukaan ja kerätä kesän jälkeen kuvasaldoa blogiin nimellä/nimimerkillä/blogilla tai ihan vain nimettömänä. Tarkoituksena on, että voitte joko ottaa ohjeet kokonaisuudessaan vastaan tai valita niistä itsellenne mieluisimmat. Kunnianhimoisimmat kuvaavat sekä minun että Idan ohjeiden mukaan 2x 36 kuvaa. Vaihtoehtona on kuitenkin napata ihan vain yksi tai muutamakin kuva ja laittaa ne otsikoineen meille päin skannattuina tulemaan.

Hetkien ikuistaminen ja kuvien ottaminen alkaa heti ja jatkuu läpi kesän. Kuvat tulee lähettää syyskuun loppuun mennessä jomman kumman sähköpostiin: aamukahvilla (ät) gmail.com tai ida365blog (ät) gmail.com. Laitathan kuvatekstiksi kuvan ohjeen, jotta kuvat löytävät oikeiden otsikoiden alle. Kerrothan viestissä myös, millä nimellä/nimimerkillä haluat kuvan julkaistavan. Jos skannaaminen tuntuu koituvan ongelmaksi, voi kuvasta ottaa kuvan tai sen voi postittaa etanateitse. Kaikkien kuvan/kuvia lähettänäiden kesken minä ja Ida arvotaan molemmat kivoja palkintoja. Voitte luottaa meidän makuun kheh.

75377_462837933583_6789143_n (kopio)007 (kopio)

Hyvää duunii. Tällaista lisää. En ole pitkään aikaan onnistunut kehittelemään blogiin mitään kunnon tempausta (enkä kehittelemään filmejä, heehee puujalkavitsi) ja tämä tuntuu niin nastalta. Eikun filmi kameraan ja hykerrellen kuvaamaan.

Kuvarikasta kesää kaikille!
Sormet ristissä jään odottamaan innostustanne.
Nyt sais sitten hurrata.

– Henriikka

Kuvat: Kesän 2012 blogini kertakäyttökameratempaus & muut vanhat filmikuvat

64 kommenttia

 1. julianna 13.5.2014

  jesjes mikä päivänpiristys! vihdoin pääsen mukaan näihin sun supereihin tempauksiin joista oon vaan lueskellut, hypin innosta! takataskusta löytyykin jo valmiiksi ystäväni diana-kamera, joten tää haaste sopii miulle kuin nappi silmään :–)

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   No hitsi vie, mulla kesti liian kauan saada uusi tempaus kehiin. Yhteisöllisyys, sitä kaivataan nettiinkin. Jään odottamaan innolla kuviasi, ainakin innostumisesi puolesta niistä tulee hurmaavia.

   Vastaa
 2. Pieni lintu 13.5.2014

  Mahtia, mahtia!!! Toimiikohan mun vanha Minolta enää, ostin sen joskus ala-asteella vuonna 92 omalla rahalla. Ja missä se on? Olenkohan antanut lasten leikkeihin tai heittänyt roskikseen…

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Filmikamerat tuntuu toimivan iäisyyden. Eikun etsimään! Kuvia odotellessa. Ja kesää.

   Vastaa
 3. Maija 13.5.2014

  Uuu, pitäisiköhän kaivaa iskän vanha filmikamera esiin kesällä ja ottaa muutama fiilis kuva….. Ehkäpä tartun haasteseen, aika näyttää ;))

  -Maija

  Vastaa
 4. Naava 13.5.2014

  Voi että oot nii söpö noissa kuvissa. Ihana kesä, ihana Henriikka ja ihana haaste!

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Hih, osa kuvista on vuosilta 2010 ja 2011, alimmassa kuvassa olen kuumessa kotona. Kivoja muistoja, näin jälkikäteen. Kiitos.

   Vastaa
 5. Laura - Tee Hetki 13.5.2014

  IHANAA! Tämä juuri on parasta antia blogissasi, mahtavia nämä hassunhauskat ja sopivan hullut tempauksesi. Odotan jo suurella innolla syksyn kuvasatoa. Onneksi sitä ennen on kuitenkin se kesä :)

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Niin minustakin. Oi miten olenkaan jättänyt tempaukset lähiaikoina niin vähälle- Kiitos ihana Laura innostuksesta. Odotellaan kesää ja kamerakelejä.

   Vastaa
 6. Pia 13.5.2014

  Ihana, ihana haaste! Mahtavat kuvaustehtävät!
  Ja se kiehtova, jo melkein unohtunut keissi, kun käytössä on vain yksi ainoa ruutu.
  Kesä on varmasti hyvä, kun on tommonen kuvio päällä.

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Se on kyllä kiehtovaa, että jokaisella snäpillä olisi onnistuttava, jotta kuvista tulee hyviä. Mielenkiintoista. Koukuttavaa. Ja se, kun kuvat näkee vasta pitkän ajan päästä.

   Ja hei, koukuttava on myös blogisi. Aikamoinen panostus heti lähdössä.

   Vastaa
   • Pia 15.5.2014

    Joo, ton odottelun olen melkein unohtanut. Ja sitten on vain yhdet uniikit kappaleet!
    Tosin ainakin Fotoyks tekee filmille otetuista kuvista myös sähköiset CD:lle. AInakin taannoin…

    Kiitos kehuista, blogini on vauveli vasta, katsotaan kuinka kasvaa ja kehittyy. Kovasti tykkään kyllä! Nyt ehdin panostaa, kun olen vielä vapaalla (kuten tästä yökukkumisesta näkyy).

    Vastaa
 7. katja 13.5.2014

  Ootte ihania naisia! <3 Huippu haaste, saas nähdä innostuisinko lähtemään mukaan :-)

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   No niin ollaan! Ja niin oot sinäkin. Tiedän, että saisit upeita ruutuja aikaiseksi.

   Ps. Oot oikeesti just hyvä. Ei tartte laihduttaa ei mitään. Useammin saat päivittää, jos haluat. On meitä lukijoita ainakin.

   Vastaa
 8. niina 13.5.2014

  Parastahan on se, kun kuvaa monta rullaa kesällä, unohtaa ne pariks kuukaudeks laatikkoon, ja sitten kehittää. Löytää kesän talvellakin, ja ne ilot uudemman kerran.

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   No se on mahtavaa! Ollapa noin huoleton ja unohtaa. Itse en siihen pystyisi. MUTTA HEI, Jannella onkin yksi kertakäyttökamera, jolla se on kuvannut pari vuotta jo. Jännittää.

   Vastaa
 9. säppä 13.5.2014

  Hurraa! Tää on hauska. Varovainen ehkä mukana ololle. :)

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Varovaisesta ehkästä tulee usein ei, riemunkiljahduksin vastaanotetusta haasteesta usein kyllä. Toivon parasta! Olis niin mahtava nähdä ihmisten kesäkuvia.

   Vastaa
 10. Helmi 14.5.2014

  Ihana idea! Haluaisin ottaa osaa ja olin jo ihan kybällä ostamassa semmosta suloista turkoosia kameraa, kun sen hintakaan ei päätä huimannut, mutta pahus kun se oli loppu varastosta. :< Toivottavasti niitä tulee pian lisää, en oo koskaan kuvannut filmikameralla, kiinnostais kovasti. :)

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Hei mutta samaa kameraahan on vaikka missä muussakin värissä! Eikö mikään muista väreistä kelpaa? Mun mielestä väristä piittaamatta ne kaikki on kovin söpöjä. Sitten filmi sisään ja baanalle.

   Vastaa
   • Henriikka 14.5.2014

    ps. oon varmaan aiemminkin sanonut, mutta inspiroivia juttuja sulla kyllä blogissasi.

    Vastaa
   • Helmi 14.5.2014

    Kaikki ovat kyllä söpöjä, mutta iski pienoinen värinirsous! Varsinkin kun keksin, että tommonen olis superkiva parhaalle ystävälle 20-vuotislahjaksi ja haluaisin kameran olevan hänelle mieleinen että kamera varmasti jaksaisi pyöriä mukana, ja siltä osin turkoosi olisi varma nakki. :)

    Vastaa
    • Henriikka 15.5.2014

     No toi onkin paha ongelma. Jos olisin tiennyt, niin olisin säästänyt oman turkoosin paketissaan ja vaihtunut sun kanssa johonkin toiseen. Mutta nyt se on jo käyttöönotettu. Hmmmmm…

     Vastaa
 11. Oooh! Mulla on jossain kätköissä samanlainen Diana Mini! Missähän se oikein on? Tuli hirmuinen innostus kaivaa se esiin. Vanhan blogin puolelta löytyy alkufiiliksiä sen ostamisesta, taidankin tämän myötä elvyttää sen taas!

  http://visuaalisestivaativa.blogspot.fi/2012/05/kottarainen-goes-old-fashioned.html

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   Minä vähän suhun verrattuna jälkijunassa sain oman Dianani, mutta ny semmoinen kuitenkin on. Toivon todellakin, että lähdet messiin. Olis hauska, kun tulisi just monista eri kameroista kuvia. Dianoista, mummin vanhoista filmikameroista, polaroideista…

   Vastaa
 12. Marie 14.5.2014

  Voi vitsit miten kiva kuvahaaste! Mielenkiinnolla jään odotaamaan, että millaisia kuvia täällä syksyllä julkaistaan. :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   Mäkään en malta odottaa. Toivottavasti kuvia tulee paljon paljon paljon. Ja kunpa ihmiset uskaltaisivat myös itse olla kuvissa.

   Vastaa
 13. iina 14.5.2014

  kiitos te ihanat supermimmit kun kehittelette meille tämmösiä ihania haasteita! ehottomasti osallistun ja haastan itteni kuvaamaan 2×36 kuvaa eli molempien haasteet, saapa nähä miten onnistuu :-) puss <3

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   Hoihoi ja vau. Nyt täytyy ottaa lakki päästä ja pokata kunnialla. 2×36 on kova haaste, mutta toteutettavissa. Kuvia odotellessa. Meinaatko pitää kahta kameraa rinnakkain, vai kuvata sekaisin?

   Myös hauskaa nähdä, miten erilaisia kuvista tulee. Haasteet kun olivat luonteeltaan myös vähän erilaisia. Mä olin vähän runoillut liikaa…

   Vastaa
   • iina 15.5.2014

    Hih nojuu kuinkahan ison haukkauksen nyt otinkaan… voi olla että muutama kuva jää uupumaan. Alotan yhellä kameralla (lomon fisu) mutta suunnitteilla on ollu ainaki polaroid sille kaveriksi niin voi olla et tulee kahellakin kameralla kuvattua ja varmaan vähän sekaisinki! :)

    Vastaa
 14. Hanna 14.5.2014

  HEI MIE LÄHEN MUKAAN! Kivaa!
  Ps. Terkkuja Kouvolasta!

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   Kaunis Hanna, sikakiva juttu. Odotan kuvapostiasi kesän lopulla. Rakkaita terveisiä takaisin Kouvolaan.

   Vastaa
 15. Ravenwaves 14.5.2014

  Oijeeeee oon niiiiiin mukana!!! :D

  Vastaa
 16. iduska 14.5.2014

  Kommentoin jo Idankin blogiin, mutta tää on niiiin mahtava juttu. Jos saan jostakin raavittua pennoset kasaan niin että saan hankittua sen polaroidin niin olen mukana :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   Huh, itsekin himottelen sitä Polaroidia. Olis älytön. Kiva, kun oot EHKÄ messissä.

   Vastaa
 17. Paju 14.5.2014

  Hei tää on super kiva juttu!! Filmikamera menee nyt tilaukseen ;-)

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   Dodi. Näin tämä homma etenee. Muista filmit! Mikä kamera?

   Vastaa
 18. Pia 15.5.2014

  Hei kaikki kuvaukselliset murut!
  Ei ole pakko ostaa ehtaa filmikameraa, ellei halua tätä haastetta käyttää sen hankkimiseen tekosyynä.
  Ilfordilla on kertakäyttökameroita, sekä väri että mustavalko.
  Hesassa ainakin Fotoyks myy. Taatusti löytyy myös jostakin nettikaupastakin.
  http://www.ilfordphoto.com/products/product.asp?n=77&t=ILFORD+CAMERAS

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   MUTTA jos meinaa kuvata myöhemminkin, niin filmikamera on huomattavasti ekologisempi vaihtoehto, kuin joka kerta uuden kameran hankkiminen. Hyvän filmikameran saa 25 eurolla. Mutta jos haluaa vain kokeilla tätä haastetta, niin kertsikamera on myös vallan hyvä. Kiitos vinkistä!

   Vastaa
   • Pia 16.5.2014

    Ou jees. Meikällä on tässä tavaran vähentäminen kaksiosta päällimmäisenä. Olenhan jo heivannut vanhat filmikamerat, yhtä venäläistä Zenitiä lukuunottamatta.

    Vastaa
 19. renja 15.5.2014

  Tää on aivan mahtava! Miten keksitkään aina kaikkea niin ihanaa!

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   Kiitos kaunis Renja. Päässäni pyörii aivojen ja ajatusten tilalta silkkaa hattaraa.

   Vastaa
 20. tupu 15.5.2014

  aika huippu idis! Hei oliko se täällä sun blogissa, kun joskus puhuit tämmösestä ”parien asu kadulta bongattu”- blogi-ideasta? Onkohan tää toteutumassa? Ois nimittäin supersiistiä.. :D

  Vastaa
  • Henriikka 15.5.2014

   KYLLÄ se oli täällä ja asiaa puidaan koko ajan ja jatkuvasti. Raportoin, kun saan otettua askeleen eteenpäin projektin kanssa. Se olis siistiä, mutta vie kyllä myös paljon aikaa ja vaivaa.

   Kiitos kovasti. Mainiota innostumista.

   Vastaa
 21. Vilma P. 15.5.2014

  Hei Ihana! Annoin sulle mun blogissa palkinnon:
  http://mycosmo.fi/article/vilmap/pieni-palkinto-vastauksia-ja-11-hyvaa-blogia

  :D

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2014

   Ihana Vilma. Kiitos suuresti, tuntuipa hyvältä kivat sanasi. Palkinto niiaten vastaanotettu!

   Vastaa
 22. Kirsi 19.5.2014

  Asun vielä heinäkuuhun saakka hollannissa ja tämän luettuani harmittelin pitkään että meninkin jättämään filmikamerani suomeen… kunnes hoksasin että voin aina ostaa kertakäyttökameran! ja sen tein! kiitti. :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2014

   JesJes! Hurraa. En ihan oikeasti malta odottaa jutun tuloksia, niitä kaikkia kuvia. Toivottavasti muidenkin into pysyy, kuin minun ja Idan.

   Vastaa
 23. Hanna 19.5.2014

  Hauskaa :) Mulla on tavoitteena ylipäätään kuvata paljon ja sellaisia tunnelma- ja tilannekuvia, jotenkin jäänyt kuvaaminen tosi vähälle ja se harmittaa. Joka reissulle vaan kamera mukaan!

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2014

   Hetket muistaa usein paremmin, kun on napannut niistä pari kuvaa. Filmikameroissa on se hyvä verrattuna järkkäreihin ja puhelimiin, että kameran kanssa ei tule oltua koko aikaa.

   Vastaa
 24. LindaM 25.5.2014

  Kyllä sulta vaan tulee näitä mahtavia ideoita! (: Ehdottomasti täytyis itekkin tähän haasteeseen tarttua, ainakin omaksi iloksi ja mahdollisesti sitten lähettää kuvia teille päin.. (: Ei näytä olevan kovinkaan kalliita nuo Idan kamerat niin voisi vaikka sellaisenkin hankkia!

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2014

   Ei ole todellakaan kalliita Plastic Camerasin kamerat. Jos jaksat hetken odottaa, niin heille tulee uusi tilauskin. Nyt näyttää olevan varasto aika tyhjillään. Kiitos kovasti, toivottavasti lähdet messiin.

   Vastaa
 25. […] odotusta sisältävälle filmille kuvaamiselle mahdollisuuden. Aamukahvilla-blogin Henriikka haastoi blogissaan kuvaamaan filmikameralla kesäkuvalistaa ja ajatus on mielestäni mainio. Kiireisten aikataulujen […]

  Vastaa
 26. […] kollaasiksi. Jos tarkempia yksityiskohtia kaipaa, niin alkuperäisen jutun aiheesta löytää täältä ja Idan jutun […]

  Vastaa
 27. […] kaikkien kuvansa lähettäneiden otokset kollaasiksi. Alkuperäisen jutun aiheesta löytää täältä ja Idan […]

  Vastaa
 28. Harmistunut 27.9.2014

  Mulla ois megavanha ukki-vainaan aikoinaan minulle antama polaroid, mutta siihen saa filmiä vain ulkomailta, niin en ole vielä saanut tilattua, höh :( Ootan näitä kuvia kyllä innolla!

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   No niin odotan minäkin jo innolla, että pääsen julkaisemaan. Voi hitsi kuulostaa hyvältä tuo polaroid, varmasti upeita kuvia.

   Vastaa
 29. […] Tähän nyt sellaista ihan jylisevää torvensoittoa ja rumpujen jylhää pärinää. On aika julkaista Kesä Filmille -kuvahaasteen kuvat (tänään omaottamani, huomenna lukijoiden lähettämät). Ken ei tiedä, mistä on kyse, saa lukea ensin alkukesästä julkaistun infojutun. […]

  Vastaa
 30. […] Kesä filmille -haaste on loppusuoralla. Tässä tulisi viimeinen kirjoitus. Eilen julkaisin omaottamani kuvat kesältä ja nyt olisi lukijoiden vuoro. Ja tiedättekö mitä, lukijoiden kuvat ovat omia kuviani tuhannesti upeampia. Ihan uskomattoman hienoja kuvia. Ihan kreisihienoja. […]

  Vastaa
 31. […] näitä Henriikan keksimiä haasteita vaiko niitä, jotka me lähetettiin Henriikalle (ne löydät TÄÄLTÄ). Minä aion tietysti kuvata jokaisen Henriikan keksimän tehtävän filmille, jolle mahtuu 36 […]

  Vastaa
 32. […] tälle kesälle, mutta jos kaipaa jotain haastetta itselleen, voi käydä kurkkimassa täältä ja täältä mun ja Henriikan viime vuoden kuvahaasteet. Mahtaiskohan Plastic Camerasin jatkajat järkätä […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.