Pääsiäinen perheen kanssa puolijoukkueteltassa

_MG_1483 kopio

Pääsiäisyö perheen kesken puolijoukkueteltassa – uhka vai mahdollisuus?

Kun tulimme pääsiäisenä anoppilan rauhasta vanhempieni luo, oli meitä yllätys odottamassa. Olimme muistelleet lämmöllä viime pitkäperjantain yllätystä, kun surffasimme tekoaalloilla surffisimulaattorissa. Jotain yllättävää uumoilimme siis olevan tulossa, mutta isä ja äiti vetivät taas kunnialla maton alta:

Menemme ensi yöksi koko perhe Lappalanjärven rannalle telttailemaan!

Mikäs siinä sitten. Puolijoukkueteltta oli vuokrattu ja koko jengi valmiina kaminan lämmitykseen ja kipinävuoroihin. En ollut koskaan ennen ollut yötä kuin ihan perinteisissä telttaviritelmissä ja makuupussissa taivasalla. Lumihangen keskellä en ollut nukkunut vielä koskaan ja se oli ollut tavoitteeni ikävuodelle 25. Viimeiset hetket olivatkin tavoitteen toteuttamiseen kieltämättä käsillä.

_MG_1196 kopio_MG_1214 kopio _MG_1257 kopio_MG_1232 kopio_MG_1249 kopio

Isä oli tietysti retkikunnan johtaja, sillä me muut olemme kaikessa eräilyyn liittyvässä kovin untuvikkoja häneen verraten. Lapio viuhui ja telttapaikka tyhjeni lumesta. Vaikka lähtötilanteen maahan levitetty teltta kaikkine oransseine naruneineen näytti tuhoontuomitulta, pian saatiin tukipuut pystyyn ja narut viritettyä.

Laskeva ilta-auringo värjäsi kaislikon ihan kullanväriseksi ja selkävammaisena sain monesti muiden ahertaessa salaa ihailla maisemia, auringonlaskua ja ahkeraa perhekuntaani. Pakastuva ilta istutti telttakepit tukevasti lumiseen maahan ja lopuksi kohti taivasta nousi myös korkein tukipuu kera kaminan. Oli pakahduttavan kaunista ja sinistä.

_MG_1276 kopio_MG_1296 kopio_MG_1265 kopio _MG_1315 kopio_MG_1342 kopio _MG_1347 kopio _MG_1371 kopio _MG_1388 kopio _MG_1418 kopio _MG_1457 kopio

Iltapala lämpeni yllättävän nopeasti syttyneellä nuotiolla (sytytysnestettä mukana hihi hii) ja valvoimme tulen ääressä melkein keskiyöhön saakka.

Ihan uskomatonta, miten pimeää voi olla, kun ei ole kaupungin valot ympäröimässä. Tuohon meidänkin spottiin riitti kyllä vähän lähialueiden valoja, mutta silti tuli pilkkopimeää kun sammutti otsalamput. Yksin olisi saattanut pelottaa, kun välillä joku oksa rasahti tai kaislikko kävi suhisemaan.

Uni tuli nopeasti ja toisin kuin vaikka veljeni, nukuin ihanan sikeästi kymmeneen saakka. Janne herätti kympiltä huudellen, että isällä on jo munat ja pekonit muurikalla paistumassa. Kahvitkin oli jo valmiina. Ei hassumpaa retkeilyä.

_MG_1548 kopio_MG_1487 kopio _MG_1502 kopio _MG_1505 kopio _MG_1513 kopio _MG_1518 kopio _MG_1539 kopio _MG_1564 kopio _MG_1573 kopio _MG_1577 kopio_MG_1552 kopio _MG_1606 kopio _MG_1617 kopio _MG_1625 kopio_MG_1596 kopio

Juuri kerroin ystävälleni tänään tästä telttaretkestä ja totesin, että tämä oli sellainen kokemus, joka oikeasti tuntui yhtä hyvältä siinä itse hetkessä kuin jälkeenpäinkin. Usein eräilyhommissa tuntuu, että monesti aika kultaa muistoja ja hommaan kuuluu huonosti nukutut yöt ja hetkessä ränsistyminen. Tämä pikakeikka oli silkkaa luksusta. Istuin aamukahvini kanssa yli tunnin nuotin äärellä ja kurjet ujelsivat mukavasti. Kaukanahan tämä nyt olikin jostain extreme-outdoor-touhusta, mutta telttailua yhtä kaikki.

Mahdollisuus tämä oli ehdottomasti uhkaa enemmän. Suosittelen kokeilemaan.

-Henriikka

12 kommenttia

 1. HANNA 3.4.2016

  Vitsit miten siistiä! Täytyy kyllä ottaa tavoitteeksi retkeillä enemmän :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   No eikö vaan! Ihan huippu yllätys. Toivottavasti itselläkin pysyy retkeily ja yllätykset aina matkassa mukana.

   Vastaa
 2. Ida 3.4.2016

  Mahtava postaus ja kokemus ja kaikki! Tuli himo päästä itekkin!

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Kiitos kovasti. Tämä pääsiäisretki oli aivan yliveto. Suosittelen lämpimästi!

   Vastaa
 3. Sape 4.4.2016

  Mahtavat vanhemmat sulla ja ihanaa, kun perhe harrastaa yhdessä.

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Tulee kyllä itku silmää, kun miettii, miten onnekas on :’-) Kunpa jokainen saisi kokea saman.

   Vastaa
 4. Marie 4.4.2016

  Oi miten mukavaa kun koko perhe osallistuu tuollaiseen yhteiseen kivaan. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat. :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Sanopa muuta! Toinenkin veli olisi ollut menossa mukana, jos olisi ollut terve.

   Kiitos ihanasta kommentista.

   Vastaa
 5. Vähemmän mahtava äiti 5.4.2016

  On teillä mahdottoman mahtavat vanhemmat!

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   En voi kyllä tähän väittää vastaan. Mutta sinäkin voit olla ihan yhtä mahtava, en epäile sitä yhtään! :-)

   Vastaa
 6. Upeaa! :) Mäkin haluun!

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Heti kun lumet taas saapuu taas, niin jostain lainaksi puolijoukkueteltta (olettaen, että et omista sellaista) ja menoksi!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.