Kirppikset in New York

On aika esitellä kirpputorit, jotka New Yorkin reissussa kolusimme läpi. Ei ollut kirppiskulttuuri siellä ihan Valtterin kirpputorin kaltainen. Nämä kaksi kirppistä, joissa kävimme muistuttivat hinnoiltaan ja meiningiltään enemmän vintage-liikkeitä: kaikki on hintavaa, mutta kaikki on myös hienoa. Ei näkynyt niitä suomalaisten kirppisten tunnusmerkkejä: kirkkaanoransseja fleece-takkeja ja parhaat päivänsä nähneitä trikoopooloja. Itse asennoiduimme kirppiksiin suurimmalta osalta kokemus-mielessä, mutta pitihän muutama sydämen valittu tuoda mukaan kotiinkin.

Ensimmäinen mestamme oli Fort Greene Flea. Nettihuhujen mukaan tämä on se ”the kirppis”. Lauantaisin klo 10-17 välillä järjestettävä kirppis järjestetään Brooklynin Fort Greenen alueella ja se kerää viikoittain kymmenet myyjät parkkipaikan kaltaiselle alueelle, keskelle asuinaluetta. Jos ei halua olla kärppänä paikalla, niin ei kannata kiirehtiä kymmeneksi, myyjät kun itsekin tulevat vasta ensimmäisen tunnin aikana.

Myynnissä on mitä mielettömämpiä vintage- ja retrokuteita: vanhaa adidasta, paljetteja, kulahtaneita jenkkilippuja, Leviksiä, hienon rouvan hattuja ja turkiksia. Näiden lisäksi myynnissä on kuitenkin paikallisten käsityöläisten ja sinnikkäiden tunailijoiden koruja, kirjoja, printtejä ja muita tekeleitä. Jos ei mitään halua ostaa, niin ideoita ainakin voi kerryttää varastoihin. Kirppisalueen reunaan kertyneet ruokakiskat ruokkivat nälkäisen nykkiläisen kuin turistinkin.

 (En saanut lupaa ostaa elämäni turkista, kun hintaa löytyi reilu 200 euroa)

Toiseen kirppikseen saimme tutustua heti seuraavana päivänä, kun päädyimme aina sunnuntaisin järjestettävään Williamsburgin Fleaan. Jos Fort Greenen kirppis on se sisällöltään kohutuin, niin tämä järjestetään varmasti kauneimmalla paikalla. Brooklynin Williamsburgin rannalta oli ihanat näkymät Manhattanille. Tällä kirppiksellä keskitytään myös edellistä enemmän ruokapuoleen, eli kulinaristit kuulolle. Aukioloajat ovat samat kuin Fort Greenessä, klo 10-17 ja myyjät saapuivat ainakin tällä kertaa vasta kymmenen jälkeen. Ehdimme hörpätä pitkät kahvit, kun olimme aikaisin paikalla, ja kojuja vasta pystytettiin.
Ensikertalaisena oli vaikea erottaa, miksi Fort Greene Flea on Williamsburgia ylistetympi. Sisältö oli yhtä upeaa täälläkin ja hinnat pyörivät suurinpiirtein samoissa. Useat myyjät olivat myymässä sekä lauantaina että sunnuntaina, ja veikkaanpa että toiset eivät työkseen muuta teekään.
Ja ketä kiinnostaa, mitä löysin ihan ikiomaksi itselleni? Toivottavasti jokunen käsi nousee ilmaan (ja toivottavasti kädet eivät nouse ihan konkreettisesti kuitenkaan). Seuraavana siis aarteita (toisen aarteita, toisen romuja).
Ensimmäiseksi tietenkin mysteerijätesäkin sisältö, joka vilahti jo fiiliskuvissa. 
Eräs keski-ikänsä ylittänyt miesyksilö ilahtui ikihyviksi, kun hänen omistamalleen vintage-leoparditurkille löytyi uusi onnellinen omistaja. Sain kyllä pulittaa 45 euroa, mutta tein sen mielelläni (pahoittelut koomisesta kuvasta, kaiken selailun jälkeen tämä oli ainoa takkikuva, jonka löysin).

Toisena juttuna imelän vauvavärinen villapaita. 
Babyblue ja muut somat pastellit sain mukaani hintaan 8 euroa.
Lintukuvioisista, ohuista trikoomekoista tuli minun ja Miran kaverikuteet, kun kumpikin ihastuivat henkareissa roikkuneisiin makseimekkoihin. Nämä kuuluivat niihin juttuihin, joita nuoret suunnittelijat myivät uusina. Hintaa jäi tinkimisen jälkeen 25 euroa.

Viimeisenä oma suosikkini, mutta jota huvittuneena epäilen suhteellisen monen inhokiksi. Eräs vanha pariskunta tiputti hinnan puoleen, kun en saanut silmiäni irti villihevos-takista. Tälle yhtä aikaa karsealle ja ihanalle vaatekappaleelle jäi hintaa 20 euroa.
Lisätietoja Brooklynin kirppiksistä saa täältä. Suosittelen näitä kirpputoreja niillekin, jotka eivät niitä täällä Suomessa tykkää koluta. Paikalliset herkut maistuvat itse kullekin, myynnissä olevat esineet ovat huolellisesti esillä ja järjestelty, ja myyjien kanssa tulee höpöteltyä hauskoja. 
Mutta mitäpä vielä. Tänään on ollut jo parempi päivä. Oon popsinut TV Mix Choco Cruncheja, uusia lempiherkkuja. Oon lukenut vinkkejänne ja ostanut jääkaappiin purkkikermavaahtoa, jotta kaakao voi aina välillä olla vähän luksus. Tai aina. 
Henriikka

30 kommenttia

 1. eve 27.9.2012

  jaiks, nyt tiiän mikä pääsee ”must to visit”-listalle aika kärkikahinoihin… näyttää niin ihanalta ! niin makee tuo amerikanlippu ja farkut-yhdistelmä ! :)

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   HYVÄHYVÄ, että näistä on siis jollekkin jotain hyötyä. Tai iloa ainakin. Suosittelen!

   Vastaa
 2. Anonymous 27.9.2012

  Vaatteet on mun silmään aivan kamalia, mutta oma tyylini onkin aikalailla toisesta ääripäästä kuin sinun. Sinun vaatekaappiasi löydöt taitavat täydentää mainiosti. :)

  Riikka

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Hhaahah, arvelinkin tämän olevan suuren populamäärän mielipide. Ovathan nuo aika kamalia, ja siksi ihan omia lemppareitani. Nimenomaan mun vaatekaapin täydentäjiä.

   Vastaa
 3. julia 27.9.2012

  Ahhahaa hajosin totaalisesti tuolle heppatakille, mut näen sen kyllä ihan täysin sun päällä!

  Vastaa
 4. Vööra. 27.9.2012

  toi hevostakki on just semmonen ”kaikki ruma on nättiä” -takki! :D

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Nimenomaan. Sinä sen kauniisti tiivistit lauseeksi.

   Vastaa
 5. pictureputtonen 27.9.2012

  IHAN HELVETIN SIISTI HEPPATAKKI

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Thank you Mikko. Toivon ja veikkaan, etten ihan heti nää samanlaista vastaantulijan päällä.

   Vastaa
 6. Inka 27.9.2012

  Toi takki on paras kaikista! Ihan oikeesti :)

  Vastaa
  • Inka 27.9.2012

   Niin siis heppatakkia tarkoitin :D

   Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Se vei kyllä ensin pikkurillin ja sitten koko käden. Villihevoset kunniaan. (Ps. oliko tää viimeinen kommentti vihjaus siitä, ettet lämmennyt turkilleni ;-))

   Vastaa
 7. Anonymous 28.9.2012

  oot kahvikuvassa yhtä katu-uskottava ku asfalttisoturi:

  -bro

  Vastaa
 8. Sisko 28.9.2012

  Ponit ja eripariset kankaat menevät niin överisti yli, että takki on jo siisti! :D

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Överi on usein se mun juttu. Vaikkakin mieluummin yhdistän tuon sitten hillittyjen juttujen kanssa, etten liikaa villiinny. Kiitos!

   Vastaa
 9. Hosuli 29.9.2012

  Heii kiitos oikein paljon näistä vinkeistä! Mahtavaa, tuonne meen kunhan aikaa ja rahaa NY-reissulle löytyy. Kirppikset on matkustellessa huippujuttu.

  Pieni kysymys: onko nuo uudet lempiherkkukarkit blogin kautta saatuja? Jos kyllä, niin pyytäisin että merkkaisit ilmaislahjat jotenkin. :)

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Toivottavasti saat rahat pian kasaan ja löydät itsesi Brooklynin hipsteri-ghetosta. Se on kyllä jännä miten erilainen kirppiskulttuuri muualla maailmassa on. Hyvä, että vinkeistä on hyötyä.

   Lemppariherkkujen kanssa pohdinkin pitkään, kun itseäni ärsyttää aina ne sulkeiset: (blogin kautta saatu), siis jos kyseessä ei oo piilomainonta. Sain yhden pussin postissa, mutta oon sen jälkeen ostanut itse muutaman lisää. Eli periaatteessa on ja periaatteessa ei, mutta voin toki tästä lähtien laittaa kaiken. Ajattelin sen vain ärsyttävän ihmisiä, kun en kuitenkaan aio kirjoittaa mistään vain ilmaisjuttujen tähden. Pysyn teidän puolella, en mainostajien :-)

   Vastaa
  • Hosuli 19.10.2012

   Ymmärrän hyvin! :) Mua ei ainakaan ärsytä, tuntuis reilummalta tietää, jos jokin on lähetetty mainoslahjana.

   Vastaa
 10. veerra 29.9.2012

  toi viimenen löytö! Mun silmät pullistu päästä ja jäin vaan tuijottamaan, ehkä kaikkien aikojen siistein vaatekappale!!!

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Asiaa. Näin on asian laita minunkin mielestäni. Ja mä kun luulin, että kommenttipoksi täyttyisi kommenteista, että mitähä ihmettä Henriikka: mitä ovat nuo hirvitykset? Hyvä näin.

   Vastaa
 11. Tim Kiukas 2.10.2012

  Minkä kokonen toi vika takki on! Myy mulle! Se on ylipähee!

  Vastaa
  • Henriikka 2.10.2012

   Kiitos Tim. Ylipähee on mahdollisesti juuri se oikea adjektiivi, MUTTA en kyllä malta luopua. Voin informoida jos tuun toisiin ajatuksiin, mutta tällä hetkellä se on mun lempilapsi. (ps. Se on varmaankin kokoa naisten M-L, jos se tässä vaiheessa vielä kiinnostaa).

   Vastaa
  • Tim Kiukas 3.10.2012

   Voit joskus lainata sitä mulle ;););););)

   Vastaa
  • Henriikka 8.10.2012

   Et sit ihmettele kun tulee mailia: ”terve random-tim. Nyt olis se viikko, kun pystyn luopumaan hetkeksi rakkaasta takistani, tuon sen narinkkatorille huomenna puoleltapäivin. Be there.”

   Vastaa
  • Tim Kiukas 10.10.2012

   Näin teemme ;)

   Vastaa
 12. Henna 16.10.2012

  Hei apuaa mitä mattoja kasi kuvassa!! Tuollaisia oon etsinyt jo kauan, sattuiko pistämään silmään että oliko matoilla joku nimi? Tai hintatasoa? Must must have, auttais etsimistä ku tietäis oikeen nimityksen :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.10.2012

   Mulla ei oo kyllä minkäänlaista tarkempaa tietoa näistä matoista, paitsi olivat usemman sadan arvoisia ja myyjä kutsui niitä yleisesti arabialaisiksi matoiksi. Kannattaa kiertää Suomen kirppiksiäkin, ja spesiaaleja mattokauppoja! Toivottavasti löytyy.

   Vastaa
 13. Henna 20.10.2012

  Kiitos kun jaksoit vastailla :) juu ja useemman satasen oon varautunut maksamaan, kunhan vaan jostain vastaan tulisi…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.