Seesteinen muija

_MG_1287 kopio

Sellainen mukava kaveri myi facebook-kirppiksellä minulle lakkinsa. L-kokoinen pääni löytää usein parhaimpia asusteita miesmyyjiltä. Haku sovittiin Hakaniemen kulmille, ympyrätalon eteen, ja myyjä sai viisi euroa puhtaana käteen.

Lippahattu on Fredriksonin, tummansininen ja villainen. Erittäin hyvässä kunnossa ja viimapäiviä varten lakki piilottelee sisällään korvaläppiä. Fredriksonia olen käyttänyt elämässäni ennen kerran, omissa ylioppilasjuhlissani yo-lakin muodossa.

Tässä sitten pääsiäissunnuntaina istutiin vanhempien olohuoneessa ja tuijotetaan lipan alta tyytyväisenä pihalle. Mieli on kevyt ja vatsa pääsiäisruoan täyttämä. Perhe piirittää, ja voitin juuri Monopolyn toistamiseen. Family is family but business is business.

_MG_1305 kopio
_MG_1322 kopio

En voisi enempää hehkuttaa pääsiäistä. Tunnit vaan vyöryy rauhallisen tasaisesti eikä Helsingin elämää ja menoa ajatella sekuntiakaan. Kindereitä on kadonnut napaan puoli tusinaa, Kinderjuustokakkua muutama mukava pala. Kello viiden pääsiäisateria maistui paremmalta kuin koskaan ennen ja viime yön pääsiäiskirkossa oli nostalgisia Kouvolan tuttuja. Olen juossut kahteen otteeseen teini-iästä tuttuja lenkkipolkuja, hiekkateitä ja asvalttiteitä. Lankalauantain alennusmyynneistä löytyi kesämakuupussit tulevia retkiä varten.

_MG_1348 kopio

Ikkunan takana istuu lakkipäinen, seesteinen muija. Syvät sisään- ja uloshengitykset tekevät eetvarttia ja huomenna on mukava palata omiin, pölyisiin nurkkiin. Jäi tosin biojäte viemättä ennen lähtöä, joten vastassa voi olla banaanikärpäsarmeija. Parempi olla ajattelematta liikaa, sillä nyt mennään vielä leväten.

Rauhaa.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. M 6.4.2015

  Tänään on kismittänyt ihan kaikki, vaikkei pääsiäisenä edes pitäisi. Päätin päättää päivän tämän saitin tarjontaan, kuten niin monesti muutenkin, koska uumoilin, että täällä on joka tapauksessa tarjolla hyvää mieltä tekstien ja kuvien muodossa. Ja kuinkas kävikään: we have a winner! Seesteisyyden ja rauhan sanoja ja säveliä sielulle. Ei kismitä ollenkaan niin kamalasti enää. Kiitti siitä ja ihanaa pääsiäisen finaalia, Henriikka.

  Vastaa
  • Henriikka 7.4.2015

   No mutta! Aivan ihana viesti. Toivon tosiaan, että päiväsi ja pääsiäisesi kääntyi parempaan. Joskus alakulo nappaa ihan väärällä hetkellä.

   Vastaa
 2. mesikämmelä 6.4.2015

  Btw, tarkoitatko kouvolalla todella Kouvolaa vai niitä lukemattomia epäkouvolamaisia ympäryskuntia, joita Kouvolaksi nykyään kutsutaan? Terv. Muualla kotoileva paljasjalkainen ”Kouvola forever” heppu

  Vastaa
  • Henriikka 7.4.2015

   Hello mesikämmelä (siinäpä vasta nimimerkki). Ihan aito kouvolalainen, max kaksi kilometria keskustasta. Kouvola foreverer, terveisin toinen paljasjalka.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.