DIY: Villakangastakista liivi.

Liivit on jees, kun niitä oppii käyttämään. Niissä on aluksi tökerö olo ja etenkin nilkkamittaiset liivit saavat olon tuntemaan epäilyttäväksi. Nämä ovat kuitenkin niitä tottumiskysymyksiä ja tällainen lyhyenläinenkin on päässyt viime vuosina kunnolla liivien ihmeelliseen maailmaan. Yksi parhaista, helpoista väsäysvinkeistä on villaliivin ohje. Kirppikset pursuavat vanhoja, hyvälaatuisia villakangastakkeja, joista saa muutamalla saksen napsautuksella näpäkän liivin.

IMG_4797 (kopio)

– Osta villakangastakki: huomioi takin muoto, pituus, koko yms. Parhaita ovat takit, joissa liivin muoto on hyvä, kun hihat leikkaa saumaa pitkin pois. Näin vältät hihojen rispaantumisen, niin kuin yllä.
– Leikkaa hihat irti. Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Irrota myös halutessasi mahdolliset olkatoppaukset ja muut härpäkkeet.
– Helpoimmalla pääset, kun ostat takin, jossa ei ole vuorta. Vuoren kanssa on aina mietittävä, kuinka hihojen leikkaaminen vaikuttaa vuoreen. Vuoritakkien kanssa toimiminen on kuitenkin myös mahdollista ja yleensä muutama kiinnittävä lisäommel riittää.

Siinä se oikeastaan olikin. Ohjetta voi soveltaa myös keväisempään, kevyempään liiviin.

IMG_4800 (kopio)

Nips naps, sanoi Fiskarsit. Tuli uusi vaate.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. Laura 11.3.2014

  Oi Henriikka! Näytä nyt ihmeessä miten tällasta käytetään! Haaveissani näin itseni viilettämässä näissä vetimissä, mutta todellisuus ei varmasti olisi yhtä cool…

  Vastaa
  • Henriikka 15.3.2014

   No hitsi vie, kun tämän takin ostin vain tätä juttua varten euron laarista ja se on todellisuudessa mulle aivan liian suuri. Mutta mä näytän heti, kun löydän sen oikeasti täydellisen takin myös itselleni.

   Vastaa
 2. Maunokas 13.3.2014

  Nyt on kyllä pakko tulla nillittämään tosta vuori-sanan taivutuksesta. Taipuu siis eri tavalla, kun kyse on vaatteen vuorista :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.