Shaped by tradition, tailored for today.

Ihan ensiksi katsokaa tämä video, niin pääsette samoihin sfääreihin kuin minä. Mahdollisesti.
Yhtä asiaa olen jo odottanut useamman kuukauden. Tai useampaakin, mutta tämä on niistä yksi: Sitä, että saan mennä pian kauppoihin ihailemaan ja hipelöimään Iittalan Sarjaton-sarjan astioita. Kaikkia niitä hartaasti ja harkiten, tunteella ja tunnelmoiden. Syyskussa tulee myyntiin uudenlainen astiasarja: joukko yksinäisiä, mutta kuitenkin yhteensopivia astioita. Olen vaikuttunut.
Iittala kuvailee seuraavasti: ”Sarjaton on Iittalan moderni tulkinta suomalaisuudesta ja suomalaisista traditioista. Se on irtiotto vallitsevasta kattausperinteestä: tasapainoinen, symmetrinen ja vähäeleinen valikoima erillisiä astioita, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia luoda yksilöllisiä kokonaisuuksia erilaisiin ruokailuhetkiin.”

Mutta tämän sarjan takana ei olekaan vain yksi henkilö, vain suunnittelijajoukko on yhtä lailla ”sarjaton”. Heitä on mukana peräti kuusi: Aleksi Kuokka, Harri Koskinen, Samu-Jussi Koski, Hennamari Asunta, Jopsu Ramu ja Timo Ramu. 26-osaiseen astiastoon kuuluu lautasia, tarjoilukulho, jalallinen juomalasi, keittiötekstiilejä ja puinen tarjotin. Sarjaton on kokonaisuus, joka toimii ripoteltunakin.
Jos saan leikkiä mielikuvitusleikkiä ja valita, mitkä sarjan osaset kotiini hankkisin, niin ensimmäiseksi valitsisin tämän kirjoituksen viimeisenä nähtävän valkoisen mukin mustalla kuviolla. Seuraavaksi nappaisin tyylikkäitä valkoisia peruskulhoja, jonka jälkeen lisäisin mustia kulhoja ensimmäisenä mainitun mukin kuvioinnilla. Haalean vaaleanpunainen kutkuttaa myös. Kai tässä on tultava tulokseen, että tämä sarjatonkin toimii parhaiten sarjallisena. Täytenä kokonaisuutena.

 Kai joku muukin tulee kaupoille vähän hypistelemään, hyrisemään? 
Hyrrrrrrrr, kasva astiakaappi!
Henriikka
Kuvat: 
Iittala.com
Sarjaton.com

24 kommenttia

 1. Hosuli 21.8.2012

  Sieviä! Vaikka oonkin aika omistautunut Teemalle. :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Teema on kyllä ihana yhtä lailla, vaikka aika keikkuva. :—)

   Vastaa
 2. Mutti 21.8.2012

  Ah, Iittala ja hypistely! Kattausosastoilla astiat ovatkin ihanimmillaan: omiensa joukossa. Kotiin kun ei näillä neliöillä ja tällä rahapussilla valitettavasti saisi riistettyä kuin muutaman hassun kipposen. Onneksi saa sentään käydä kopeloimassa!

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Hypistely, elämän pieni ilo. Ehkä meidän pitäs perustaa joku hypistelijöiden ja kopeloijien kerho. Ja nimenomaan astioiden, ei minkään siveettömän.

   Vastaa
 3. ina 21.8.2012

  Voi mäkin oon jo pidemmän aikaa odottanut et nää tulis pian kauppoihin niin sit niitä sais aina kauppareissulla käydä edes vähä ihailemassa :D Erityisesti näistä mua ihastuttaa toi ensimmäisen kuvan vaaleanpunainen muki.

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   PIAN PIAN. Ja oot oikeessa, toi vaaleanpunainen muki on ihana. Jotenkin toi vaaleanpunainen sävy on juuri oikea, ei ällö yhtään.

   Vastaa
 4. ida 21.8.2012

  tää kolahti!

  Vastaa
 5. Crystal 21.8.2012

  Oi, näyttää ihanilta!!

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Ja toivon, että livenä ovat vähintäänkin yhtä ihania. Toivotaan siis parasta.

   Vastaa
 6. katja 21.8.2012

  Miekin oon niin oottanut tätä! Nuo vaan ovat niin kauniita, yhdessä ja erikseen. Meidän astiakaappi on muutenkin niin sekametelisoppa että varmasti mukaan mahtuisi muutama sarjatonkin.

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Se on hyvä, jos astiakaappi on sellainen elämäntapa-sarjaton. Sitten ei tarvitse syrjiä, jos löytyy pikkuisen lisää ihania.

   Vastaa
 7. sannero 21.8.2012

  minä ainakin menen hipelöimään, olen odotellut noiden saapumista kauppaan jo liian kauan! Joulupukki, i have some wishes for you…

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Joulupukki on kyllä erinomainen kaveri juuri tälläisissä asioissa, khih.

   Vastaa
 8. Milla 21.8.2012

  Onpas ihania! <3

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Niin ovat. Yksinkertaisen kauniita, aivan ihania.

   Vastaa
 9. anni 21.8.2012

  ensmäsen kerran kun näin ton videon taisin hieman itkeä. sitten katsoin sen pari kertaa uudestaan. linkkasin facebookiin ja blogiin jakaakseni iloa. katsoin pari kertaa lisää. ei vaan voi kyllästyä tommoseen täydellisyyteen.

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Oih mikä ihana reaktio sieltäpäin. Minä vaan repeatilla oon vedellyt tuota viedoa useamman viikon, toi biisi on koukuttava. Minut on ehk pian aivopesty.

   Vastaa
 10. katriina 22.8.2012

  määki ottaisin ton vikan kupin! ja laseja. se video on niin ihana. ja vitsi kaikki aikuistenmaailmaan kuuluvat esineet on hienoja! niinku astiat.

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   aikuistenmaailma on aika fifti fifti. Toisaalta astiat, huonekalut, punaviini ja saa valvoa myöhään jos huvittaa. Toisaalta laskut, pakkoruoanteko ja liian pitkät kauppakuitit. voih.

   Vastaa
 11. H 23.8.2012

  Oijoijoi, nyt tiedän mihin kesätyörahat käytän! Täpläraitamukit ja kulhot on lemppareita, ja vaaleansinisen kulhon kuviointikin on kiva! :D

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2012

   Hyvä valinta! Ovat iättömiä, rahat jää ikään kuin talteen keittiön hyllylle.

   Vastaa
 12. Anna* 6.9.2012

  Löysin sattumalta blogisi ja inspiroiduin :))

  A*

  Vastaa
  • Henriikka 6.9.2012

   Hei kiitos kovasti, ilo kuulla! Täytyypi käydä vierailemassa sunkin blogeissa, et näköjään oo tyytynyt vain yhteen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.