Aamukahvilla-podcast on alkanut, hooray!

”Aamukahvilla on kerran viikossa ilmestyvä podcast rennolla otteella, vaihtuvilla tavallisilla arjen aiheilla. Blogia pitää Henriikka Reinman, someammattilainen ja eräopas. Joka jaksossa mukana on vieras, jonka kanssa jaetaan ajatuksia kaikesta unelmoinnin, hyvinvointihaasteiden, parhaiden kakkureseptien ja kotimaan matkavinkkien väliltä.”

IIIIIIIIIIIIK! Nyt se on alkanut, ja ensimmäinen jakso on ulkona. Aamukahvilla-podcast on löytänyt tiensä luukutusväyliin.

Minua tietysti jännittää aivan tosi paljon, mutta se on oikeastaan tosi hyvä: jos ei jännittäisi yhtään, niin tietäisin etten ole täysillä tekemässä enkä sydämellä mukana.

Otin ensimmäiseen jaksoon pehmeän alun. Kanssani studiossa juttelemassa on Ida, rakas ystäväni, bloggaaja ja eettisiin ja ekologisiin tuotteisiin ja palveluihin keskittyneen Sugar Helsinki -PR-toimiston strategi.

Jakson aiheena on unelmat ja unelmointi.

On hauskaa, että Ida pitää minua suurena haaveilijana, jolla on aina uusi planeetta valloitettavana, ja minä taas häntä isona unelmoijana, koska Idalla on aina joku onnenkivi taskussa sekä vaaleanpunaisia hattaroita mielessä tai Instagram-feedissä. Sen sijaan koen itse olevani vahva realisti, vaikka optimistinen olenkin.

Sen lisäksi puhumme ihan konkreettisesti siitä, mistä unelmoimme, mistä saa unelmoida ja millaisia uuden vuoden lupauksia teimme. Paljastan, että vastoin tiedostavaa tahtoani, koen haaveilun jossain mielenperukoilla laiskotteluksi.

Uusi jakso julkaistaan tästä lähtien aina torstai-aamuisin. Julkaisukanavina toimivat Acast (sekä selain että app), Spotify ja iTunes. (Huom! Ensimmäisen jakson ilmestymisessä iTunesiin menee vielä pari päivää.)

Podcast-jaksot ovat 30–60 minuutin mittaisia, ja niiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan niin kuin täällä bloginkin puolella. Podcastin tuottaa Asennemedia, jonka toimistolla (vaaleanpunaisessa studiossa) jaksot myös nauhoitetaan.

Vaikka mukana onkin aina vieras, olen varmasti itsekin paljon äänessä mielipiteineni ja ajatuksineni – tarkoitus ei ole niinkään haastatella, vaan keskustella.

Ensi viikolla puhutaan hyvinvoinnista ja hyvinvointimuutoksista, sitä seuraavalla viikolla rohkeudesta ja uskalluksesta. Lisäksi olen kaavaillut ensimmäiseen tuotantokauteen asiaa muun muassa yksinäisyydestä, syömisestä ja kotimaan matkustuksesta.

Heitelkää ideoita, nämä jo suunnittellutkin ovat nimenomaan seuraajien ideoista kummunneita.

Isoveljeni sanoja lainaten ”Henun imperiumi kasvaa”… vähän vähemmän humoristisena todetusti ”Aamukahvilla-media laajenee ja monipuolistuu”. Se tuntuu hullulta ja siistiltä.

Toivon, että kuuntelijat löytävät linjoille, jotta shööööw saa jatkua.

Ensimmäiseen jaksoon pääset täältä (ja jos haluat kuulla myös lyhyen introjakson, niin sen löydät täältä.)

Tervetuloa kuuntelemaan!

– Henriikka

Kuvat: Lilli Salminen

13 kommenttia

 1. Leena 9.1.2020

  Hei kivaa! Mahtavaa saada uusia podeja Omalle kuuntelulistalle. :) Tulevat aiheet kuulostavat hyviltä ja mielenkiintoisilta. Lisäksi toivoisin kovasti retkeily- ja vaellusaiheisia juttuja. <3

  Vastaa
  • Henriikka 9.1.2020

   Kiitos! Niin kiva kuulla. Ja joo, yritän saada keväälle retkeily- ja vaellusaihetta myös, niitä on toivottu paljon.

   Vastaa
 2. Maiju 9.1.2020

  Voi, että kun sun podia oli rentouttavaa kuunnella kävellessä. Mahtavaa, että lähdit podia tekemään ja eka jakso kyllä täytti odotuksia. Ens viikon jaksoa odottaessa.

  Vastaa
  • Henriikka 9.1.2020

   Wääääää :”’) Miten ihana kuulla. On siistiä laittaa itsensä likoon ja kuulla, että joku muukin saa siitä jotain irti. Viikon päästä jutellaan hyvinvoinnista!

   Vastaa
 3. Kati Helena 10.1.2020

  Eilisellä iltäkävelyllä kuuntelin ensimmäisen jaksosi, ja hyvältä kuulosti. Olisin voinut kuunnella pidempääkin, siula on kyl aivan ihana puheääni, jota on miellyttävä kuunnella. Jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia jaksoja, mukava saada uusia podcasteja kuunneltavaksi. Kaikkea hyvää viikonloppuusi. :)

  Vastaa
  • Henriikka 10.1.2020

   <3 kiitos, kun kuuntelit (ja kommentoit). Ja hei, kiva myös kuulla, ettei pituus ollut liikaa - itse asiassa ensi jakso onkin jo äänitetty ja se on vähän tätä pidempi. Varmaan keskimäärin pitäydyn about 30 minuutissa. Kaikkea hyvää sinnekin, nautitaan ja levätään.

   Vastaa
 4. A1no 11.1.2020

  Haluaisin kuulla mietteitä tyylistä ja pukeutumisesta, sun tyyli on nimittäin super! Tsemppiä! <3

  Vastaa
  • Henriikka 11.1.2020

   Tää on kyllä aina hassua kuulla, kun tuntuu etten oo panostanut tyyliin kunnolla vuosiin – voihan se tosiaan olla, että se just tekeekin mun tyylin: ajattelemattomuus ja tietty huolettomuus. Kiva idea, laitan ehdottomasti ylös.

   Vastaa
 5. Suvi 13.1.2020

  Kääks!Huisia!Oonkin miettinyt milloin saataisiin eetteriin sun podcasteja.Hieno aluevaltaus!Pakko sanoa,että olin aina kuvitellut sun äänen sellaiseksi ”kukkaistytön” ääneksi,siis jotenkin ”lapsenomaisemmajsi”,en tuollaiseksi syväksi,”aikuisen naisen” ääneksi.Jos ymmärrät,mitä tarkoitan.Hassua,miten sitä mielikuvitus värittää kaikenlaista!:) tykkäsin tosi paljon ensimmäisestä jaksosta,lisää odotellessa =D

  Vastaa
  • Henriikka 14.1.2020

   Hahahaha mua nauratti kauheesti, kun mulla tuli vaan mieleen tuosta aikuisen naisen äänestä sellainen super-raspi kaijakoo. Mutta tosiaan, yleensä ihmisiä yllättää livenä kaksi asiaa: 1. ai sun ääni onkin tuollainen! 2. ai sä oletkin noin lyhyt! Ja kiitos, odotan kyllä innolla itsekin podcastin tekoa.

   Vastaa
 6. Emma 16.1.2020

  Jeee! Ihan mahtavaa! Pitääpäs laittaa kuunteluun <3

  Vastaa
  • Henriikka 16.1.2020

   Olis mukavaa, jos tykkäät. Tänään ilmestyi juuri toinen jakso.

   Vastaa
 7. TuuliM 20.1.2020

  Kiva uutinen, täytyy tänään aloittaa kuuntelu kotimatkalla. Tykkään kovasti sun arvoista ja tästä blogista, joten varmasti myös podi on todella mielenkiinoinen.

  Ps. Huomasin tuossa podin esittelytekstissä (ehkä) pienen ajatusvirheen. ”Blogia pitää Henriikka Reinman, someammattilainen ja eräopas.” Tässä yhteydessä pitäisi varmaankin olla, että podia pitää…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.