27-vuotias versio itsestäni

Täytin lauantaina 27 vuotta. Se tuntuu hyvältä, sopivalta – itse asiassa vähän siltä, kuin olisin ollut jo ainakin viisi vuotta tämän ikäinen. Kakskasi tuntuu vähän pelottavalta, kaukaiseltakin, mutta siihen onkin taas vuosi aikaa totuttautua. Kun on joulukuussa syntynyt, kaikki ympärillä ikääntyvät ensin ja omaan, seuraavaan ikään ehtii jo totutella ennen kuin oikea päivä iskee.

Tuntuu nuorelta, vaan ei lapselta enää. Meni pitkään, kun rippikoulusta tuntui aina olevan vain vähän aikaa. Nyt taas tuntuu, että ne muistot ovat kovin kaukana. (Hyvä niin! Oli sateenkaarenvärisiä polvisukkia, eriparikenkiä ja vähän liikaa erilaisuuden tarvetta…)

Tähän ikääni mennessä olen oppinut ajattelemaan vähemmän sitä, mitenhän ihmiset vihaisivat minua vähemmän. Mutten ole vielä päässyt eroon ajatuksista, mitenhän ihmiset rakastaisivat minua enemmän.

Olen kirjoittanut blogiin, kun täytin 21 ja olin Tiimarissa töissä ja Egotripin keikalla. Kun täytin 22 ja olin Tansaniassa ja kirjoitin jostain syystä synttäreistäni englanniksi. Kun täytin 23 ja podin nurinkurista ikäkriisiä. (Silloin kirjoitin, että täyttäisin mieluusti jo 27!) Kun täytin 24, kävimme etiopialaisessa ravintolassa ja olin kiitollisuutta täynnä. Hykertelin hykertelemistäni. Kun täytin 25 ja sain synttärikortiksi ristiäiskortin: ”pienelle tytölle onnea!Kun täytin 26 ja pidin 15 tuntia syntymäpäivävastaanottoa kakkujen kanssa ja kävin seuraavaana aamuna uinnilla kruunu päässä.

Onhan se hauskaa tajuta, että esimerkiksi 21 vuotta täyttäessäni olin täysi itseni, mutta vain raakaversio nykyisestä. Heräsin Haagan kodistamme klo 06:45, istuin myöhemmin Kulttuurimatkailun perusteet -kurssilla, söin lounaaksi opiskelijaravintolan spagettia, bolognesekastiketta ja sain iltapäivällä työpaikan galleristina. Ihastelin elämää niin kuin nykyisinkin. Se oli hyvää silloin, se on hyvää nyt.

Tämä jälkimmäinen kuva taitaa kertoa nykyisestä, 27-vuotiaasta, versiostani olennaisen:
hymyssä suin säntäämässä jo seuraavaan asiaan, ei aivan varma mihin.

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Tästä tekstistä huokuu armo itseään kohtaan. Toivottavasti tarttuu lukijoihinkin :)

  Vastaa
 2. katariina.kuronen 5.12.2017

  Paljon paljon onnea! <3

  Vastaa
 3. Anu / Konalla 5.12.2017

  Voisinpa tulla antamaan halaukset sulle nyt heti! Paljon onnea ihana 27! Paranet vuosi vuodelta.

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Sain halaukset vastaan! Kiitos miljoonasti. Oispa kiva nähdä ja jutella.

   Vastaa
 4. Lotta 5.12.2017

  Oi onnea Henriikka! Olipa hauskaa huomata, että muistin nuo linkkaamasi synttäripostaukset!
  Mistä olet hankkinut tuon ihastuttavan synttärileningin?

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Kiiiitos Lotta näin kuukauden myöhässä. Synttärileninki on munkin mielestä aivan huippu. Ostin sen Singaporen reissulta, mutta valitettavasti kaupan nimi ei jäänyt mieleen.

   Vastaa
 5. Heidi 30.12.2017

  Mäkin asuin tuolloin (2011) Haagassa :))
  Mielenkiintoisia pohdintoja!

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Haagassakin oli ihmisen hyvä elellä. Kiitos paljon :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.