Alkuni videobloggaajana: metsävideo

Metsävideo. Se kertoo kaiken olennaisen tästä filminpätkästä.

Ajattelin aloittaa videoiden tekemisen. En tiedä mitä te olette siitä mieltä, mutta minä olen innoissani. Snapchatin kautta lyhyiden videoiden tekemisestä on tullut arkipäivää, mutta kaipaan jotain kokonaisempaa ja ehjempiä juttuja. Kymmenen sekuntia videot jättävät omalla tavallaan aika kylmäksi.

Vaikka kuvien ja tekstien yhteistyö on edelleen minulle kaikista rakkainta, uskon videoiden tuovan koko hommaan taas uutta energiaa. Videoiden kautta kun voi välittää tunnelmia ja ajatuksia, jotka kuvien kautta saattavat hyvinkin jäädä kokematta. Sitä paitsi ehkä tunteet ja ajatukset on joskus helpompi välittää, kun välineinä on myös silkan tekstin lisäksi äänenpainot ja videomuotoinen läsnäolo.

Itse metsästä en ehkä kerro enempää. Luulen (tai toivon), että se välittyy tämän videon kautta. Tulevissa videoissa on varmaan vähän enemmän munaa. Mutta nyt munaton metsä ja todellisia sydämen ajatuksia.

Rentouttavaa viikonloppua.

-Henriikka

32 kommenttia

 1. tiitti 20.11.2015

  Oi, ihana video ja mikä tunnelma! Lisää tämmösiä :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Jee, kiitoskiitos. Pitääpä tekaista Jannen kanssa uusiakin videoita.

   Vastaa
 2. Elina 20.11.2015

  Ooooo, miten tunnelmallinen video. Sulla on hyvä kertojaääni. :) Tarina on myös tosi samaistuttava, sillä mun oma metsäsuhde on myös mennyt juuri ton saman kaavan mukaan. Hihi. Nyt tulikin ikävä Suomen metsiin.

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Suomen metsät ja niissä samoaminen on ihan parasta.

   Kiitos kovasti Elina.

   Vastaa
 3. Maaria 20.11.2015

  Kaunis ja ajatuksia herättävä video, josta tuli valtava hinku päästä taas itsekin mättäille tepastelemaan!

  Olipa muuten pysäyttävä hetki kuulla ensimmäistä kertaa äänesi, vaikka olen tätä blogia seurannut jo pari vuotta. Minulle ääni on yksi tärkeimpiä piirteitä ihmisessä – aviomiehessänikin ihastuin ekana puheääneen. Sinulla on lempeä, rauhoittava ja väririkas ääni; sellainen Yle:n radioon tai puheviestinnän kouluttajalle täydellisesti sopiva (ja nämä ovat minulle suuria esikuvia)! Ihana nähdä aina, kun ihmiset tarttuvat innolla ja ilolla uusiin haasteisiin :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Hihii, kiitos Maaria. Olipa kivasti kirjoitettu. Ehkäpä jonain päivänä kuulet minun äänen Ylen radiosta ja voit kiittää itseäsi.

   Vastaa
 4. Sape 20.11.2015

  Keep going! :) :)

  Vastaa
 5. Katja 20.11.2015

  Niin ihana video! :-) Kiitos.

  Vastaa
 6. Ihana! (video, metsä, sinä ja tietysti oikeassa oleva äiti)

  Vastaa
 7. salla 21.11.2015

  Ihana video! :)

  Vastaa
 8. Outi 21.11.2015

  Aivan ihana video! Jotenkin tosi rauhoittava, ja hienosti tehty. Itse lapsuuteni metsän vieressä viettäneenä ja nyt täällä betoniviidakon keskellä eläessäni kaipaan nykyään usein metsän tunnelmaa. Ja puolukoita :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Ihanasti sanottu Outi, kiitos paljon.

   Metsä ja puolukat, uijuijui. Voiko olla parempaa?

   Vastaa
 9. Aino 21.11.2015

  Voi Henriikka, jos olisit radiossa töissä, kuuntelisin sua aina. Mieletön ääni ja puhumisen tapa! Miten ois, naispuolinen Jari Sarasvuo? :D

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Hahaa, huippu kommentyi. Kiitos Aino. Naispuoliseksi Jari Sarasvuoksi en ole tällä hetkellä ryhtymässä mutta tulevaisuudessa – ken tietää.

   Vastaa
 10. Susa 21.11.2015

  Hui, mikä ääni! Lumouduin. Monta vuotta sun blogia seurannu, kaikista suosikkein oot, vaikka ikinä en ookaan kommentoinu. Mut nyt mykistit. Wow! <3

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Kiva, että kommentoit nyt! Ja vielä aivan ihanasti. Kiitos kovasti.

   Vastaa
 11. Selina Kustula 21.11.2015

  Moikka!

  Ihana video. Mä oon itse asiassa ”tutustunut” suhun nimenomaan Snapchatissä ja vasta sitä kautta kiinnostunut sun blogista. Samaistun sun mietteisiin tarinan kertomisesta videolla. Oon itse tehnyt lyhyitä videopätkiä yrityksen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään, mutta en oo vielä kokeillut mitään omia juttuja. Kovasti kyllä houkuttelisi :) Sopiiko kysyä, millä ohjelmalla oot editoinut tuon videon?

  Selina

  Vastaa
  • Henriikka 1.1.2016

   Hello Selina. Susta on tullut mulle hauska uusi snappi- ja blogiseuraaja. Tosi kivaa. Kiva, että löysit tännekin saakka.

   Tämän videon on muokannut mieheni Janne, Adobe Premierillä, mutta jotain kevyempiä videoita hän on tehny myös ihan Macin iMoviellakin (joka on aika hirveä).

   Vastaa
 12. routapisara 22.11.2015

  Aivan ihana video ja sun ääni on niin ihanan rauhallisen kuuloinen!

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Hihi, niin mä olen kuullut. Kiitos sinulle, kun kommentoit.

   Vastaa
 13. Ellu-Kana 22.11.2015

  Voih! Täähän sopis täydellisesti johonkin Suomi, luonto, matkailu – mainoskamppanjaan! Kyllä videotkin on tervetulleita tähän bloggiin! :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Jee hurraa, onpa kiva kuulla. Mainoskampanjiin mua ei ole vielä pyydetty, en selvästikään ole heitä ihan saanut vakuutetuiksi haha.

   Vastaa
 14. emmimarjukka 23.11.2015

  Kaunis video! Olen jotenkin vähän vierastanut blogimaailman vloggaustrendiä ja pysytellyt visusti tuttujen ja turvallisten tekstiblogien äärellä, mutta tälläiset pätkät ovat kyllä kivaa vaihtelua tekstin ja kuvien sekaan! :) Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki myös tyylikkäästä toteutuksesta!

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Kiitos sinulle ja mukava kuulla, että pikkupätkille voisikin olla tilausta. Tarkoitus ei missään nimessä ole muuttua vloggaajaksi, kyllä mä niin erityisesti pidän kirjoittamisesta.

   Jannelle välitän kuvauksesta pisteet ja papukaijamerkin – ilahtuu varmasti!

   Vastaa
 15. Loyta 24.11.2015

  Voi miten ihana video! Metsä on kyllä niin <3

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Sanos muuta. Mitä olisikaan maailma ilman metsiä?

   Kiitos paljon.

   Vastaa
 16. Hennariikka 30.11.2015

  Samaistun! Tulipa Suomi-ikävä tästä(kin)!

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Hihi, pieni Suomi-ikävä on aina paikallaan!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.