Rakennusmiehet mielessä

_MG_0348 kopio

Herran jestas tätä kevättä! Sitä turstuilee ovista, ikkunoista, korvista ja suista. Olen yhtä hymyä vasemmalta ohimolta leukakuopan kautta oikealle ohimolle, eikä mikään tunnu pysäyttävän hyvää kevätrytmiä.

Ihailen jokaista vastaantulevaa lakaisukonetta, olihan lapsena yksi haaveammateistanikin kadunlakaisija. Tosin minä halusin käyttää työhöni kunnon varsiharjaa enkä mitään teknisiä vempaimia. Lakaisukoneet saavat kuitenkin sydämeni läpättämään. Jos mahdollista, yritän kävellä niiden tahtiin. Pölyä tarttuu hiuksiin ja vaatteisiin, mutta tunnelma on sen arvoista.

_MG_0394 kopio_MG_0258 kopio _MG_0329 kopio

Luulin myös, etten syty uniformuista. Kevättä taitaa kuitenkin olla rinnassa enemmän kun laki sallii, sillä jäin tänään itselleni kiinni itse teosta: ihailin työmatkallani julkisivuremonttia toteuttavia rakennusmiehiä oransseissa haalareissaan!

Onhan se nyt hienoa. Sitä voi itse maleksia kahvikuppi kädessä ymmärtämättä tuon taivaallista talon rakennuksesta tai remontoinnista. Samalla kaupunki kehittyy rakennustelineillä kiikkuvien miekkosten ansiosta; taloista tulee kuin upouusia ja kevät voi tulla alati kaunistuvaan kaupunkiin.

Pyydän anteeksi (etenkin mieheltäni) tämänpäiväisiä rakennusmiesvitsejäni Snapchatissa. Minkäs teet, kun kevät kuplii pinnan alla.

_MG_0407 kopio _MG_0339 kopio_MG_0391 kopio

Mutta mitä mitä mitä! Kurkkuani on sattunut eilisestä asti. En kyllä ole valmis ottamaan minkäänlaista maaliskuun flunssaa tähän väliin, joten nyt ryhdyn inkiväärin raastantaan ja teeveden keittoon. Näinkö se onnellisuus napsahtaa sitten omaan nilkkaan?

Tulta päin, vedet tulille ja kesää kohti.

-Henriikka

takki/Filippa K., farkut/Denham, reppu/Lumi Accessories (saatu), huivi/& other stories, kengät/Nike, muki/KeepCup, kangaskassi/Vallila

6 kommenttia

 1. Kevättä rinnassa täälläkin, sitä aina kesän aikana unohtaa kuinka paras asia sellainenkin itsestäänselvyys kuin sula asfaltti oikein onkaan.

  Mutta ainakin näille hoodseille ennusteet lupaavat viikonlopulle takatalvea ja pakkasia. En hyväksy.

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2016

   Hehee, no nyt on varmasti sielläkin jo aurinkoisemmat kevätsäät! Helsingissä on ainakin ihanan aurinkoista oijoijoi.

   Vastaa
 2. Reetta_h 18.3.2016

  Snapchat-päivityksiäsi ahkerasti seuraten (jotka ovat aivan MAHTAVIA) huomasin, että olit toissa päivänä eräässä Kallion kahvilassa pitämässä ”etätoimistoa”. Kävin itse siellä juuri silloin paikan päällä ottamassa valokuvia harjoitteluuni liittyen (se nutturapää, joka heilui kahvilassa järkkärin kanssa) ja katsoin, että onpa tutun näköinen mimmi. Jos olisin tiennyt, että se olit sinä, Hennariikka, olisin ehdottomasti tullut antamaan sinulle lämpimän keväthalin ja kertomaan, kuinka mielettömältä mimmiltä vaikutat! Snapchat-päivityksesi ja blogipostauksesi ilostuttavat arkeani ja ne ovat niin kekseliäitä ja elämän iloisia! Kaiken lisäksi haaveilen itsekin pääseväni tulevaisuudessa viestintätoimistoon töihin. Sinustahan on kasvanut mulle oikea ”roolimalli” – elämän mentori :D

  Ihanaa kevättä – toivottavasti törmään sinuun toistekin siten, että uskallan tulla juttusille kerjäämään vaikka uravinkkejä ;)

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2016

   MITEN MAINIO KOMMENTTI. Kiitos kovasti näin tsiljoona vuotta jälkikäteen.

   Mä olen kyllä ihan hurahtanut snäppäilyn maailmaan, välillä ihan nolottaa. Mutta ihana kuulla, jos niistäkin pätkistä on jollekin ollut iloa. Ja hei seuraavalla kerralla, kun törmätään kahvilassa tai sen ulkopuolella, niin annetaan toisillemme kesähalaukset ja parhaat uravinkit!

   Vastaa
 3. emilia 18.3.2016

  Ah, en voi olla ihastelematta postauksesta toiseen sun upeaa tapaa ja taitoa kirjoittaa! Ihanan värikästä ja lennokasta kieltä:)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.