Aamupala-fani.

yhteistyössä Alpro

alpro1

Kaikkihan sen tietää, olen aamupala-fani. Siinä missä lounaaksi saatan hotkaista patongin juosten, aamun ruokahetki on aina rauhallinen, tunnelmallinen ja harkittu. On tarjottimet ja kauniit kahvikupit, on juuri sopivasti kypsytetyt avokadot ja hyvät aamusumpit. Ei tule kuuloonkaan, että aamulla hätäiltäisi. Vaikka torkutan aina pitkät tovit, en venytä niin myöhään, etten ehtisi istua aamulla ainakin puoli tuntia rauhassa. Se on minulle päivän tärkein hetki.

Olen mukana Alpron kampanjassa, jonka tarkoituksena on innostaa tuomaan vaihtelua aamiaiseen. Syön itse aamuisin yleensä yhden sitkeäksi paahdetun ja kuivatetun ruisleivän (juustolla ja avokadolla), mutta sen rinnalta saattaa löytyä mitä vaan. Ja leivänkin jätän mieluusti toisilta päiviltä pois. Olen löytänyt viime vuosina smoothiet, raejuustot ja jugurtin, mutta olen huomannut tavallisen jugurtin turvottavan vatsaani aika lailla. Alpron ”Pehmeän Täyteläinen” -sarjan tuotteet ovat olleet kriittisessä kokeilussani ja toivon niiden tuovan ratkaisun tähän.

alpro3alpro2

Kasasin jo uusien tuttavuuksien kunniaksi lempiannoksenikin: Pehmeän Täyteläistä mustikkaa, kookoshiutaleita, chia-siemeniä, kuivattuja karpaloita ja mulperimarjoja. Hullunhyvä herkkupommi. Raikas, tervellinen, yllättävä. Janne kokeili vaniljan kanssa kuivattuja mangoja, minttua ja pellavansiemeniä. Hyvä kombo sekin. Uskon maustamattoman jäävän kuitenkin meille sellaiseksi vakiovalinnaksi, se kun sopii myös smoothien sekaan.

Minttua emme olleet kumpikaan ennen käyttäneet tuollaisenaan ja se toimi kyllä hyvin. Aika voimakas ja uusi maku aamiaiselle. Alpro on kerännyt kaiken maailman lisukkeita kampanjasivuilleen ja niitä voi selata täältä.

alpro4alpro5

Minun vinkkini elämään on (niiden miljoonan muun lisäksi), että keskittykää aamuihin. Paljon parempi tehdä ihana sellaisesta vuorokaudenajasta, joka väistämättä tulee eteesi joka päivä. Vai hourinko typeriä? Löytyykö täältä kaltaisiani aamufiilistelijöitä?

Nauttikaa aamiaisistanne! Puss och kram.

-Henriikka

28 kommenttia

 1. Paju 13.2.2014

  Aamupala on päivän paras ateria! Pitää mennä äkkiä nukkumaan että pääsee jo pöytään… ;-)

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Oi niin on. Munkin tekee mieli aina mennä ajoissa nukkumaan, että pääsen mahd pian aamiaisella, haha naurettavinta.

   Vastaa
 2. myrtsi 13.2.2014

  oon oppinu viimeisen n. kahden kuukauden aikana, että aamupala rauhassa vietettynä on maailman parasta aikaa! tää on ihan käsittämätöntä, miten paljon hyvin vietetystä aamusta saa energiaa päivään :) ja ennen nukuin niin pitkään kun mahdollista hotkaisten aamupalan hetkessä nassuun, pyh minä!

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Ja minäkin olin ennen sellainen, etten syönyt aamiaiseksi mitään. Typerä kakara. Onneksi olemme molemmat ymmärtäneet aamujen arvon.

   Vastaa
 3. Aada 13.2.2014

  Kiireettömät aamut. <3

  Vastaa
 4. Annita 13.2.2014

  Täällä myös yksi aamufiilistelijä. Aamu on mielestäni kaikin puolin vuorokauden paras kohta, joten luonnollisesti hyvä ja rauhallinen aamiainen kuuluvat asiaan. Yhdet ihanimmat aamut ovat olleet yhtenä kesänä, kun vanhempieni luona vielä asuessani kasasin aamupalan tarjottimelle ja hiippailin aamutakkiin kietoutuneena laiturille syömään sumun ja auringonnousun keskelle, linnunlaulua kuuntelemaan kellon ollessa neljän kieppeillä (töihin piti lähteä viiden perästä) :) Parhautta! :)

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Voi hitsin pimpula, kun tuo sun sumuinen aamupala kuulostaa niin ihanalta. Minua ei ehkä ihan noin aikaisin saisi ylös, mutta ehkä voisin joskus valvoa aamunnousuun saakka?

   Vastaa
 5. Hanna 13.2.2014

  Hei kantsii liottaa noita chiasiemeniä vähintään 5 minuuttia pienessä määrässä vettä, niin ne muodostaa chiageeliä, joka on supersuperterveellistä! Aamut on super. Varsinkin vapaapäivien aamut. Sillon kun oon menossa 6:30 töihin niin nukun kyllä niin pitkään kuin mahdollista (eli viiteen..).

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Hei oonkin joskus kuullut tästä kikasta, vaan empä muistanut enää. Kiitos vinkistä!

   Vastaa
 6. Liina 13.2.2014

  Parhaita ovat sunnuntaiaamut, jotka jatkuvat pitkälle iltaan!

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   <3 kyllä vaan. Silloin sunnuntait eivät ahdista, vaan ovat viikon parhaita päiviä.

   Vastaa
 7. Naava 13.2.2014

  Itse kanssa tykkään kunnon aamuista, harmittaa vaan kun ei ehdi viikolla sellaisista nauttia. Onneksi on viikonloput ja lomat olemassa.

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Viikinloppuina ja lomina voi sitten ottaa menetetyistä aamuista kaiken irti kunnolla.

   Vastaa
 8. iduska 13.2.2014

  Arkisin en yksinkertaisesti pysty nousemaan ajoissa, mutta otan sitten viikonloppuisin menetetyn ajan takaisin, keitän pannullisen kahvia ja syön aamiaista sängyssä vaikka kolme tuntia jos siltä tuntuu :)

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Nammmmmmm, näiden kommentien lukeminen saa toivomaan, että olisi jo rauhallinen sunnuntaiaamu.

   Vastaa
 9. aamupalanen 13.2.2014

  Kotikoululaisen onni on kiireettömät aamut ja pitkät aamupalat (:

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Voi varmasti, ihan varmasti. Luulen, että tykkäisin kotona työskentelystä eniten siksi, että voisi aina venyttää aamuja.

   Vastaa
 10. Laura - Tee Hetki 13.2.2014

  Täälläkin yksi aamufiilistelijä. Itse herään mieluummin vähän aikaisemmin ihan vaan sen takia, että voin viipyä aamuteen ääressä vähän pidempään. Ja ilman aamupalaa ei päivä lähde käyntiin.

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Ja jos aamulla tulee kiire, niin koko päivä meinaa mennä mönkään. Rauha tekee aamun.

   Vastaa
 11. Susanna 13.2.2014

  Kuulostaa kyllä ihanalta tuo rauhallinen aamu! Itse olen niin aamu-uninen, että nukun yleensä niin pitkälle kuin vain mahdollista (iltaisin saatan päättää herätä puolta tuntia normaalia aikaisemmin, mutta aamulla se ei tunnu ollenkaan niin hyvältä idealta). Lisäksi asun mieheni kanssa pienessä yksiössä, ja minä olen pääsääntöisesti se, joka herää ja lähtee töihin ensimmäisenä. Siksi juon aamukahvinkin vasta töissä (jossa se onneksi on mahdollista, joskaan ei kovin rauhallista), en halua herättää turhalla metelillä. Viikonloppuihin sitten panostan. :)

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Haha, tuo on tuttu ilmiö ystävilläni: ”aion tehdä niin kuin Henriikka ja herätä aikaisin kerrankin” ja sitten tulokset eivät olekaan yhtä hedelmällisiä kuin idea. Onneksi on viikonloput.

   Vastaa
 12. Jenni 15.2.2014

  Tässähän tulee nälkä noita kuvia katsellessa, vaikkei aamiaisesta vielä ole kovinkaan kauan!

  Laitoin sulle tässä sivussa haasteen: kerro omasta lempipaikastasi kotona (http://sanoinjakuvin.blogspot.fi/2014/02/oi-ihana-sohva.html). :)

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Voi haaste! hirveän vaikea, koska en yhtään tiedä lempipaikkaani kotona. Täytyypä yrittää pohtia.

   Vastaa
 13. Teksti kuin omalta näppäimistöltäni! Syön aina aamupalan rauhassa, eikä sen väliin jättäminen ole minkäänlainen vaihtoehto. Mulla on kyllä aamuisin myös ihan rehellinen nälkä, joten kunnon aamiainen tulee myös tarpeeseen. Herätys on itsestäänselvästi sellaiseen kellonaikaan, että voin viettää keittiössä sen 45 minuuttia rauhassa ilman kiirettä. Mikään muu ei tule kysymykseenkään.

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Kuulostaa kyllä todellakin kommenttisi perusteella, että meidän aamuajatukset menevät ihan yksiin. Aamusielunsisar <3

   Vastaa
 14. Nimetön 16.2.2014

  Aamut on kyllä erittäin jees vuorokaudenaika. On kamalaa jos on niin kiire ettei ehdi heräämään ja sitten joutuu juoksemaan puoliunessa kouluun tai mihin ikinä onkaan menossa. Samoilla linjoilla siis ollaan (: Sen vaan sanon, että onpa eksoottisia aamupala-aineita sulla. Kookoshiutaleita, chia-siemeniä, kuivattuja karpaloita ja mulperimarjoja? Minttua? Hieman kyllä epäilyttää. Ehkä pitäisi vaan kokeilla ja (mahdollisesti) yllättyä.

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2014

   Olen vihainen kuin talviunilta herännyt karhu, jos nukun pommiin, enkä ehdi panostaa aamuun.

   Ja voi kuule, ostapa joskus edes joitain noista lisukkeista, niin yllätyt positiivisesti. NIIN hyvää, ja paljon vähemmän eksoottista kuin kuulostaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.