Pyöräpäivä Helsingissä.

Arvatkaas mitä? Olen laivalla, Ruotsin laivalla. Se taitaa olla yksi pahimmista paikoista maailmassa, mutta tämä on nyt seuraavan yön kohtaloni. Niin vähän kuitenkin kiinnostavat laivarallit, formulasimulaattorit ja Ville Vikingin tanssiaiset, että on aikaa jakaa teille viimeisiä Suomi-kuvia ennen Euroopan rundia.
Kuvat ovat ihanalta vapaapäivältä, jolloin sai tehdä mitä vain, eikä tarvinnut tehdä mitään. Roosaliina oli yökylässä ja päätimme lähteä kiertämään Helsinkiä polkupyörillä. 


Ensimmäinen etappimme oli Hakaniemen Fida, josta suuntasimme Hakaniemen torille. Kesäisin paikka on täynnä vilinää ja tunnelmaa, kun ihmiset kerääntyvät marja- ja vihannesostosten lisäksi myös istumaan aamukahvin äärelle ja tapaamaan tuttuja. Tänä kesänä olen ahminut tavattoman paljon pensasmustikoita ja niitä lähti tietenkin taas paperipussissa matkaan.

 

Jätin tahallisesti aamukahvin väliin kotona, jotta se jossain muualla maistuisi vieläkin taivaallisemmalta. Katajanokan Johan & Nyström on parahin paikka, jos kaipaa oikeasti hyvää kahvia. Paikan sisustus ja henki ovat muutenkin mieleeni. Uskallan suositella merenrantakuppilaa jok’ikiselle. Kun lisäksi kahvilassa on Frankie-lehtiä luettavaksi, ei voi mennä pieleen.

Katajanokan laivojen ja kahvien jälkeen kipaisimme Hietsun kirpputorille. Valitettavasti joudun myöntämään, että kaiken söpön ja herttaisen katkaisi päivällä lounas opiskelijaruokalassa. Kaiken lisäksi ruoka oli niin äijää kuin voi olla: pekonilihapullia (lihapullia joiden sisään on piilotettu rasvaisen ihanaa pekonia). Mutta hyss siitä, sillä seuraava etappi oli Töölön salmiakkikioski.
Paljon puhuttu salmiakkikiska on avattu tänä kesänä Töölöön, Runeberginkadulle. Tavallisen, nostalgisen lippakioskin ovat vallanneet todelliset salmiakinrakastajat ja valikoima onkin sen mukainen. Höpöttelin myyjän kanssa niitä näitä ja nauroin sille, että Suomestakin löytyy ihan oikeasti salmiakkiliitto. Vai mikähän yhdistys olikaan. Suomenlinnassa oli ollut oikein viralliset maistajaisetkin ja ostin kioskilta maistiaisten voittajatikkarin.

Pyöräilypäivä päättyi sateeseen, mutta sinnikkäästi jatkoimme sateenvarjojen kanssa huterasti sotkien. Lopulta poljimme pisaroilta pakoon Cafe Regatan lämpöön. Kuumaa kaakaota, kermavaahdolla tietenkin. Sieltä hirsien keskeltä ei tehnyt mieli lähteä koskaan. Kahvilan terassin väki oli sulloutunut pieneen mökkiin ja nauratti koko tilanne.
Sateinen ilta päättyi kotitekoisiin hampurilaisiin ja leffailtaan. Kelpaa muistella tällaisia päiviä helmikuussa ja unohtaa kaikki tylsät ja toimettomat.

Nyt keskityn laivaan. Pitää ehkä kuitenkin toteuttaa kaikki perinteinen: Ville Viikinki –juoma, hajuvesikokeilut pääsärkyyn saakka ja Haribon viinkumit. Nettikin on laivalle ominaisesti niin hidas, että olen tätä juttua ladannut puolitoista tuntia, vaikka teksti ja kuvat oli jo valmiina. Reiliblogia emme lähteneet edes lataamaan, toivottavasti huomenaamuna saadaan juttu ulos. 
Toivotaan, etten missään vaiheessa tänä iltana päädy karaokeen, mikrofonin varteen. Sormet ristissä.
-Henriikka

16 kommenttia

 1. Nessa 29.7.2013

  Oih :3 Kuola vaan valu noitten salmiakkikioski kuvien kohalla :3

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   Hahah, toivottavasti sait lopulta sitten näppikset kuivaksi.

   Vastaa
 2. katja 29.7.2013

  Salmiakkikioski on ihana! Kävin siellä kans vähän aikaa sitten, ja pakko kyllä päästä uudestaankin vielä lähiaikoina. Se oli miun taivas.

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   No mutta minä oonkin katsonut sulta maailman söpöimpiä salmiakkikuvia. Jättitikkari WOOT!

   Vastaa
 3. Alisa 30.7.2013

  missä siskosi asuu? hihii aivan samannäköset :-)

  Vastaa
  • roosaliina. 30.7.2013

   nyt vielä kouvolassa mutta elokuusta lähtien helsingissä jee!!!! :–)

   Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   JEE! R Helsinkiin. Minun unelma tuli toteeen.

   – Ja se on ehkä totta, että vanhemmiten meistä on tullut pikkuisen samannäköiset.

   Vastaa
 4. rrruu 30.7.2013

  SALMIAKKIA! mahtavaa voi ei mä luulen etten pääse tästä yli ennen kuin se on saatu katsastettua. :3 ja hih te ootte siskon kanssa niin kauniita! :—)

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   No joko on katsastettu? Ja voi kiitos, olipa kivasti kirjoitettu.

   Vastaa
 5. Anonymous 30.7.2013

  Minä ihailen Roosaliinaa. Ihailen sen itsetuntoa, vaikken ole koskaan sille edes jutellut. Se on niin rohkeasti sitä mitä on. Se on sellainen ihminen että alkaa hymyilyttää kun sen näkee. Se on aurinkoinen.

  Vastaa
  • roosaliina. 30.7.2013

   hihi, kiitos kovasti! ihana kommentti. tulin niin iloiseksi!!!

   Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   Niin minäkin. Se on uskomaton.

   Eikä tee itsestään sellaista numeroa kuin minä….

   Vastaa
 6. Anonymous 30.7.2013

  ihanat reput,ihanat korvikset,ihana kampaus,ihanat vaatteet,salmiakki= WOW! :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   Voi olipa sulla niin paljon mukavaa sanottavaa. WOW siis takaisin.

   Vastaa
 7. Elisabeth 31.7.2013

  Oi, miten kauniita kuvia kesäkaupungistamme! Tuohon salmiakkikiskaan pitää vielä ehtiä tänä kesänä :) Ihana tuo lettikampaus, mitenköhän tuollainen tehdään?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 27.8.2013

   Kiitos kovasti! Kesähelsinki on parhaista parhain. Tai no, syksyhelsinki on ehkä vielä parempi.

   Hei lettikampausta en oikein osaa tässä selittää, mutta voisin tehdä tutorialin joskus tässä syksyn aikana.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.