Kivoin aikoihin: Finnish Design Yearbook 2014-2015

IMG_7703 (kopio)

Parasta lukemista aikoihin on ollut vuosikatsaus kotimaiseen designiin. Liisa Jokisen toimittama mötkäle on saanut minulta niin selailu- kuin uppoutumishetkiä, sillä kauniiden kuvien lisäksi opus on täynnä tujua informaatiota ja mielenkiintoisia persoonia.

Finnish Design Yearbook on suomalaisen nykymuotoilun tunnetuin kansainvälinen vuosikatsaus, jota on viety yli 40 maahan. Tätä ennen on julkaistu neljä vuosikirjaa Design Forum Finlandin kustantamana. Artikkeleita tämänkertaiseen opukseen ovat kirjoittaneet Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Mikko Kalhama, toimittaja Katja Lindroos, brittiläinen muotoilija ja professori Dan Hill, muotoilukirjoittaja Jenna Sutela, arkkitehti ja muotoilija Hella Hernberg ja New Yorkin MoMAn kuraattori Juliet Kinchin.

IMG_7717 (kopio)IMG_7720 (kopio)IMG_7731 (kopio)IMG_7713 (kopio)IMG_7740 (kopio) IMG_7748 (kopio)IMG_7747 (kopio)IMG_7752 (kopio) IMG_7754 (kopio) IMG_7756 (kopio)

Kirja avaa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti muotoilun kenttää. Juuri nuo näkökulmat kiinnostivat itseäni eniten. Finnish Design Yearbook 2014-15 tutkii sitä, miten muotoilu voi tehdä hyvää ihmiselle, ympäristölle ja yhteisölle.

”Muotoilu tuo ihmisiä yhteen, parantaa kommunikaatiota ja vahvistaa yhteisön yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hyvä muotoilu parantaa myös arkea – monet ajankohtaiset muotoilutuotteet ovat pieniä oivalluksia arjen helpottamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Muotoilun avulla voidaan myös edistää hyvinvointia monin eri tavoin: hyvä muotoilu voi kannustaa liikkumaan tai parempiin elintapoihin. Lisäksi muotoilu tuo iloa ja auttaa näkemään kauneutta ympärillämme.”

Huh, ollaan syvien asioiden äärellä. Minä pysyn vastedeskin lujasti kotimaisen designin äärellä ja sen ihailijana.

– Henriikka

2 kommenttia

 1. Toi asuntomessukuva Majasta on mun ottama kuva, lukiko mun nimi siinä missään? :D

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Oli sun nimi! Ei hätiä mitiä. Kauniin kuvan olit napannut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.