Kaunis makuuhuone.

IMG_2325 (kopio)

Muutimme nykyiseen kotiimme viime vuonna, huhtikuun alussa. Lunta oli vielä vähän jäljellä, ja hiihtolatu kulki kotimme vierestä. Meri oli vielä jäässä. Tuntuu, että se oli ihan vasta ja yhtäkkiä tajuan, että siitä on vierähtänyt miltei vuosi. Se on pitkä aika siihen nähden, miten vähän sisustusvisioitani olen toteuttanut. Monet asiat ovat vähän sinne päin, ja muovimattoon totun tuskin koskaan. Mutta yhteen huoneeseen olen melkein tyytyväinen, makkariin.

Koko huonetta ette saa vielä nähdä, seinät kun huutavat tyhjyyttään, ja työpöytä on pikemminkin kasa lehtiä, kirjoja ja papereita. Mutta sängynpäädyn taulurykelmä ja kattolamppu ovat kuvaamisen arvoisia.

IMG_2342 (kopio)IMG_2350 (kopio)

Taulurykelmän visio karsiutui pala palalta, kun tauluja kiinnitettiin. Tarkoituksena oli kiinnittää kultakehyksiä puolta enemmän, mutta olimmekin tyytyväisiä jo näihin neljään. Nostalginen sadetakkikuva on canvastaulu vuonna 2010 otetusta kuvasta (jolloin olimme vielä enemmän babyfaceja kuin nyt). Koska tämä kuva on riippunut seinällämme monta vuotta, emme ole vielä muistaneet teettää edes edustavaa hääkuvaa kehyksiin. Emmekä ehkä teetäkään.

Sitten on ukilta peritty Jeesus-taulu, lempeä ja täynnä lapsuusmuistoja. Vaaleanpunainen kukka on estetiikan ylistys, romanttisuuden kiteytymä ja kirppislöytö. Kirpputorilta on löytyneet myös sarvet ja niitä ympäröivät kultaiset kehykset. Sarvista roikkuva hehkulamppu suorittaa yövalon roolia erinomaisesti, vaikka tarkoitus on ollut vaihtaa ruikelo minilamppu suurempaan.

IMG_2355 (kopio)IMG_2376 (kopio)IMG_2335 (kopio)IMG_2385 (kopio)

Lasinen kattolamppu löytyi kerran Taideteollisen korkeakoulun Kynä ja paperi -taidekaupasta, kun olin hakemassa sieltä halpaa lounaskahvia. Pienessä liikkeessä myydään myös vanhoja huonekaluja ja valaisimia, eikä 30 euroa tuntunut pahalta lasisesta lampusta kullanvärisine ketjuineen.

Koti valmistuu huone kerrallaan. Ainakin meillä nukutaan hyvin.

– Henriikka

18 kommenttia

 1. Anna Sofia 2.2.2014

  Oi että, tuo seinä-taulu-asetelma on kyllä kaunis! :-) ihania kontrasteja.

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Kiitos kovasti. Itsekin pidän tuosta oikeinoikein paljon!

   Vastaa
 2. Nicknameless 2.2.2014

  Aivan ylimaallisen huikea toi shotti teistä! Valotuksineen, sommitteluineen, ilmeineen se on täydellistäkin täydellisempi, kertakaikkisesti vangitsevaa dynamiikkaa. Järkyttävää edes ajatella jos tarkennuspiste olisikin sujahtanut teidän välistä jonnekin kaukaisuuteen…. :O

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Huuh, mainio kommentti. Se on kyllä kieltämättä ihan hyvä otos. Kiitos paljon!

   Vastaa
 3. Pieni lintu 2.2.2014

  Vau, selkeetä mutta silti niin paljon kaikkee!

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Jes, sellainen on meidän mieleen! Kiitos, että kommentoit :-)

   Vastaa
 4. Aura 2.2.2014

  Mä syytän blogien lukemista siitä, etten enää tule toimeen muovimattolattioiden kanssa… Vielä pari vuotta sitten harmaakin muovimatto oli solukämpässäni ihan ok, sitten hurahdin blogien sisustusjuttuihin ja Pinterestiin ja nykyään on sitten muka hirmu tärkeää, miltä lattia näyttää :D Kauniita on kuitenkin nämä kuvat teidän makuuhuoneesta, toivottavasti tulevaisuudessa päästään kurkkimaan muuallekin kotiinne :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Noo, kyllä muovimattojenkin kanssa pystyy elämään. Vaikka oli se meillekin aluksi aika suuri kolaus – tai no Jannelle ei niinkään, minä itkin sitä ensimmäiset viikot.

   Näitä kotijuttuja tulee aina vähän tiputellen. Koko kotiamme en tahdo paljastaa. Jää lukijallekin jotain oman mielikuvituksen varaan!

   Vastaa
 5. Niin ihana tunnelma välittyy tästä kurkistuksesta. Sopisi myös meille kuin nenä päähän ;)

  Huone huoneelta, se taitaa olla ainoa tapa saada myös täälä koti kuntoon. Pienellä rahalla, pienellä ja suurella vaivalla tulee omannäköistä.

  Kivaa viikkoa sinne!

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Kiitos kivasta kommentista! Se ilahdutti kovasti. Pikkuhiljaa huone huoneelta ja seinä seinältä tämä alkaa näyttää jo meidän omalta kodilta :-)

   Vastaa
 6. Hosuli 3.2.2014

  Tuo lasilamppu on totta tosiaan upea!

  Vastaa
 7. Roosa 3.2.2014

  Tää postaus tuli just oikeaan hetken. Alkoi ahdistaa kaikki sisustusblogit ja sellaiset sisustuslehdistä poimitut kodit, joita en pysty vuokrakämppäämme tuunaamaan.

  Ihanan inspiroiva postaus. Tajusin juuri, että tarvitsemme kans tuollaiset sarvet makuuhuoneemme seinälle. Se se oli.

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Hei mahtavaa. Ja joo, sarvet tuo jotenkin särmää tuohon seinälle! Suosittelen.

   Vastaa
 8. hamu 3.2.2014

  Ihanat nuo sarvet! Itsekin olen vastaavia metsästellyt, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt. Puhuit muutama postaus sitten ohimennen keepcupista. Ihastuin värikkäisiin mukeihin, mutta mietityttää kuinka hyvin ne pitävät juoman lämpimänä ja muutenkin kuinka toimivia ovat olleet käytännössä?

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Toivottavasti pian tärppää. On nimittäin aika kiva pieni sisustuselementti.

   Noista keepcupeista voisinkin kirjoittaa jossain välissä ihan oman jutun. Näin nopeasti vastattuna: Muki ei oikein pidä kauaa lämpimänä, jos kunnon termosmukia kaipaa, mutta ekologinen take away -kuppi ehdottomasti!

   Vastaa
 9. Sipa 4.2.2014

  Haha, mekin ollaan asuttu nykyisessä asunnossa kohta vuoden ja ollaan HYVIN hitaasti saatu asioita paikalleen. Mattoja puuttuu, ikkunoissa on väärät verhot ja jokainen seinä ammottaa tyhjyyttään. Puhumattakaan siitä muovimatosta…

  Teidän taulurykelmä kuitenkin näyttää hyvältä! :) Jospa saisi itsekin kohta ripustettua tuon puoli vuotta lattialla oleskelleen taulun seinälle asti.

  Vastaa
  • Henriikka 11.2.2014

   Kiitos paljon :-)

   Tsemppiä sisustamiseen! Kyllä se siitä edistyy, ei kiirettä tai stressiä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.