Tunnelmia (ja suurkiitos!) Fidan tyyli-illasta.

Takaisin lauantai-iltaan. Keväinen Helsinki ja Lönnrotinkadun Fida. Niin kuin aiemmin olin mainostanut ja intoillut, niin Fidan ja Outin kanssa järkkäilty tyyli-ilta pärähti käyntiin 17.00. Paikalle valui väkeä tupa täyteen, ja tarjoilut oli katettu kertakaikkisen herttaisesti: oli eriparikupit ja Laitilan limut. Ja mikä voisi olla parempi sisustus, kuin second handia lattiasta kattoon.
Illan avasi Fidan työntekijä kertomalla kummityöstä. Siitä jatkoimme Outin kanssa itse tyylipuolen luennolla. Keskiössä oli kestävä kehitys ja kuluttaminen, second hand -muoti, inspiraatio ja kestotrendit.  Hauska kontrasti syntyi, kun puhuimme molemmat omista vinkkeleistämme: Outi alan ammattilaisena ja minä sinänsä teorian untuvikkona, mutta second handin rakastajana. 
Luento saattoi välillä hitusen irtautua raameistaan, tärkeän asian ollessa keskiössä, on vaikea olla vaahtoamatta. Onneksi eräs palautta jättänyt vierailijakin kommentoi asiaa seuraavasti:

”Esitys taisi hiukan venähtää pituutta alunperin aiotusta, mutta koko sisältö oli täyttä asiaa ja ainakaan minä en pitkästynyt tai haukotellut, vaikka takarivissä istuinkin. Uusia asioita sen sijaan opin paljonkin.”


Jos jotain kannattaa luennolta muistaa, niin ne ovat mahdollisesti seuraavat asiat:
– Huomioi vaatteen koko elinkaari: mitkä seikat vaikuttavat ympäristöön?
– Älä heitä roskiin mitään, mikä on 90-luvulta tai vanhempaa.
– Mieluummin överit kuin vajarit.

Illan ilahduttavin huomio oli, kuinka yleisö lähti kommentoimaan luentoa ja puhumiamme asioita. Hyvin epäsuomalaista, mutta uskomattoman antoisaa ja mukavaa. Tärkeiden asioiden äärellä on aina parempi ottaa keskusteluun mukaan useampia ihmisiä, etenkin kun kommentit valaisivat asiaa aina uudesta näkökulmasta. Ei tämä maailma mihinkään kuolisi, jos kaikki olisivat yhtä perillä asioista kuin tyyli-iltamme popula.
Peppua puuduttavan puheosuuden jälkeen oli kuitenkin vielä reilusti tilaa aarteiden etsinnälle, toiselle kahvikupille ja uusille tuttavuuksille. Osan kanssa pääsin juttelemaan, joskin harmittamaan jäi, ettei kaikille yksinkertaisesti jäänyt aikaa hälinän keskellä. Mustaknalliselle tytölle sellaisia terveisiä, että olipa uskomaton liivi sinulla. Piti se tulla sanomaan, mutta enpä kerennyt. Sen sijaan fiilistelin erään kanssa uusgrungea ja Adidaksen sinivalkoista retropipoa. Kerralla ei ehdi kaikkea.
Ostostelun lomassa kansaa viihdytti rakastettava Frankie Say Relax. Vintageaarteiden keskeltä kuului iloisia sointuja ja kaunista laulua. Hyvin fanitettava bändi, vaikka näin mukavan musiikin vuoksi saattaakin hairahtua shoppailemaan tavallista enemmän. Vinkkasivat vielä, että äänestää kannattaisi täällä, jotta heidät nähdään Flow-festareiden lavalla.
Bändiä kävi kuvailemassa myös tuotantoyhtiö Luomustudio Productions. Jään odottelemaan jaettavaa videomateriaalia jännityksellä. 
Iltamiin osallistuneiden palaute on tietysti parasta antia:

”Ja kiitos itsellenne mukavasta ja mielenkiintoisesta illasta! Ilmoittauduin mukaan ihan ummikkona, jos asiaa ajatellaan muotiblogien näkökulmasta. Kirpparit, itse tekeminen ja tuunailu sekä oman ympäristötietoisuuden kartuttaminen sen sijaan ovat tuttuja juttuja, ja sen takia tapahtumasta kiinnostuinkin. Ja tykkäsin todella.”


Fidalla vallitsi mukava tunnelma, kun vaatteet löysivät uusia koteja, musiikki soi ja tyylistä höpöteltiin pitkälle iltaan. 
Henriikka ja Outi kiittää ja kumartaa. Kiitos osallistumisesta ja mielenkiinnosta. Toivon todella, että tällaisille tapahtumille on jatkossakin kysyntää. 
– Ja erityiskiitos suosionosoituksista duckfacelleni.
-Henriikka
Kuvat: Eino Manner, Janne Simojoki

14 kommenttia

 1. Anonymous 22.4.2013

  voi, kuinka hyvältä näyttääkään tuo mansikkalimppari! oih!

  Vastaa
  • Henriikka 24.4.2013

   Ja kuinka hyvältä se maistuikaan. Erittäin hyvä kombo ulkonäkö+maku. Suosittelen.

   Vastaa
 2. Piia 22.4.2013

  Näyttää niiiin viihtyisältä ja hyväntuuliselta! Voi kun olisin ollut mukana.. :)

  Vastaa
  • Henriikka 24.4.2013

   Voi kun olisit. Meillä oli rento meno ja mukavat hipat!

   Vastaa
 3. Satu 22.4.2013

  Vaikuttipa mukavalta tapahtumalta! * Minäkin haluun * Meidän kaupungin Fidat on tosin aika pikkuisia liiketiloja :) Touudella hyviä kuvia. :>

  Satu
  Indie by heart

  Vastaa
  • Henriikka 24.4.2013

   Mutta kyllähän sitä voisi pienempiinkin tiloihin ahtautua ja tehdä pienempiä tapahtumia. Sun pitää käydä vinkkaa teidän Fidoille, että tilaa meidät rundille. Kiitos!

   Vastaa
 4. miijamarya 23.4.2013

  kiitos itsellenne mahtavasta illasta :) lisää tämmöisiä tapahtumia! mustaknallinen kaunotar oli minun aveckini, joten välitän terveiset ^_^

  Vastaa
  • Henriikka 24.4.2013

   OI! se oli siis sinun avecci. Mua niin kovasti harmitti, kun piti tulla kiittämään takista ja höpöttämään, mutta jotenkin menin sellaisilla adrenaliineilla ja heräsin vasta, kun kaikki olivat lähteneet.

   Kiva, että viihdyitte. Eiköhän me taas jossain törmätä.

   Vastaa
  • miijamarya 25.4.2013

   Juu! Ei kuule mitään, mekin innostuttiin ystävän kanssa kaikesta niin kovasti että itsekkin mietin vasta kotimatkalla, että olis voinut käydä kiittämässä ihan kädestä pitäen blogista ja tästä tyyli-illasta. Mutta sulla tais olla aika paljon tervehdittäviä paikalla :)

   Ja joo, lisää vaan vastaavia juttuja niin ilmottaudun kyllä varmasti jokapaikkaan mukaan! :D
   Mun pikkublogissa on pari sanaa aiheesta tän postauksen lopussa:
   http://helsinkitoday.blogspot.fi/2013/04/shampanjaa-ja-trashionia.html

   ^_^

   Vastaa
  • Henriikka 25.4.2013

   Haha, se olikin sellaista epävirallista, että mukava että porukka ei ollut niin etiketti-uskollista.

   Täytyy yrittää kehitellä uusia tapahtumia ja juttuja. Jos on kerran noin aktiivista porukkaa, niin mikä ettei. Ja hei, älykivan kirjoituksen olit rustannut. Toi hymyn.

   Vastaa
 5. Rinna Pitsiunelma 23.4.2013

  Kivaa oli! Todellakin tämäntapaisia muotitapahtumia tarvitaan lisää!

  Vastaa
  • Henriikka 24.4.2013

   MAHTAVAA. Kivaa kuulla, että kysyntää on. Oli kiva tavata, eiköhän taas jossain.

   Vastaa
 6. Elina 23.4.2013

  Onpas kivan näköstä ollu! :)

  Vastaa
  • Henriikka 24.4.2013

   Fida loi kyllä mielettömän hyvät puitteet tapahtumalle. Ja hyviä kuvia nappasivat kameramiehet.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.