Intiaanitalvi

Tänä keväänä elämässä on tuntunut olevan mukavaa muutosta ja monia kivoja juttuja. Thaimaan reissun jälkeen arki on tuntunut jotenkin energisemmältä (vaikka torkutankin joka aamu lukuisia kertoja) ja nautittavammalta. Olen ehkä saanut varaslähdöllä jotain kevättunnelmia imettyä itseeni, ja aion ottaa siitä kaiken irti. Yksi suuri ilon aihe on kuitenkin, että olen puolentoista vuoden jälkeen palannut takaisin tanssisaliin. Hip hop ja muut street-lajit ovat aina olleet ehdottomia lemppareita, mutta Helsingin paluumuuton jälkeen laji jäi pahasti koulu- ja duunikuvioiden jalkoihin. Oli myös vaikea tottua Helsingin tanssimeininkiin, kun vertauskohteena oli Jyväskylän pienet tutut ympyrät. Yhtäkkiä sali olikin aivan tupaten täynnä, eikä valmennus ollut yhtä lailla henkilökohtaista. Tähtäimessä olivat SM-kisat, enkä saanut sellaisesta kilpailuhengestä kiinni. Mitä tanssiin tulee, olen aina enemmän ollut sellainen tiimihenkinen tyyppi, enkä niinkään battlaaja tai kisaaja. Lisäksi tunneista sai pulittaa reiluja summia (syystäkin tosin), ja kukkaro tuntui siihen liian littanalta. Syksyllä 2011 sitten jätinkin tanssikuviot kunnon tauolle.
Joulukuussa Janne kertoi kotiin tullessani, että Grouponissa olisi tarjous erääseen Espoolaiseen tanssikouluun. Style Dance Industry tarjosi kevään anytime kortin hintaan 99 euroa, joka on noin 80% alennus normaalihinnasta. Tanssikoulu on street-lajeihin keskittynyt, ja perustajakin entuudestaan tuttu jenkkiläismies. Ei tarvinnut kauan miettiä, vaan klikkasin edut itselleni. Eikä ole kaduttanut. Käyn tällä hetkellä neljällä tunnilla viikossa (hip hop, mtv/pop, krumping & baletti hihi) ja olen pitänyt paikasta enemmän kuin paljon. Pieni ja viihtyisä mesta, hyvä henki, sopivan pienet ryhmät ja laadukas opetus: kaiken kaikkiaan erittäin hyvä kombo.
Tanssisaleihin paluu on väkisinkin tuonut taas vaikutteita pukeutumiseeni. Olen aina perustanut tyyliä hip hop -vaikutteiden varaan, mutta nyt se tuntuu entistä kotoisammalta. Se on vähän sama ilmiö, kuin bändipaidan käyttäminen: paita voi olla hieno, mutta täysin kotoisa siitä tulee vasta, kun oikeasti tunnet bändin ja sen musiikin. 
Thaimaasta tuliaisena tuotu Chicago Blackhawks-, second hand -paita on yksi kevään suosikeista. Innoissani olin myös uuden Costumen hip hop -tyyliin keskittyvästä artikkelista ja kauppoihin rantautuneista, street-vaikutteisista tamineista. Mitä sellaisiin ”uusvanhoihin” vaatteisiin tulee (=uusiin vaatteisin, jotka on tahallisesti tehty näyttämään second handilta), niin olen vähän skeptinen ja vastahakoinen. Täytyy kuitenkin myöntää, että niissäkin on onnistuttu tänä keväänä kerrassaan keskinkertaisen hyvin. 
”I’m back in the dancehalls again. 
Damn it feels good to be back again.”
-Henriikka

6 kommenttia

 1. Viivi 13.2.2013

  ooio vitsi käytkö Rickyn tunneilla? :) se on täällä jyväskylssäkin käyny ao:lla opettamassa ja tykkäsin! katutanssi on parasta

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Kyllä vain käyn ja muiden saman koulun opettajien. Tykkään kyllä itsekin Rickystä ja streetistä ja tanssista ylipäänsä. JEE!

   Vastaa
 2. Piia 13.2.2013

  Tuo paita = superjees. Veljelläni oli saman sarjan lippis joskus pienenä ja olin siitä äärimmäisen kateellinen. Vieläköhän se löytyisi jostain..

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Minä kiitän kovasti. Sun täytyy ehk tehdä semmoinen ullakkoretki ja yrittää metsästää vihdoin ja viimein lätsä itsellesi kjähähä.

   Vastaa
 3. maria 13.2.2013

  eikäää, iha superhalba. Hei kui paljo sä liikut yleensä, ja millasta liikuntaa? Ja just ennen, ku aloitit uudelleen ton tanssin. :)Oon samaa mieltä noist uusvanhoista tuotteista!!;p

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Heippahei. Niin oli, jee!

   No mulla oli nyt puolenvuoden liikuntakielto terveydellisistä syistä, mutta ylipäänsä oon juossut pari kertaa viikossa ja sitten tota tanssia. Ei mitään sali-meininkejä tai sellaisia, vaan enemmänkin sellaista kunnon ylläpitoa ja ulkoilua. Talvella lautailisin mielellään, jos mäki olisi hiukka lähempänä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.