Pikkuhiljaa lomavaihteelle.

Pitäisi hiljalleen virittäytyä lomatunnelmiin. Olin varautunut siihen, ettei tänä kesänä lomia ole, mutta ihmeen kaupalla tulimme valituksi reilibloggaajiksi ja ihmeen kaupalla sain reissun ajaksi vapaata. Reilu kolmen viikon loma siis odottaa, kunhan ensi viikon loppuun vielä jaksan.
Ulkomailla, etenkin reilatessa, lomaa ei kuitenkaan voi verrata kotikaupunki-lomailuun. Sitä pitää usein suunnitella, miettiä, pohtia, ennakoida, budjetoida ynnä muuta. Koko ajan pitää olla ajan tasalla, kun maisemat ja tilanteet vaihtuu. Kaikki vermeet ja tarpeet eivät ole käden ulottuvilla ja matkassa on oltava mukana mahdollisimman vähän kampetta. Luonnollisesti myös suurin osa vaatekaapista jää kotiin. Olisikohan aika hiljalleen aloittaa suunnittelemaan, mitkä vaatteet sujahtavat rinkkaan? Ei hajuakaan miksi näin seesteiset kuvat inspiroivat aiheen tiimoilta, mutta nämä saivat loma- ja reissumuudin heräilemään.

Orla Kiely Spring/Summer 2013.
Model: Hannah Holman

Jos jollakulla on taskussaan, joku pettämätön vinkki koskien reilipakkausta- ja pukeutumista, niin laitappa kommenttipoksi tulille. Tarkoitus on olla käytännöllinen ja pitää matkatavarat minimissään. En kuitenkaan ole koskaan ymmärtänyt, miksi reilillä pitäisi ehdottomasti näyttää rumalta? Miksi pitäisi ottaa mukaan kaikista rumimmat vaatteet? Minähän haluan nauttia lomasta, enkä hävetä jälkikäteen reissukuvia.
Voin pian kurvailla fillarilla Kööpenhaminassa, pelkät bikinit päällä. Uu-la-laa!

-Henriikka

25 kommenttia

 1. Anonymous 17.7.2013

  Etkö sä koskaan aio vastata kommentteihin? Jotenkin tyhmä olo kun et viikon parinkaan takaisiin ole vastannut ja pitää aina käydä kurkkimassa joko olisit.. mutta et.

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2013

   Voi ei! Kamalaa, että tuntuu tuolta. Haluan aina vastata jokaiseen kommentiin ajatuksella ja henkilökohtaisesti ja siihen menee aina tosi paljon aikaa. Siksi oon ajatellut, että on parempi että vastaan kerran viikossa kaikkiin kerrallaan.

   Mielestäni yli viikkoa ei tarvitse vastausta odotella ja akuutteihin juttuihin vastaan samantien. Oon tosi pahoillani, että oot kokenut noin. Yritän parantaa tapojani ja tahtiani :-)

   Vastaa
 2. ROOSA 17.7.2013

  Reilatessa pitää olla monipuolisesti kaikkee. Pitkää ja lyhyttä vaatetta. Luottovaatteet/mukavuusvaatteet pakkaisin itse mukaan!:)

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2013

   Tuo on kyllä totta. On ongelma, että on niin mukavia vaatteita, että tekis mieli ottaa kaikki matkaan hih.

   Vastaa
 3. Marianna 17.7.2013

  Pus! Reilannut olen kahdesti. Ekalla kerralla oli mukana 8 kg rinkka. Tokalla kerralla mukana oli 3 kg koulureppu. Preferoin vahvasti jälkimmäistä. Mitä siitä, että ho(s)tellissa pitää vähän pyykätä omia vaatteita? Painavat tavaratvain jumittavat reissua ja vievät ilon kävelemisestä. Parasta on, että aina kun ei ole hotellihuoneeseen sisäänkirjautuneena, voi kantaa kaikkea mukana ja hypätä mihin vain vastaantulevaan ilman, että ensin lähtee hakemaan tavaroita baggage roomista. Minimikokoinen pyyhe, minimimäärä vaatteita, korkeintaan kahdet kengät. Kauhean vähän tavaraa tarvitsee, kun vain sydän on pakattuna mukaan.

  P.S. Kiitos lappuhaalareista! Lahkeiden tahrat vähän hammittavat, mutta mitäs en katsonut myyntikuvaa huolella, näkyihän ne jo siinäkin.

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2013

   OHOI! Toi reppumeininki on jo niin raju, että huh. Me mennään kyllä mahd vähällä kamppeella, mutta suht isot reput mukaan, jotta sitten voidaan vähän ostellakin… hihiih.

   ”Kauhean vähän tavaraa tarvitsee, kun vain sydän on pakattuna mukaan” Tuosta voisi tehdä vaikka laulun.

   VOI EI, luulin todellakin että hahmotit, kun näkyivät niin selkeästi kuvassa. Haluatko palauttaa? Se sopii oikein hyvin.

   Vastaa
  • Marianna 23.7.2013

   En suinkaan tahdo palauttaa, kelpuutan nämä oikein!

   Vastaa
 4. Sanni Sarin 17.7.2013

  tosi kauniita kuvia!

  Vastaa
 5. Anonymous 17.7.2013

  Kirjoituksesta tuli vain elävästi muistiin oman reilini vaatevarustus: WRONG :–D Täytyy sanoa että en ehkä silloin ollut muutenkaan tyylikkyyden multihuipentuma (apua onko siitä jo neljä vuotta!!), mutta olin todella järkevästi mukamas pakannut mukaani järkeviä vaatteita (ei niitä parhaimpia, jotka ei saisi reissussa rähjääntyä, mutten tietenkään mitään epämiellyttäviä riepujakaan). Reissussa kuitenkin selvisi se, että en ollut luonut ajatustakaan että miten kirkuvan punaiset lenkkarini sopivat kesämekkoon tai etten ottanut reissuun mukaan kuin vihreät valtavat haaremipöksyt (tunsin itseni niin resupekaksi ennen kuin löysin upeat mustat farkut Puolasta, sivukujalla olevasta pienestä putiikista pelastamaan reissun loppupäivät ja etenkin ne illanvietot!). Joten paras vinkkini (ja kaikille muille varmaankin ihan itsestäänselvä asia:D) on miettiä yhtenäinen vaatepaketti: mahdollisimman moni sopii yhteen toistensa kanssa. Vaatteita kun ei matkaan mahdu kuin rajallinen määrä. Itsellä tosiaan erivärisiä ja kokoisia vaatteita, jotka eivät hyvällä tahdollakaan näyttäneet hyvältä sekasorrolta. Yksinomaan sekasorrolta!:D Neljävuotias pääsi pukemaan mieleisensä vaatteet -look a like!

  Viimereissulle pakkasinkin vain mustaa, mustaa, vähän harmaata, mustaa ja ruskeata ja ihan muutaman poikkeuksen jotakin väriäkin. Se osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi. Reissussa tuli osteltua kuitenkin värikkäämpiäkin vaatteita ja niitä oli helppo sitten yhdistellä jo olemassa olevaan saaliiseen. (tosin viime reissu, joka ei ollut kylläkään intterrail, todisti myös sen että suurehkon osan vaatteista jouduin jättämään jälkeeni. Silloin kiitin ettei mukana ollut kovinkaan spesiaaleja tapauksia!) Tulipahan sepustus, voi näitä nostalgian hetkiä keskiviikkoiltaan! ps. kiitos aivan mahtavan valloittavasta blogista, kirjoitustyylisi on ihastuttava, pus!

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2013

   HUH MIKÄ MARATON. Aivan ihana. Nauroin niin kovasti ajatukselle vihreistä haaremihousuista. Hahahaha. Ihan huikea stoori. Mulla oli ensimmäisellä reilillä kyllä ihan hyvä meno, mutta tarkoitus on vähentää vielä kamoja entisestään. Kuinka säilyttää tyyli, jos mukana on yksi t-paita? I don’t know.

   Kiitos, että jaoit tämän. Nauran tälle vielä monta päivää.

   Vastaa
 6. Miwja 17.7.2013

  Oi kuinka huikeeta päästä seuraileen teijän reissua! Oma reilireissu oottelee lokakuussa ja kaikesta infosta on hyötyä, mahtavuutta! :)
  Ja tähän samaan syssyyn pääsen kommentoimaan, Henriikka, olet ihana.<3

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2013

   Odotan itsekin innolla ja tuntuu kivalta, että pystyy omia reissujuttuja myös sitten jakamaan muille. Lokakuu kuulostaa mielenkiintoiselta reilikuukaudelta, toivottavasti teille tulee mitä parahin reissu.

   Vastaa
 7. Reetta 18.7.2013

  Moottoripyöräilyn myötä on oppinut myös kantamaan mahdollisimman vähän vaatteita mukana. Kuten edellisissäkin kommenteissa oli vinkkinä, niin mahdollisimman paljon yhteensopivia vaatteita. Tosiaan pyykkiä voi pestä, tai entäs että heität kokonaan jotain pitkin matkaa pois? (Tosin sulla ei varmaan niin kamalia vaatteita ole että heittäisit menemään! :D)
  Tsemppiä reissuun, innolla seurataan :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Se on kyllä totta, ettei moottoripyörän kyydissä kannata kantaa koko omaisuutta. Hmmhmm mulla on ehk ongelmana, että miltei kaikki mun vaatteet on jotain printtioksennusta… hmmmm. Eiköhän tästä selvitä.

   Ja kiitos kovasti!

   Vastaa
 8. Mari H 18.7.2013

  Mulla ei niinkään ole hyvää vinkkiä mitä niihin itse vaatteisiin tulee, olet tasainen pukeutuja ja löydät vaaaarmasti kaapistasi sellaisia vaatteita mitkä näyttävät hyvältä monen kanssa ja säilyttävät tyylisi. :)

  Mutta se, minkä itse huomasin kolmen viikon reilillä hyväksi oli se, että rullasin kaikki vaatteet mahdollisimmat tiiviiksi rullaksi ja sain niin mahtumaan rinkkaan ihan hurjasti enemmän kuin pelkällä siistillä viikkaamisella – tämä tietenkin sikälimikäli vaatteitten pieni ryppyyntyminen ei haittaa! Itse ajattelin sen olevan vain lähinnä matkustamiseen kuuluvaa särmää. :D

  Tykkäsin siitä, että oli yhdet haaremihousut (ah, pelastus niinä kuumina päivinä kun ei halunnut pitää shortseja koska ne junien penkit on niin inhottavan tuntuset), shortsit, pari kesämekkoa, toppeja ja paitoja riittävästi ja yhdet farkut ja yksi paksumpi neule/takki. Tolla rullaustekniikalla sain yllättävän paljon mahtumaan, niinkin paljon että muistan kahden viikon jälkeen ajatelleeni että olisi voinut jotain jättää kotiin!

  No mutta hauskaa matkaa ja hullusti huvia!! (Ja voi huokaisu, anteeksi mikä kilometrikommentti, toivottavasti oli jotain hyötyä edes… :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Jep ihanan ihana kilometrikommentti, älä suotta oo yhtään pahoillasi. Tällaiset on juuri niitä parhaita.

   Meillä on vielä kahden vaiheilla kumpi valitaan: rullaus vai minigrip-pussit. Molemmat on tosi hyviä pakkailujen kannalta. Saas nyt nähdä.

   Ja yh, haaremihousut on hyvä idea. Nimittäin mikään ei ole pahempaa ku hikiset jalat toisiaan vasten. Sitä paitsi ilmastoinnit on joskus ihan tosi kovalla, eikä minisortseissa pärjää. Kiitos vinkeistä, oli ilo lukea.

   Vastaa
 9. Anonymous 18.7.2013

  Mä palasin omalta kuukauden pituiselta reililtäni pari viikkoa sitten, joten nää on nyt tuoreessa muistissa. Pukeutumisen suunnitteluun kannattaa ihan ensiks katsoa sääennusteet. Me oltiin Balkanilla ja melkein koko matkan ajan oli NIIN JÄRKYTTÄVÄN KUUMA ettei pystynyt käyttämään mitään muuta kuin ohuita mekkoja. Farkkushortsit ja kireät topit vaan liimautu tosi epämiellyttävästi ihoon. Myös illalla oli yleensä niin lämmin, ettei tarvinnut pitkiä lahkeita tai hihoja. Farkkuja käytin ehkä kerran. Kantsii miettiä myös materiaaleja: esimerkiksi neuletoppi oli ihan liian kuuma ja trikoo taas tosi miellyttävä. Sit on kans hyvä olla joku ohut mutta iso huivi aina mukana laukussa, tarvittiin tosi usein esim. kirkoissa ja moskeijoissa että päästiin sisään. Toimii myös illalla hyvänä lämmikkeenä. Mä reilasin kuukauden sellasella vanhalla fjällrävenillä (ei kånken vaan isompi malli) ja se oli just sopivan kokonen! Silti jäi joitakin vaatteita käyttämättä. Oon samaa mieltä edellisten kanssa siinä että mitä pienempi reppu, sitä vapaampi olo. On kauheeta raahata helteessä jotain isoa rinkkaa ja samalla koittaa nauttia reissaamisesta. Mutta siis ylipäätään yleensä reissun aikana alkaa arvostaa enemmän mukavuutta kuin ulkonäköä, mutta esimerkiksi just ohuessa kesämekossa voi yhdistyä molemmat :)

  Lisäksi kannattaa ottaa mukaan pyyhkeen tilalta ohut kangas, esim. vanha lakana. Kevyt kantaa ja kuivuu nopeasti!

  Hyvää reissua ja pahoittelut romaanin pituisesta vastauksesta!

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Mä en ole suoraan sanottuna tsekannut yhtään, millaista säätä tuleman pitää. Toivotaan, että sellaista miellyttävän lämmintä. Voi olla, että meillekin näin elokuussa tulee kohtaloksi se tukala kuumuus. Ei pidä valittaa, voi vähän keräillä rusketusta syksyä varten.

   Tuo huivi-juttu täytyykin pitää mielessä. Usein iltaisin ei tule yhtään kylmä, vain vähän viileä vain ja olis kiva saada jotain hartioiden peitoksi. Ääääk ylihuomenna lähtö, enkä ole aloittanut pakkamaan.. paniikki, paniikki!

   Kiitos tosi hyvistä vinkeistä. Mä palaan näihin huomenna, ku aloitan kreisin pakkauksen.

   Vastaa
 10. Anonymous 18.7.2013

  Ihana päästä pian lukemaan teidän reilistä! Pakkaamisesta tuli mieleen, kuten jo edellä olikin mainittu, niin kaikki vaatteet rullattuina, mutta myös sullottuna minigrippusseihin! Ostaa semmosia mahdollisimman isoja, niin yhteen saa alusvaatteet, toiseen sukat, kolmanteen topit/t-paidat jne., niin ei rinkan sisällöstä tule semmoista yhtä suurta vaatehullunmyllyä!

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Voi minä niin kovasti toivon, että porukka jaksaa lukea meidän juttua ja innostua niistä. Meillä on valinnanvaikeus tässä, että on rullaus parempi ku minigripit. Saa nähdä mihin päädytään, hmmmhmm. Let’s see!

   Vastaa
 11. Pilvi 18.7.2013

  Täällä yksi pari päivää sitten reililtä kotiutunut! Ykkösvinkki: Ota lämmintä puettavaa ja sadetakki! Sitten ei tarvitse palella Amsterdamin kylmässä sadesäässä taikka alppimaisemien kylminä iltoina :) Sitten lämpimämmile säille erilaiset kevyet mekot on tosi kätsyjä, mahtuu pieneen tilaan ja aina tyylikkäitä ilman sen kummempaa asustamista. Ite pärjättiin hyvin niin, että oli n. viikoksi vaatteita mukana ja sitten pestiin käsipyykillä viikon välein. Ihanaa reiliä teille!

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Kertakäyttösadetakki, check! Vaikka tietysti sitä haaveilee sellaisesta täydellisestä keltaisesta sadetakista, mutta se on aivan liian kuuma mukaan. Kevyitä mekkoja oon yrittänyt metsästää, ne on kaikista parhaita ehdottomasti. Harmi, että itse omistan niitä niin vähän. Onneksi pääsen vielä siskon vaatekaapille ennen lähtöä. Kiitos, eiköhän meille tule vallan mahtavaa.

   Vastaa
 12. Anonymous 19.7.2013

  mulla oli reilillä mukana reppu eikä kovin montaa vaatetta: silti jäi joitain vaatteita käyttämättä! etukäteen on kai koskaan aika vaikea tietää mitä sitä tulee tarvitsemaan. jos suuntaatte semmosiin maihin missä on lämmin, niin suosittelen ehdottoman lämpimästi (tai tässä tapauksessa viileästi heheh) ohutta, väljää mekkoa! väljä mekko ei hikoonnu niin kuin tiukat vaatteet, eikä siis tartte niin usein pestä. mä kuljin reilistäni melkein puolet yhdessä samassa mekossa (tyylitöntäkö?), koska etelässä oli niin lämmin, ja tuo mekko oli mukavin kätevin paras.

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Tosi hyviä neuvoja kyllä- kevyttä, väljää, ohutta. Ja itseni tuntien, tiedän kyllä ostavani jotain matkasta, ettei välttämättä kannata niin superisti kaikkea kantaa mukanaan. Jos miettii, että kantsiskohan ottaa mukaan, niin luultavasti ei kannata.

   Samassa mekossa aion minäkin varmaan kulkea. Voitte sitten oksennella ruudun toisella puolella mun hikiselle olemukselle.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.