10 ihanaa asiaa elokuussa

Helsingissä taas, viikosta rättiväsyneenä ja huomista Flow-päivää innon ja ahdistuksen sekaisin tuntein odottaen. Bea kävi äsken kylässä, pötkötimme sängyssä vierekkäin ja joimme housuitta siideriä ja söimme marjoja ja melonia. Perjantai minun makuuni.

Mutta mietin tänään aiemmin autossa istuessani elokuun parhaita asioita. Elokuu on taatusti spesiaali kuukausi (joojoo, tiedän, että ne ovat kaikki, mutta elokuu on vielä vähän spesiaalimpi), joten siitä löytää vaikka mitä kivaa kaiveltavaa. Tässä niistä kymmenen viime lauantaisen KUUMA-kahvilan aamiaiskuvilla koristeltuna.

1. Pimeät yöt, mutta lämpimät vedet

Aivan spesiaali kombo, kun miettii Suomea ja sitä valoisuutta, joka velloo täällä miltei koko kesän. Nyt kun vedet ovat vielä uimalämpötiloissa, suosittelen pitkiä ja pimeitä (romanttisia!) yöuinteja.

2. Koulutarvikeostokset

Beeeeeeest. Tilasin juuri Moleskinelta uuden kalenterin, ja vaikka se on identtinen niin kuin joka ikinen vuosi, se on silti uudenuutukainen ja täynnä puhtaita sivuja. Työ- tai koulutarvikeostoksiin kannattaa tietysti yhdistää kaupungin muhkeimmat korvapuustit ja ainakin muutama kahvitauko.

3. Sortsit ja hupparit

Elokuu mahdollistaa viilenevien aamujen ja iltojen vuoksi vaatetyylejä ja -yhdistelmiä, joista saa muulloin vain haaveilla. Luulen, että kaikkien aikojen suosikkiparini on elokuun klassikoni, sortsit ja huppari. (Ps. Elokuussaa saattaa myös olla ekat trenssitakkikelit!)

4. Auringonkukat

Tämänhetkinen suosikkikukkani! Miten UPEA se voikaan olla? Mieluiten pitkillä varsilla ja näyttävästi korkeaan maljakkoon.

5. Kesämuistoissa kahlailu

Nyt voi luvan kanssa laittaa Paprun biisit soimaan ja antaa kyyneleen lipua silmäkulmaan kesäkuvia selatessa. Nyt voi listata, miten YLTIÖUPEA kesä oli, millainen RAKKAUDEN kesä se oli.

6. Kulttuurivyöry

Ympärillä tapahtuu ihan hirveästi kaikkea! On juhlaviikkoja, konsertteja ja tapahtumia, joka puolella ja koko ajan. Kaikki viikonloput ovat ainakin kaupunkien vilskeessä täynnä niin paljon kaikkea kivaa ja käymisen arvoista, ettei tarvitse kuin valkata listoilta mieleisimmät.

7. Ryhtiliike

Elokuussa on aina huvittavaa höntyilyn ja ryhdistäytymisen välimaastoa. Kesämuistot vellovat vielä tuoreina mielessä, mutta samaan aikaan etsitään uutta työasua, terotetaan penaalin tylsiä lyijykyniä ja etsitään uusia harrastuksia ja suuntaa elämälle. Pidän siitä, että ympärillä päätetään tehostua yhteisvoimin.

8. Venetsialaiset

Alunperin Suomessa länsirannikolla vietetyt Venetsialaiset ovat elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlat. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana ja hommaan kuuluu ihanat lyhyt pimenevässä illassa. En ole vielä koskaan järjestänyt Venetsialaisia, enkä ennätä järjestää tänäkään vuonna, mutta haaveilen siitä joka vuosi.

9. Puolukat

Tänään Liesjärven huudeilla haahuillessani tajusin, että mättäissä alkaa näkyä jo punaisia pulleroita. Mustikkasato oli surkea, mutta ainakin näkemäni puolukat olivat mahtavia ja valtavia.

10.  Paremmat yöunet

Kiitos viileys, pelastat isosti. Hienoinkaan kesä ei piekse hyviä unia, ja kun ikkunoista virtaa nyt elokuun happi, tuuletan salaa silmät kiinni kohti taivasta.

Nytkin ilta jo jo tummunut aikoja sitten. Paperi T sanelee vihaisesti sanojaan korvilleni ja jostain oudosta syystä päädyin hetkeksi luulemaan, että meistä tulisi varmasti hieno pari. Totuushan on, että olisimme ainakin hänen musiikkinsa perusteella surkea pari – minun aallonpohjanihan on hänen suurin ilonhetkensä.

Kaikki on hyvin.

-Henriikka

4 kommenttia

 1. Paperi-intoilija 10.8.2018

  Laittoi miettimään, että mikä malli on sinun luotto-moleskine vuodesta toiseen? ?

  Vastaa
 2. Emmi 13.8.2018

  Kiitos kun kirjotat niin lempeästi ja hyvin. Oli kiva käydä hakemassa täältä poveria ensimmäiseen arkipäivään pitkiin aikoihin. Loistavaa syksyä!

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2018

   <3 No jos minä kirjoitan lempeästi, niin sinäkin kommentoit. Kiitos ja tsemppiä päiviin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.