Digimimmin tunnustukset

Yhteistyössä Moi_mg_0671-kopio

Olin koko lapsuuteni reipas urheilijatyttö ja nuoruuteni mustavalkoinen tanssija-runotyttö. Aikuisiällä minusta on kasvanut digimimmi.

Sosiaalinen ja digitaalinen media eivät koskaan olleet lähtökohtaisia kiinnostuksenkohteitani, vaan kanava tehdä jotain muuta – kirjoittaa, laajentaa visuaalista ymmärrystä tai kommunikoida. Yhtäkkiä vain tajusin koko digisomemaailman olevan kuin luotu minua varten, ja tästä alkoi ikään kuin uusi aikakausi omassa elämässäni.

Ei ole digiä ilman välineitä. Käytän päivittäin läppäriä ja puhelinta. Läppäri on kotona käytössä sellaisenaan ja töissä yhdistän sen näppiksiin, suurempaan näyttöön ja old school -hiireen, joka pötköttelee hiirimatolla. Vaaleanpunainen puhelin kulkee mukana kaikkialle ja pitkiä päiviä varten nappaan mukaani vara-akunkin. Satunnaisempia mobiilihommia hoidan iPadilta.

_mg_0736-kopio

Moi, uusi suomalainen mobiilioperaattori, halusi kuulla digimimmin tunnuksia omasta mobiilikäyttäytymisestäni ja -käytöstäni. Totuushan on, että arjessani olen mobiilin äärellä lähes koko valveillaoloaikani. Urheiluhetket, rajatun parisuhdeajan, omat rauhoittumisen hetket ja ajan ystävien kanssa pyhitän, mutta silloinkin olen lähes aina vaivaisen puhelun päässä.

Mielestäni ei olekaan olennaista, kuinka paljon mobiilia käyttää vaan kuinka järkevästi.

_mg_0720-kopio

Suurin osa digipäivystyksestäni on nimenomaan puhelinlähtöistä. Hoidan työtehtävistäni 95 prosenttia läppärinkansi tai puhelin auki, eikä niitä hommia voisi mitenkään muuten voisi tehdäkään. Desktopinkin kanssa porhallan vielä useita tunteja päivässä, mutta mobiili syö koko ajan läppärihommien kakusta.

Teen päivätöissäni todella vähän taittoa, kuvamuokkausta tai muuta selkeästi visuaalisuuteen keskittyvää työtä ja vastaavasti huomattavan paljon kirjoitushommia. Näin ollen suuret näytöt ja tietokoneen käyttö ei ole itselleni usein välttämätöntä.

Lähetän viestin asiakkaalle bussista tai kommentoin tiedotetta kollegalle matkalla töistä treeneihin. Selaan puhelimennäytöltä Twitteriä ja luen uutisia padilta. Moni asia, itse asiassa suurin osa työtehtävistäni, on nopeatempoista ja lähes aina hitusen kiireellistä. Työvälineet kulkevat mukana kaikkialle, ja usein teen töitä myös kotoa käsin.

_mg_0721-kopio

Digimimmin tunnuksia kysellyt Moi on uusi suomalainen mobiilioperaattori, jonka toiminta perustuu siihen, että koko perheen kaikki liittymät puhelimiin ja tabletteihin saa kasattua yhteen paikkaan. Hernesaaressa pääkallopaikkaansa pitävä startup-yritys on ollut lähikuukaudet kovassa huudossa. Tuntuu, että Moi-logo on pomppinut esille joka paikasta.

Meidän miniperheessämme on vain kaksi henkilöä. Mobiililaitteita on kuitenkin enemmän. Tällä hetkellä määrä on vielä kohtuullinen, mutta tulevaisuuden robotti-imurit ja palovaroittimet tarvitsevat nekin omat sim-korttinsa, ja voin vain veikata kuinka nopeasti mobiililaitteiden määrä tulee kasvamaan meidänkin taloudessa. Haluan kasvaa kehityksen mukana, en polkea jarrupoljilta.

_mg_0748-kopio

Jokaiselle laitteelle pitää aina tehdä oma liittymä ja sopimus – Moissa riittää yksi soppari ja laskujakin tulee vain yksi. Sim-kortteja saa tilattua halutun määrän ja kaikki puheluminuutit, tekstarit ja datansiirto jaetaan eri laitteiden kesken. Eri simmit saa kytkettyä niin puhelimiin, tabletteihin tai vaikka kodin hälytysjärjestelmään. Moin puhelin-appin kautta pystyy valvomaan ja jakamaan esimeriksi datan määrää eri laitteiden kesken. Se olisikin hyvä, kun voisin katkaista Jannen mobiiliverkon kesken NHL-highlightsien.

Itsellemme muksut eivät ole ajankohtainen asia, mutta esimerkiksi Dorit ja Liisa ovat kirjoittaneet ajatuksiaan perhe-elämästä Moi-sopparin kanssa. Auta armias, miten paljon pitää ajatella, jos huolehtii itsensä lisäksi vielä lapsistaankin!

Yksi 4G sim maksaa 6€/kk ja siihen saa lisättyä oman tarpeen mukaan simmejä 6€/kpl. Esimerkiksi meille kahden hengen taloudessa puhelinlasku olisi yhteensä minimissään 6 + 6= 12€. Rajaton data yhteen simmiin on 12 €/kk, mikä ei ole hassumpi hinta ja joillekin varmasti se ainoa vaihtoehto.  Rajattomalla datalla meidän laskumme olisi 6 + 6 + 12 + 12 = 36€.

_mg_0796-kopio

Moi lupaa olla positiivinen anarkisti, itse lupaan samaa. Olen viihtynyt niin nuorena urheilijana, vähän vanhempana runotyttönä kuin nyt digitaalisen maailman muikkunakin.

Ja sitten kun lähden reissuun tai metsään, niin mobiililaitteet pysyvät visusti taskun pohjalla siihen saakka, kun olen eksynyt tai katkaissut jalkani. Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Mutta kaiken mobiilikäytön pohjana on halu siitä, että digi ja some olisivat elämääni ilahduttavia ja helpottavia tekijöitä, eivät sen sisällön kuihduttajia.

-Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.