9 lisähuomiota Islannista

Olen reissannut ympär-ämpär taianomaista Islantia nyt viikon päivät. Tällä valtavalla asiantuntemuksellani ajattelin siis kirjoittaa teille yhdeksän lisähuomiota, jotka olen laittanut merkille torstain listani jälkeen.

(Ennen sitä osoitan syyttävää sormeani itseäni kohti – tämä on ollut tavattoman hidastempoinen blogijakso. Hyvittelylahjana aion huomenna kotiin palatessani valmistaa teille tiedoksi listan, johon kirjaan kaikki salaisimmatkin kuumat lähteet, joissa olen täällä puljannut

1. Islannin kruunun kurssi on maailman vaikein

Pitkän matematiikan A:stani ei ole suuresti hyötyä, kun pyöritän lukuja ja hintoja mielessäni. Toisaalta aivan sama: kun 8 euroa on arviolta 1000 kruunua, kaikki maksaa kuitenkin aivan sikana.

2. Islantilaiset eivät vaikuta palelevan

Äidit kärräävät lapsia vanuissaan pienet villapaidat päällä, vaikka vihmoo ja sataa. Olemme todistaneet myös liian monta henkilöä pelkissä sortseissa.

3. Reykjavikin ulkopuoliset ihmiset vaikuttavat iloisemmilta ja palvelualttiimmilta

Onko tämä joku universaali pääkaupunki-fakta?

4. Hienoa, jos pidät kalasta

Sitä on tarjolla aivan kaikkialla ja se myös tuoksahtelee siellä sun täällä.

5. Hienoa, jos pidät munasta

Kananmunan tuoksua/hajua ei pääse karkuun, kun rikki pääsee ilmoille geotermisen Islannin vuoksi harvase hetki, esim. vesihanasta.

6. Kadunvarsimainokset naurattavat ja herättävät mielenkiintoa

Esimerkiksi ulkoilmavaatebrändien mietelauseet ovat vertaansa vailla ja mahtavaa mustaa huumoria: ”it’s winter, im fine.

7. Kolmeen sekuntiin mahtuu kuusi vuodenaikaa

Säätila, lämpötila, mielentila vaihtuu nanosekunnissa. Kiitos ja ylistys merinovillasta ja kuorivaatteista. Ja niistä kuumista lähteistä. Toissapäivänä oli ensimmäinen kerta, kun sormieni iho meni ryppyyn pelkästä sateesta.

8. En ymmärrä islantilaisten vitsejä

Kävelen ravintolasta ulos ja mietin edelleen, oliko tarjoilija hirveän hauska vai älyttömän typerä. Ainakin he janoavat huumorihetkiä.

9. Täällä ei lasketa vain lampaita, vaan lampaita, liikenneympyröitä ja partoja

Yhtä islantilaista kohden on kolmetuhatta lammasta, viisituhatta liikenneympyrää ja kahdeksantuhatta partaa. (lähde: anonymous)

Faktapohjaiset kirjoitukset tulossa myöhemmin. Nyt on kiidettävä vintagekauppaan, joka sulkee tunnin päästä. Matkamuotipsykoosi on vahvasti päällä ja pelkään kärrääväni Suomeen villaa koko suvulle.

Lämpimiä haleja ja märkiä pusuja Reykjavikista.

-Henriikka

Ps. Kuvat ovat Mokka-Kaffi-kahvilasta, jonka kahvi oli hyvää, tunnelma kohdallaan ja taide seinillä kaunista.

Huom! Matka toteutetaan yhteistyössä Icelandairin kanssa, enkä vastaa kaikista kustannnuksista itse.

4 kommenttia

 1. Henna 26.9.2017

  Kiitos ihanasta blogista! Itselläni on haaveena päästä joku päivä Islantiin, ehkä ihan kahden miehen kanssa. Kovasti odotankin lisää juttuja reissusta! Olisi myös kiva kuulla mitä pakkasit mukaan reissulle, juuri tuon vaihtelevan sään takia.
  Sinun kirjoituksista tulee hyvälle tuulelle! :) Hyvää syksyä sinulle!

  Vastaa
  • Henriikka 28.9.2017

   Hello Henna ja kiitos ihanasta kommentista. Ainakin laajempi infojuttu on vielä tulossa, kunhan ehdin. Sellaisten tekemiseen menee aina aika paljon aikaa.

   Mä pakkasin itse asiassa melko paljon vaan ulkoilukamoja: kuorivaatteet, sadetakin kumpparit, vaelluskengät, kevyttoppiksen, pitkät kalsarit, paljon kuivia sukkia jne. Mutta meillä olikin sateista ja tiesin sen etukäteen. Olin muutama vuosi sitten Islannissa talvella ja oli lähinnä toppaa mukana. Mutta mitään hirveän ihmeellisiä retkikamoja ei tarvitse, jos nukkuu sisällä ja kulkee vuokra-autolla. Itsellänikin oli ulkoilukamojen rinnalla mukana myös kivoja illallisvaatteita, joilla oli kiva kulkea trendikkään Reykjavikin katuja ;) Iloa syksyyn! Toivottavasti haave Islannista toteutuu.

   Vastaa
 2. Emilia 1.10.2017

  Islanti on kyllä varmasti upea kohde :) Nyt ulkoilusta hieman kohmeisena kuuma lähde kuulostaa erinomaiselta, tuhannen parran kanssa tai ilman!

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2017

   Islanti on aivan upea! Itsekin oon Suomeen tulon jälkeen monesti haaveillut kuumista lähteistä. Voi kun pääsisi taas.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.