Tukholma kuin Turku

IMG_3083 (kopio)

Nyt kuvia Tukholmasta. Tukholma on ulkomaiden kaupungeista se, jossa olen vieraillut eniten elämäni aikana. Mutta kerta toisensa jälkeen se näyttää uusia puoli itsestään, jopa tällaisilla päivän risteilyretkillä.

Tällä kertaa keskityimme Östermalmiin. Se on sopiva paikka kierrellä ja kaarrella. Valokuvataiteen museo oli vahvassa harkinnassa, mutta päätimme kuitenkin jättää sen ensi kertaan. Kierellen ja kaarrellen meni siis nämä muutamat hassut tunnit, jotka saimme Tukholmassa käyttää. Kauppoja, katuja ja toreja, parin tunnin kahvilatauko ja kaunis kauppahalli. Ei sitä loppujen lopuksi paljon tarvita tyytyväisyyteen.

IMG_3016 (kopio) IMG_3174 (kopio)IMG_3188 (kopio)IMG_3020 (kopio) IMG_3030 (kopio)IMG_3054 (kopio)IMG_3022 (kopio) IMG_3025 (kopio)IMG_3031 (kopio)IMG_3063 (kopio) IMG_3073 (kopio)IMG_3089 (kopio) IMG_3099 (kopio) IMG_3118 (kopio)IMG_3108 (kopio)IMG_3123 (kopio)

Yritin miettiä, mitä voisin kaupungista kirjoittaa, mutta oikeastaan ei ole paljon sanottavaa. Eniten toistamani asia taitaa olla, että älkääs nyt hyvät ihmiset jääkö siihen Drottningsgatanille pyörimään, jos kaipaatte vaihtelua. Sekä Helsingin että Tukholman ydinkeskustat kätkevät ympärilleen vaikka mitä mahtavia kujia ja paikkoja. Kunnon tutkimusmatkaan tarvitaan usein yö tai muutama, reiluun perehtymiseen viikkoja. Mutta muutamassakin tunnissa ehtii jo vallata uusia alueita, jos rajaa reittinsä esimerkiksi tiettyyn kaupunginosaan. Östermalmikin on tuttua ja turvallista seutua, seuraavan kerran toivottavasti taas jonnekkin vähän vieraampaan.

IMG_3311 (kopio)IMG_3131 (kopio) IMG_3140 (kopio) IMG_3146 (kopio) IMG_3159 (kopio) IMG_3162 (kopio) IMG_3224 (kopio)IMG_3168 (kopio) IMG_3206 (kopio)IMG_3238 (kopio) IMG_3262 (kopio) IMG_3330 (kopio)IMG_3280 (kopio)

Oikeastaan Tukholma tuntuu hyvin paljon kotimaanmatkailulta. Kuin menisi Turkuun: toisaalta niin vierasta, toisaalta sitä ihanan samaa ja vanhaa. Ympärillä puhutaan aika paljon ymmärrettävää kieltä, ja maisemat saavat vaihtua hetkeksi.

Tukholma, Turku, samaa kamaa kaikki.

Katsoin tänään reissuvideoita ja -kuvia ja tämän klipin noin 20 kertaa. Tuli tunne, että kohta on pakko lähteä Euroopan rajojen ulkopuolelle. Matkustuskaiho kasvaa mittaamattomaksi. Ei jaksaisi enää odottaa. Hehkuttamani New Yorkin työmatkakin siirtyi ensi vuoden puolelle, enkä enää millään malttaisi. Chile, Indonesia, Gambia, kaikki käy.

– Henriikka

11 kommenttia

 1. Johanna 22.10.2014

  Oh, ”Tukholma kuin Turku” :)) Vannoutunut turkulainen ja ikuinen Tukholma-fani oikein liikuttui tuosta.

  Vastaa
 2. Nimetön 22.10.2014

  Tukholma on kyllä ihana, lukiossa teimme aina ennen joulua reissun Tukolmaan kouluporukalla ja oi niitä Gamöa Stanin jouluvaloja ❤ itselle turkulaisena tuntuu Tukholma taasen tutummalta kuin Helsinki jossa harvemmin tulee vierailtua :D

  Vastaa
 3. riiri 23.10.2014

  Osaatko vinkata jotain hyvää ja suht edullista hotelllia muutaman päivän pyrähdykselle Tukholmassa?:-)

  Vastaa
  • Nimetön 23.10.2014

   Lämpimästi suosittelen käyttämään Airbnb -palvelua! -Laura

   Vastaa
 4. Amanda 23.10.2014

  Haha, söpöä! :) Tukholma on paras <3 t. Turkulainen

  Vastaa
 5. Hih, monessa samassa paikassa pyörittiin viime viikonloppuna. Kivoja kuvia. Varsinkin nuo ylhäältä otetut. :) Olisittepa vain menneet Fotografiskaankin. Oli meidän reissun paras osa. Huikeat näyttelyt menossa.

  Vastaa
 6. Henriikka 20.11.2014

  Niin, ehkä Helsinki Turkulaisille ja Turku Helsinkiläisille on aina mukavan vieras. Tuntuu, että uset Tamperelaiset taas ravaavat Helsingissä useammin? Ehkä Turussa on kaikki niin hyvin, ettei sieltä tarvitse karata niin usein. Hih.

  Vastaa
 7. Henriikka 20.11.2014

  Mä oon pahoillani, jos teidän Tukholman visiitti on jo mennyt. Mutta minultakin ehdoton suuri peukku Airbnb:lle, jonka kautta on usein halpaa majoittua ihmisten vuokraamissa omissa asunnoissa. Toisena nostaisin hostelworld.comin. Kovin suurta tuntemusta mulla ei valitettavasti Tukholman majoituksesta ole.

  Vastaa
 8. Henriikka 20.11.2014

  Turku on paras. Tai no, ainakin melkein!

  Vastaa
 9. Henriikka 20.11.2014

  Kylläpä olen kerrassaan nopea kommentteihin vastaaja… Fotografiska on kyllä mieletön. Ei vaan tuon pikkuruisen kanssa se helpoin paikka mennä, huutoa kun saattaa tulla tukka putkellä yhtäkkiä se pari tuntia putkeen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.