Kaikki mitä olet halunnut tietää minusta! (vastaukset kysymyksiinne)

Mikä määrä kommentteja tipahteli kommenttiboksiin, kun annoin retrosäännöin luvan kysyä ihan mitä huvittaa. Tässä tulisi ensimmäinen osa vastauksista. Tietäkää, että pidätän oikeuden vaihtaa mielipiteitäni. Usein. Lakkaamatta.

Uskotko horoskooppeihin? Uskotko ennustajia? Ootko ikinä käynyt?

En usko horoskooppeihin. Luen niitä toisinaan viihteeksi, jos sellainen lehti sattuu käteen. En oikein osaa uskoa ennustajiakaan, vaikka niistä en kyllä paljon tiedä.

Olin kerran ennustajalla eräissä pikkujouluissa, ja hänen puheensa eivät vakuuttaneet. Hän sanoi käteni perusteella, että olen luova, itsenäistynyt vanhemmistani verrattain myöhään ja että kaltaiseni pienipeukaloiset rakastuvat rakkaudesta.

Mikä oli sun lempiaine koulussa? Entä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo?

Lempiaineita oli monia: liikunta, kuvataide ja äidinkieli olivat varmaan ne vakiosuosikit. Päättötodistuksen keskiarvo oli 9,5.

Millainen on sun unelmiesi Joulu?

Unelmien joulu on sellainen kuin se on aina ollutkin. Läheisten kesken vietetty, rauha keskiössä. En pane pahakseni, jos on paljon kynttilöitä, tunnelmallista musiikkia, joulukirkko ja hyvää ruokaa.

Jos nyt lähtisit opiskeleen, olisiko polku sama, vai hakisitko kenties opiskelemaan ihan joksikin muuksi?

Luulen, että löytäisin nykyisin vähän erilaisen reitin, joskin mahdollisesti päätyisin suht samanlaisiin hommiin kuin missä nyt olen. Opintopolussani ei ole ollut mitään vikaa, mutta tällä hetkellä lähtisin ehkä opiskelemaan yrittäjyyttä, sosiaalipsykologiaa, yhteisö- tai puheviestintää.

IMG_4384 (kopio)

Pitääkö astioiden olla samaa paria?

Ei toki! Joskus luulin niin, enää en.

Mitkä ovat Helsingin parhaat kahvilat?

Niitä on niin monia! Omia suosikkejani ovat esimerkiksi Johan & Nyström ja Gran Delicato. Olen niin pitkään suunnitellut juttusarjaa aiheesta, mutta en ole vielä toteuttanut sitä.

Kriteereinä ovat hyvä, laadukas kahvi ja oikea tunnelma. Joskus oikea tunnelma luodaan jo pelkästään hyvällä kahvilla, aina ei.

Mikä on mielestäsi kaunista, miten määrittelet kauneuden?

Kauneus on jotain, mikä koskettaa ihan omalla tasollaan. Kauneutta on monenlaista, erilaista ja joskus se on samanaikaisesti myös rumaa tai jotain muuta kuin kaunista.

Mikä on viimeisin tekemäsi virhe ja miten korjasit sen, vai korjasitko?

Olen ollut nyt nuhassa useamman päivän. En suinkaan ole niistänyt nenäliinoihin, vaan kovaan talouspaperiin. Se on ollut suuri virhe, sillä koko nenäni on ruvella ja punainen. Tästäkään huolimatta en ole tehnyt vielä korjausliikettä.

IMG_4535 kopio

Millaiset ovat hyvät kengät?

Hyvin muotoillut, jalan malliin sopivat, oikeankokoiset.

Mikä on lempieläimesi?

Tiikeri! Ja pidän myös linnuista.

Mihin rakastuit aikoinaan miehessäsi? Missä ja milloin tapasitte?

Hyväntuulisuuteen, rentoon ja outoon hippi-olemukseen, hymyyn ja pilkkeeseen silmäkulmassa, häpeilemättömyyteen ja kykyyn ottaa tilanne ja lava haltuun.

Tapasimme nuorten taideleirillä.

IMG_8925 (kopio)

Kuka on idolisi ja miksi?

Oma isäni. Hän vain on. Hän on ihmisille hyvä ja oikeudenmukainen. Välillä koen huonoa omatuntoa, etten vastaa myös äitiäni, mutta hän on kyllä liian paljon kaltaiseni ollakseen idolini.

Haluatko kertoa jotain keliakiastasi? Minkälainen suhde sinulla on siihen?

Minulla on siihen kovin neutraali suhtautuminen, harvoin edes muistan koko asiaa. Lähinnä sosiaaliset tilanteet vaativat aina välillä asian esiintuomista, ja tietenkin matkuestaessa keliakiakilla on valitettavasti toisinaan melko isokin rooli. Tästä pitäisi taas rustata kokonainen postaus, sillä ajatuksia aiheesta kyllä riittää. Mutta keliakia ei ole kummoinen osa identiteettiäni.

Onko sinulla tällä hetkellä jotain ostoslistalla? Mitä?

Pitäisi ostaa muutama heijastin lisää. Sellaisia heijastimia, jotka rullautuvat käden ympärille, sillä en oikein osaa käyttää sellaisia hakaneulalla roikkuvia, eikä sellaisia raaski pinnoitettuihin takkeihin laittaakaan.

Ostoslistalla on myös sohvapöytä, työpöytä, pienempi telkkari, muutama matto ja uusi retkikeitin. Akuutteja ovat ainoastaan kananmunat ja astianpesuaine.

IMG_3695 (kopio)

Mitkä ovat raaka-aineita ja ruokia, joita täytyy aina olla jääkaapissasi tai ruokakaapissasi?

Vihanneksia, hedelmiä, kahvia, Oivariinia, näkkileipää, juustoa, kananmunia, jotain pastaa ja mantelimaitoa. Sen lisäksi pakkasessa on oltava marjoja.

Mitkä ovat seuraavia retkikohteita, mihin haaveilet meneväsi?

Suomessa esimerkiksi Urho Kekkosen luonnonpuisto sekä Inari ja ulkomailla houkuttelee muun muassa Slovakia, USA ja Norja.

repovesi

Jos haluaisit herkutella, mitä valitsisit kaikista (jäätelöt, sipsit, pullat, keksit, karkit jne.) vaihtoehdoista? Nyt siis pitää ajatella sokeria :D

Valtavan, siis vähintään kilonkokoisen irtokarkkipussin. Super helppo valinta. Vaikka niistä haluaisin kaikista mieluiten päästä eroon.

Mitä kaipaat Jyväskylästä? Viihdyitkö hyvin Jyväskylän yliopistossa?

Lyhyitä etäisyyksiä ja että kaikkialle voi polkea fillarilla läpi vuoden. Vakiopainetta, Nalle-kahvilaa, harjua, tanssitunteja ja niiden yhteisöllisyyttä, yliopiston kirjastokahvilan valtavaa ja edullista minttukaakaota, sekä klassikkoromaanien lukemista tenttikirjoiksi. Omaa Kortepohjan yksiötä ja sitä, kuinka vähällä elin.

Suoraan sanoen en viihtynyt yliopistossa kovin hyvin. Se ei kuitenkaan johtunut yliopistosta vaan siitä, että opiskelin selkeästi väärää alaa ja väärään ammattiin tähdäten. Se vaikutti valitettavasti myös omaan olemukseeni, persoonaani, motivaatiooni ja kaikkeen Jyväskylä-vuodessani.

Missä kaupungissa haluaisit mieluiten asua?

Tässä hetkellä viihdyn hyvin Helsingissä. Voisin kuitenkin hyvin kuvitella asuvani myöhemmin jossain luonnon helmassa; saaristossa, pellolla tai metsikössä, mutta kaupunkia en osaa nimetä. En näe Turkuakaan tai jotain paikkaa ulkomailla hassumpana vaihtoehtona, vaikka juuri nyt olisi vaikea kuvitella muuttavansa mihinkään.

Millaset on sun unelmien villasukat? Laittaisitko ihan hullut kirjoneulonnat kehiin vai menisitkö ennemmin vaan jollain tavallisemmalla?

Kyllä omat unelmien villasukkani taitavat kuitenkin olla ihan jotkut tavalliset. Tosi laadukkaat ja yksiväriset. Ehkä harmaat, tummansiniset tai tummanvihreät.

Minkä lauseen olet viimeksi kirjoittanut muistikirjaasi?

KIRJANPITO.

IMG_3352 (kopio)

Mikä vaatekappale on pidemmän aikaa poltellut mieltäsi jossain kaupassa?

Minulla ei taida tällä hetkellä olla sellaista vaatekappaletta. Hmm hmm hmm. Totta tosiaan, ei ainoatakaan! Joko mielessäni ei polttele, olen unohtanut jotain olennaista tai sitten hankin aina kaiken heti.

Mikä tv-sarja on ihan helmi juuri nyt?

Gilmoren tytöt. Katsomme niitä Jannen kanssa viiden vuoden jälkeen uudestaan läpi.

Mikä on jäätävin suomalainen ohjelma?

En katso telkkaria aamutelkkaria lukuun ottamatta, niin tämä onkin tosi vaikea. En todella tiedä. Mikä teistä?

_MG_2205 kopio

Miten haluaisit stailata miehesi mutta miehesi ei halua niin?

Olen tähän mennessä onnistunut saamaan kaiken läpi. Hah. Ehkä toisinaan kaipaisin vähän jotain silotellumpaa ja istuvampaa. Olen kaavaillut heittäväni suurimmat ja kulahtaneimmat t-paidat roskiin, mutta ei se taida olla minun asiani. Olkoon hän sellainen kuin on.

Miten miehesi haluaisi stailata sinut mutta sinä et halua niin?

Jannella on sellaisia nostalgisia muistoja ajasta jolloin tapasimme. Olin silloin old school hip hop -mimmi jättikokoisissa vaatteissa. Oli adidaksen retroverkkatakkia ja isän vanhaa collegea. Välillä tuntuu, että hän haluaisi ujuttaa minulle enemmän takaisin niitä tyylini piirteitä. Mitään kokonaista stailausta hänellä ei kyllä ole ollut mielessä.

Minkä auton ostaisit itsellesi jos saisit valita minkä tahansa?

Ostaisin varmaan jonkun kauniin pakun, jonka paksissa voisi nukkua vähintään kaksi ihmistä extempore-seikkailuilla.

_MG_2705 kopio

Jos elämästäsi tekisi komedian, mikä siinä huvittaisi?

Ihan super hauskoja kysymyksiä.

Liika suorapuheisuuteni ja avoimuuteni, perhesuhteeni ja niissä pyörivä huumori ja se, kuinka muistututan päivä päivältä enemmän vanhempiani.

Kysyin Jannelta samaa ja hän vastasi: spontaanit laulut ja tanssit, ylireagoiva säikähdysääni ja parisuhde.

Jos saisit valita pelkokertoimessa, minkä tehtävän tekisit mieluiten: ujuttautumisen käärmeitä täynnä olevan ahtaan kellarin läpi; pakenemisen veden alle upotetusta rautahäkistä; basehypyn pilvenpiirtäjästä?

Niin helppo valinta: ihan ehdottomasti basehyppy pilvenpiirtäjästä. Eiku vitsi! Base-hypyssähän olisin kaikista eniten itse vastuussa itsestäni. Hmm, siinä tapauksessa miettisin käärmekellarin ja hypyn välillä. Veden alle upotettu rautahäkki olisi kaikista kamalin.

Kumman valitsisit Suomen presidentiksi, jos olisi pakko: Trumpin vai Putinin? Miksi?

Mietin tätä tosi pitkään ja useampana iltana. Valitsisin Trumpin. Hänen kannattajajoukkonsa ovat sopivan matkan päässä ja luulen, että Trump kannattajajoukkoineen ovat kuitenkin loppupeleissä vaarattomampia.

DSC_1207 kopio

Jos olisit huippulaulaja, minkä genren artisti olisit: rap, pop vai iskelmä?

Kyllä olisin varmasti pop. Jotain sellaista suomenkielistä, vähän outoa, muttei liian outoa. Luullakseni suht akustista.

Minkä perimäsi ja oppimasi taidon haluat välittää edelleen mahdolliselle seuraavalle sukupolvelle?

Metsässä ja luonnossa selviämisen ja telttailun. Omenan kuorimisen niin, että syntyy vain yksi pitkä kuori. Sen, että itselleen voi nauraa.

——

Kello on jo yli yhdeksän. Paras lopettaa. Torstaina olisi luvassa vastausten toinen osa. Kysymysten perusteella voisin veikata teitä hauskoiksi ja älykkäiksi. Onnitteluni!

-Henriikka

2 kommenttia

 1. ida 3.11.2016

  Tosi kivoja kysymyksiä! Ja opin myös uutta. En tiennyt, että oot asunut Jyväskylässä :)

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   No samaa mieltä minäkin. Ihan huippuja kysymyksiä. Ja jep, Jyväskylässä tuli asusteltua taannoin yhden vuoden päivät.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.