The times we HAD

Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä SoneraTallinna 8 kopio

Näette kuvissa häämatkamme hetkiä vuodelta 2011. Tulee haikea, onnellinen olo kuvia katsellessa. Olimme neljän päivän honeymoonilla Virossa. Kaikki ihmettelivät, miksi haluamme sinne. Me ihmettelimme kyselijöitä: miksi emme tahtoisi?

Sonera valitsi matkamessujen yhteydessä matkabloggaajien joukosta minut yhdeksi lähettilääkseen kertomaan tarinani, jonka olisin halunnut jakaa samantien, mutta en voinut. Minun tarinani on häämatkamme Euroopan helmeen, Viroon.

Tallinna 5 kopio Tallinna 2 kopio

Neljä ja puoli vuotta sitten heinäkuussa kajahti tuplasti tahdon ja juhlien jälkeen odotti pitkän viikonlopun mittainen hääloma. Ystäväporukkame kaasoineen ja bestmaneineen odotti meiltä ehkä toista kohdemaata, ehkä jotain Afrikan valtiota, Siperian perukoita tai suurta Aasiaa. Päätimme kuitenkin lähteä Tallinnaan.

Miksi? Se on lähellä, se on helppo. Lisäksi kaupunki oli hirveässä nosteessa. Hihkuimme asiaa ystävillemme, mutta he eivät vielä silloin uskoneet piskuisen, vanhan Viron nousevan Tallinnan myötä Euroopan kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon. Kalamaja kehittyi, Telliskiven aluetta ahkeroitiin. Designkaupat ja -yrittäjät alkoivat heräillä. Ruoka oli 90-luvun tapaan edelleen edullista, mutta perinteimpään keittiöön oli tuotu yhä enemmän myös uusia, raikkaampia vaikutteita: sesonkikasviksia, marjoja ja vaikutteita ympäröivistä maista.

Majoituimme vanhan kaupunkin katveessa, mutta teimme retkiä ympäri kaupunkia. Löysimme juuri avattuja, kivoja vaatekauppoja, kävimme museoissa ja gallerioissa ja vietimme monta iltaa suosikiksi nousseessa suklaakahvilassa, joka oli kuin Pieni suklaapuoti -elokuvasta. Kaakao oli aidosta, tummasta suklaasta ja tuoreesta chilistä.

Muistan ajatelleeni monesta, jos vain voisin jakaa näitä hetkiä kohdemaatamme epäilleille! Silloin ei ollut vielä älypuhelimia ja wifiäkään ei vielä juuri missään. Kamerakin oli unohtunut kotiin ja nämä kuvissa olevat hetket on tallennettu kertakäyttökameralla. Jouduin odottamaan siis hetken jos toisenkin, ennen kuin pääsin kertomaan tilanteista perheelle ja ystävilleni.

Tallinna 1 kopio Tallinna 9 kopio Tallinna 11 kopio

Ai miksi Sonera haluaa kuulla tarinoita, joiden muistoja ei päässyt samantien jakamaan? Siksi, koska ajat ovat muuttuneet. The Times we had sopii kirjoitukseen prikulleen, sillä ajat ovat tosiaan toiset.

Olemme tällä hetkellä Virossa. Olen laittanut Snapchattia ja Instagramia siihen tahtiin tulemaan, että oksat pois. Miksikö? Koska mä voin.

En ennen tätä projektia todellakaan tiennyt, että Soneran liittymällä voi käyttää puhelinta Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa vapaasti ilman lisäkuluja. Kuukausimaksuun sisältyy kaikki puhelut, viestit ja netin käyttö sisältyvät liittymäsi kuukausimaksuun. Etu kuuluu automaattisesti Sonera Sopiva-liittymiin, jollainen minullakin on ollut nyt reissussa käytössä. Roamata voi vapaasti niin paljon kuin sielu sietää.

En usko olevani ainoa, joka ei tietänyt eikä tiedä tästä edusta. Keskustellessamme Soneran kanssa tästä yhteistyöstä he tiesivät sanoa, että moni jolla tämä etu on, ei ymmärrä käyttää sitä. Käyttäjät eivät yksinkertaisesti tiedä, että näin voi tehdä. Soneralla myös uskottiin lukijoitteni joukossa olevan suhteellisen monta seikkailijaa ja matkustajaa, joille tieto on erittäin tarpeellinen. Anyone?

Tallinna 6 kopio Tallinna 7 kopio Tallinna 3 kopio

Koska häämatka ja Viron ihmeellisyys jäi silloin vajaa viisi vuotta sitten vain meidän tietoomme, aion ottaa tästä Viron matkasta vaarin. Pistäkäähän vähintään Snapchat ja Instagram (molemmat: @aamukahvilla) tulille, niin pääsette livenä mukaan tämän reissun huippuhetkiin.

Eiliseen sisältyi esimerkiksi Seaplane Harbour, käppäilyä vanhassa kaupungissa ja lounas F-Hooneella. Myös snäpit autenttisesta vodkatastingista on nähtävissä iltaan saakka. Instagramiin kerään ne kruunut, kaikkein herkullisimmat hetket, niin kuin eilisen lounaan tyrnilimsan.

Tästä päivästä en vielä paljon tiedä. Pysyykää linjoilla, niin saatte tietää.
Matkakertomus coming, coming!

-Henriikka

#koskamävoin #roamyourstory

11 kommenttia

 1. Nella 24.1.2016

  Filmikuvia! Miten ihanaa. Ja olette kyllä olleet melkoisia trendsettereitä tai suunnan näyttäjiä tai heikkojen signaalien aistijia, mitä näitä nyt on, sillä nykyielläänhän naapurimaa on kuuminta huutoa.

  Kiitos, kun pääsi kurkkaamaan teille tärkeää matkaa. <3 Ja onhan tuo nyt ihan parasta, että pääsee päivittämään reissusta ilman, että tarvii miettiä mistä löytyy wifi tai tuleeko joku jättilasku.

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2016

   Hello there! Todellakin, filmikuvia. Aika vahingossa, sillä hääjuhlista jäi yli filmikameroita. Onneksi oli sentään sellainen mukana, niin ei jäänyt matka täysin ikuistamatta. Luulen, että oltiin kyllä aika säkällä myös noita trendsettereitä hahah.

   Ja joo, mua nauratti kun yksi tämän reissun reissukavereista tajusi: ”Mullahan on myös tuo Sonera Sopiva! Onko netinkäyttö mullekin siis ilmaista?”

   Vastaa
 2. Merja@SoneraPartio 25.1.2016

  Ihana tarina ja ihania muistoja <3 Näin jo silmissäni tuon suklaakahvilan ja sen tunnelman! Onneksi valitsitte häämatkakohteen noinkin läheltä, sinne kun pääsee fiilistelemään yhä uudestaan ja uudestaan. Hoituu helpommin kun Afrikan savannit tai Siperia. ;) //Merja@SoneraPartio

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2016

   Voi tuo suklaakahvila! <3 En tiedä onko sitä enää olemassa, pitää varmaan mennä tarkistamaan asia pikimmiten. Monesti ollaan kävelty hääloman hotellin ohi ja ajateltu lämmöllä reissua. Hyvä pointti, että kaukomaihin ei kovin useasti pääse verestämään muistoja.

   Vastaa
 3. Jan 25.1.2016

  Nolo yhteistyö-teksti…taitaa blogien ajat olla ohitse

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2016

   Harmi, että koit noin. Olisi kiva kuulla, mistä moinen olo? Oliko jotain erityisen noloa? Onko sisältömarkkinointi lähtökohtaisesti susta ihan ”no no” vai pelkästään tämä teksti?

   Vastaa
 4. Kiva tarina ja filmikuvissa on sitä jotain! Jos itseni valitaan omalla tarinallani Soneran roaming ambassadoriksi, niin filmikuvien skannausta on itsellä edessä myöskin. Hieno idea yhteistyölle tällaiset nostalgiset matkat :-)

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Hei Rami, kiitos kivasta kommentista. Toivottavasti ambassadorin pesti on sinun! Olisit varmasti erihyvä siinä.

   Vastaa
   • Henriikka 21.2.2016

    Täällä vaan toivottelen onnea kaikille tasapuolisesti ja nyt vastata huomasin, että oho: Voittajat onkin valittu! Sun kuva oli joka tapauksessa mahtava.

    Vastaa
 5. […] opiskelemaan matkailualaa. Jaoin tarinan hetkestä joka muutti koko elämäni. Myös Nella ja Henriikka kävivät jakamassa elämänsä tärkeät hetket Virossa ja […]

  Vastaa
 6. […] Aamukahvilla […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.