Elämäni taideteos: maailma seinällä

_MG_0423 kopio

Siinä se on, seinällä. Elämäni taideteos. Jos ei matkakuumeen 75-prosenttista kasvua lasketa, en keksi mikä saisi minut kyllästymään siihen. Siinä on väriä, siinä on taitoa, siinä on maailma. Huh huh, miten taitavia ihmisiä voi olla olemassa ja miten iso ja käsittämätön on maapallo.

Saimme teoksen pari viikkoa sitten, ja Janne ripusti sen ennen valmistujaisia. Olen tuijottanut karttaa ihmeissäni ja suuresti ihaillen. Työn tekniikka ja tunnelma kohtaavat juuri omat mieltymykseni. Se ei yritä liikaa, mutta ei kuitenkaan ole itsestäänselvä. Siinä on selkeitä riskejä, jotka onnistuttuaan toimivat prikulleen. Neonhohtavat, kirkkaat värit sekä haastava tekniikka voisivat muodostaa yhdessä farssin. Vaan toisin kävi.

_MG_0444 kopio_MG_0461 kopio_MG_0434 kopio

Nykyinen kotimme ei ole unelma, se on kaukana siitä. Mutta yli yrjönvihreän, maailman rumimman muovimatonkin näen vain seinällä riippuvan teoksen. Se vie ajatukset ja huomion. Ja tuntuu, että vuosi sitten mintunvihreäksi maalaamamme seinä oli vain vuoden päivät odottanut, että löytäisin Jenni Emilian ja hänen taiteensa. Ikään kuin seinä ei olisi huolinut mitään muuta ja olisi siksi pysytellyt mieluummin tyhjillään.

Kirjoitin Jenni Emilian taiteesta viime joulukuussa löydettyäni hänet facebookin kautta aiemmin syksyllä. Muistan nähneeni maailmankarttateoksen ja hetkeäkään epäilemättä otin yhteyttä taiteilijaan. Nyt meistä on tullut kavereita ja taiteilija toi jopa teoksen itse meille. Hän halusi nähdä ilmeeni. Joimme kahvit ja juttelimme. Mietin, miten lahjakkaita ihmisiä Suomessa ja maailmassa onkaan.

_MG_0440 kopio_MG_0451 kopio

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kiitos Jenni Emilia, että tuot siihen yhden ihmeellisen asian lisää.

– Henriikka

(teos saatu kiitokseksi aiemmasta yhteistyöstä)

11 kommenttia

 1. Hih, samikset! Kivasti kuitenkin näissä on eroa. Niin samanlaiset, mutta silti ihan erilaiset! Tykkään kanssa omastani ihan tosi paljon, ja se sopii meille täydellisesti. Että kiitos vielä kerran! Jenniemilia on niin taitava! Ja toi muuten minunkin oman vanhempieni luo, joten olen kerran jopa tavannutkin itse taitelijan ;) mukavan oloinen tyyppi :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Mukava kuulla, että oot ollut tyytyväinen. Minäkin olen, aivan super.

   Jenniemilia on ihan uskomattoman taitava. Miten voikaan olla niin kaunista tuo kädenjäki.

   Vastaa
 2. iituliina 10.6.2015

  Siis aivan mahtava!

  Vastaa
 3. Marie 11.6.2015

  Olen jo pitkään etsinyt meidän olohuoneen tyhjyyttään huutavalle seinälle maailman karttaa julisteena tai tauluna, mutta sellaista tosi kivaa ei ole mistään löytynyt. Tuo Jenni Emilian teos on 100 kertaa hienompi mitä olen edes osannut haaveilla. Wou!

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Tämä on kyllä ihan omaa luokkaansa. Huhhuh. Joka kerta kun pysähtyy katselemaan sitä, ei voi muuta kuin ihailla ja ihmetellä.

   Vastaa
 4. Laur 23.6.2015

  Tuo on aivan upea! Kuten moni muukin taiteilijan teos. Bongasin hänet blogisi kautta ja olen käynyt säännöllisesti ihailemassa galleriaa… :) Osaatko sanoa, millä numerolla nuo taideteokset alkavat? ja onko kyseessä kolmi- vai nelinumeroinen summa?

  Vastaa
  • Henriikka 25.6.2015

   Moikka Laur!

   Hinnathan riippuu tietysti täysin työstä mistä on kyse. Yleensä hinnat liikkuvat jopa 100 sinne yli 2000 euron. Kun kyselin Jenni Emilialta, hän kehotti olemaan rohkeasti yhteydessä. :–)

   Vastaa
 5. […] matto teistä näyttää? Itse en voisi olla tyytyväisempi. Se sointuu hyvin supervärikkään taulun, mummin ja vaarin vanhan kaapin ja tuolin, sekä rottingista ja saarnista valmistetun sohvapöydän […]

  Vastaa
 6. Heidi 1.8.2017

  Aivan ihana! #samanlaistaodottaen

  Vastaa
  • Henriikka 21.8.2017

   Tämä on kieltämättä ihan uskomattoman hieno teos.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.