Lista vuoden 2018 matkasuunnitelmista

Viime vuosi oli matkailun suhteen älytön. Yhtäkkiä tajusin eläväni unelmaa, jota olin kantanut vuositolkulla – olin menossa, reissussa, seikkailulla. Matkustin työkseni. Kävin viime vuonna 14 maassa ja 4 maanosassa. Ulkomaanmatkojen rinnalla kulkivat kotimaan matkat, joista kirjoitinkin jo laajan sepustuksen joulukuussa.

Niin kuin olen monesti kirjoittanut, tämän vuoden otan vähän rauhallisemmin. Tajusin loppuvuonna, että mahdollisuuksista sokeutuneena olin vaan lähtenyt paikkoihin lähtemisen riemusta, en niinkään perilläolon vuoksi, enkä halua olla sellainen matkailija – ainakaan, jos on lähdettävä lentäen.

Sitä paitsi olen rakastunut syvästi juuri Suomeen ja haluan löytää täältä koko ajan uutta ja toisaalta puhua kotimaan matkailusta yhtä lailla arvokkaina ulkomaan matkojen rinnalla.

Tämän vuoden reissukalenterini näyttää tällä hetkellä tältä:

Kevät 2018:

Lappi, 8 päivää, helmikuu

Tämän viikon sunnuntaina koittaa kauan odotettu viikko, kun lähden tallaamaan kunnon hankia Suomen Lappiin. Eeva kysyi minua loppuvuonna kaverikseen, ja suostuin samantien. Suunnitelmissa ovat ehkä Kuusamo-Ruoka tai Syöte, joka tapauksessa päätämme viikkomme Pyhälle. Lumikenkäilyä, valokuvailua, kymmeniä tunteja ulkoilua. Kävin juuri tänään ostamassa kunnon talvikengät. Pääsen myös elämäni ensimmäistä kertaa yöksi autiotupaan. Työnteon lomassa aion tehdä töitäkin, joten täydestä lomasta en voi puhua, mutta läppärikin näyttää varmasti kauniimmalta hankien hohteessa.

Nepal, 9 päivää, helmi-maaliskuun vaihde

Osallistun kuun vaihteessa elämäni ensimmäistä kertaa paketoidulle ryhmämatkalle ja pääsen myös ensi kertaa Nepaliin, josta olen haaveillut paljon. Reissu sijoittuu Katmanduhun ja Himalajalle, ja odotan maisemilta (sekä ruoalta!) tosi paljon. Reissu on Mandala Travelin ja lähden matkalle Partioaitan yhteistyökumppanina. En tunne porukasta ketään, joten sormet ristiin hyvästä reissuseurasta.

Pyhä, 7 päivää, maaliskuu

Perheen kanssa Lappiin! Tätä on suunniteltu jo vuoden päivät. Pääsemme pitkästä aikaa koko konkkaronkalla rymyämään rinteitä ja eritoten kaikkea niiden ulkopuolella. Kun olin lapsi, teimme joka vuosi vähintään yhden kunnon laskuloman, joten hiihtohississä riittää paljon muisteltavaa. Päädyimme Pyhään, sillä halusimme mieluummin rauhallisemman Lappi-kohteen ja Pyhältä löysimme edullisen, kivan ja 8 henkilöä vetävän vuokramökin.

Levi, 3–6 päivää, huhtikuu

Viimeinen lumilautaloma on huhtikuussa, kun lähden Leville. En ole itse asiassa koskaan ollut Levillä. Päivien lukumäärät ovat vielä vähän arpapeliä, sillä yritän pelata itselleni muutaman lisälaskupäivän. Reissuporukamme on hyvin random, mutta onneksi myös hyvin innostava: lisäkseni meiningeissä ovat Joonas, Sara ja Arttu. Meinaan kuolla itse itselleni kateudesta, sillä pääsen yöpymään kuuluisassa igluhotellissa! Olen miettinyt paljon, että kuinkahan puhtaana iglun ikkunoita pidetään, joten nyt pääsen vihdoin myös tarkistamaan tämän asian ihan itse.

Transsiperia ja Mongolia, noin 2 viikkoa, huhti-toukokuun vaihde

JOOOOOOO! Transsiperia kutsuu toista kertaa. Vuonna 2015 junailimme ystäväporukan kanssa Helsingistä Pekingiin, tällä kertaa päätepysäkkinä on Venäjän Vladivostok. Ja arvatkaa kenet kysyin mukaani reissuseuraksi? Oman isäni. Mongolia on varmaan eniten suosittelemani maa, ja Venäjä kiinnostaa tällä hetkellä itseäni ehkä kaikkein eniten. Ja se on kyllä varmaa, että tämä reissu on koko vuoden odotetuin.

Tuntematon seikkailu, 1–2 viikkoa, kesäkuu

Kesäkuun alun tuntematon seikkailu on vasta suunnittelutasolla. Olemme vain päättäneet Eevan kanssa, että lähdemme jonnekkin, jos keksimme riittävän kiinnostavan ja merkityksellisen paikan. Suomen kesä on upea, eikä siitä haluta missata viikkoakaan vain matkustelun ilosta. Aluksi suunnittelimme Grönlantia, kunnes tajusimme sen olevan kauneimmillaan vasta myöhemmin.

Italian roadtrip, noin viikon, heinäkuu

Ihanat ystävämme vihitään heinäkuun lopussa Italiassa. Saimme kutsun ja aiomme tietysti matkustaa paikan päälle. Italiaan lähteminen yhden tai parin päivän vuoksi tuntuisi hassulta, joten yhdistämme reissuun muutamia lisäpäiviä. Tutustuin pari vuotta sitten ihanaan italialaispariskuntaan, kansainvälisiä matkabloggaajia täällä Suomessa hostatessani, ja luultavasti reissaamme heidän kanssaan.

Syksy 2018:

Tiedossa ei ole mitään, enkä näillä näkymin ajatellut matkustaa yhtään minnekään. Paitsi ehkä Tallinnaan tai Tukholmaan joulutoria katsomaan.Vaan saapa nähdä.

Mitäs sanotte? Miltä suunnitelmat kuulostavat? Onko listalla samoja kuin teillä? Näiden väliin yritän tietysti tunkea Suomi-matkailua niin paljon kuin mahdollista, eivätkä suunnitelmani muutenkaan ole koskaan menneet niin kuin alunperin oletin.

-Henriikka

7 kommenttia

 1. Avatar Heidi 7.2.2018

  Wau mikä matkavuosi sinulla ollut! Tsemppiä uuteen vuoteen!

  Vastaa
 2. Avatar Lotta 9.2.2018

  Oi miten ihanalta kuulostaa! Hyvää matkaa jokaiselle reissulle, heti kasvoi oma matkakuume <3

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 24.3.2018

   Niin minustakin. Ja otan toivotukset vastaan, ihan jokaiselle reissulle. Toivottavasti pääset myös itse reissuun, ettei tarvitse liikaa kuumeilla.

   Vastaa
 3. Avatar Julia 10.2.2018

  Huippua päästä seuraamaan sun Transsiperian reissua!! Itsellä sama reissu (paitsi pääteasema tod. näk. Peking) suunnitteilla tulevaisuudessa, joten käytännön vinkit ja ideat tulevat tarpeeseen :)

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 24.3.2018

   Upeaa kyllä lähteä, mutta tiesithän, että oon jo kerran tehnyt tuon samaisen reissun ja heinäkuun 2015 blogiarkisto on täynnä noita Siperian juttuja?

   Vastaa
 4. […] on totta vie ollut nyt muutenkin aika paljon reissuillaan niin viime vuonna kuin tänä keväänä. Tämä tarkoittaa sitä, että olen itse nukkunut melko monen käden sormilla laskettavan […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.