Valaistunut, rentoutunut, autuas, onnellinen

Kävelin tänään aamupäivällä pyyhe päässäni olohuoneeseen. Oli vähän kiire ystävän kanssa lounaalle, vaan en silti pitänyt kiirettä. Yhtäkkiä suustani pääsi outo huudahdus. Sellainen kiljahdus, äännähdys, selittämätön kiekaisu. Ja syynä oli silkka onnellisuus ja rentous. Elämä ja kaikki omassa mielessä kiertävä tuntui olevan kuplivan kivaa ja rentoutunutta. Repesin tietysti heti perään itselleni – kuinka kehoni voikaan olla niin vahvasti synkassa mieleeni?

Kahden ja puolen viikon loma teki ihmeitä. Ensimmäisinä päivinä nukuin junassa yli 10 tunnin yöunia, minkä lisäksi otin päivisin aikaa nokoslle. Yksikin päivä nukuin ensin puolitoista tuntia, minkä jälkeen vielä toiset kahden ja puolen tunnin päiväunet. Parin viikon jälkeen, viimeisinä päivinä Vladivostokissa, heräsin jo virkeänä uuteen päivään. En muista koska olisin viimeksi nukkunut niin paljon kuin tarvitsee.

Junalaverista sain kyllä yhden kovan niskakivun. Kun kysyin isältäni päänsärkypilleriä, hän vastasi hyväntahtoista ivaa silmissään, että tarvitsisinko myös voiteita makuuhaavoihin. Hän nauroi ja ihmetteli loppuun saakka, kuinka tytär vain nukkui ja nukkui. Kymmenen junassa vietetyn yön aikana aamurutiinimme muodostuivat niin, että isä heräsi noin kahta, kolmea tuntia aiemmin ja söi ensimmäisen aamiaisen. Minun herättyäni hän nautti vielä toisen, ikään kuin brunssin ennen lounasta.

Kadota
Kotimaani on mikä-mikä maa
Odota
Nyt jos kysyt, mulle käy mikä vaan

Olavi Uusivirta laulaa uusimmassa sinkussaan, ja voin samaistua oloon. Olen niin levännyt, että olen valmis mihin tahansa. Lisäksi Suomi tuntuu mahdollisuuksien loppumattomalta sammiolta, Peter Panin taikamaailmalta. Hyvänen aika, kassapalvelijathan hymyilevät minulle! Venäjänmaalla oli huomattavissa sellainen vanha ja viisas slaavilainen sanonta, että ”niin metsä vastaa, kuin sitä huvittaa”.

  Olen raivannut kevääni ja kesäni suht löyhäksi töiltä, sillä huomasin mieleni ja vireeni rakoilevan totaalisesti alkuvuoden tahdista. Enkä tiedä, onko mitään tylsempää ja vähemmän mielenkiintoista kuin kiireinen ihminen.

Kun viimeistä päivää
Kaikkiin laitteisiin
Lippu on näyttää

Ulkona on sata astetta lämmintä, eikä sateesta tietoakaan. Lounaan jälkeen haimme ystävän kanssa paketin tummasuklaajäätelöä kahvin kaveriksi ja totesimme, että kaikki edessä odottava näyttäytyy kirkkaana ja toiveikkaana.

-Henriikka

1 kommentti

  1. Sita 9.5.2018

    Olipas tää ihana, kiitos ❤

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.