Write poems, not CVs.

_mg_0595-kopio

Joskus joku vain kolahtaa. Se voi olla jotain maailmaa suurempaa, tunne tai vahvempi ymmärrys asiasta. Tai sitten se voi olla jotain ihan konkreettista, niin kuin korni ja kultainen koirapatsas, jonka löysin tänään Turun Kirppis-Center Manhattanilta. Tai täydellinen vihko, joka aiheutti kolahduksen viime viikolla.

Olin jo kävelemässä Papershopista pihalle, kun huomasin ihanatihanatihanat vihkot. Lupaan, että olen ostanut lähiaikoina, jopa lähivuosina, surkean vähän vihkoja, mutta tämän ostamatta jättämistä en edes harkinnut.

_mg_0636-kopio_mg_0653-kopio

Ihana tunne, kun kääntää sivua aloittaakseen uudet muistiinpanot tai uuden päiväkirjamerkinnän, eikä tiedä millainen koristelu sivulta paljastuu. Oikea yllätysvihko!

En yleensä perusta vihoista ilman kierteitä, sillä haluan sivujen aukeavan kunnolla, jotta vasemmanpuoleisellekin sivulle on hyvä kirjoittaa. Tässä muistikirjassa sivut aukeavat kuitenkin lempeästi. Hyvä sidonta.

Joillain sivuilla on vähän kliseisiä tekstejä, mutta se sopii hyvin teemaan: ovat minunkin päiväkirjamerkinnät välillä vähän kuluneita.

_mg_0656-kopio _mg_0670-kopio

Sitten pitäisi vain kirjoittaa. Ihan itselleen vain. Ihan itsekseen vain.

Kirjoittaa siitä, miltä marraskuussa tuntuu, kun lumi ei pysynytkään, ja jäljelle jäi musta maa. Kirjoittaa kuinka paljon tekisi mieli syödä leivoksia.
Kirjoittaa, miten oudolta tuntuu, kun ei teekkään mieli lähteä reissuun.

-Henriikka

2 kommenttia

 1. Sofia 19.11.2016

  Voi vitsit! Onpas ihana vihkonen tosiaan! Mä en itsekään tykkää vihkoista ilman kierteitä, siksi vannonkin Lilly Pulitzerin kalenterien nimeen, mutta kirjoitustilaa on toisaalta armottoman vähän. Tuo vihko sen sijaan sopisi omaankin taskuun, vaikkapa luonnosteluun ja piirustuksiin ;) Kiitos vinkistä!

  Vastaa
  • Henriikka 25.11.2016

   Olepa hyvä ja kiitos itsellesi myös. Lilly Pulitzerin vihkoja mulla ei ookaan ollut käytössä, mutta pitääpä pitää silmät auki, jos tulisi semmoinen vastaan. Armottoman vähän kirjoitustilaa ei kyllä kuulostaa musta niin houkuttelevalta vaihtoehdolta mutta lets see! Pidän mielen avoinna enkä tuomitse etukäteen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.