Brunssin voimalla Kierrätystehtaalle.

Vapaapäivän iltaa viedään. Lupasin laittaa kuvia viimeviikonloppuiselta Kierrätystehtaalta tunnelmapaloja ja tänään sain kuvia valittua ja käsiteltyä. Lauantaiaamu alkoi kuitenkin jäähallin kirpputorikierroksen jälkeen Arabianrannan Dylan-ravintolan brunssilla. 
En ollut paikassa ennen käynyt, mutta nyt uskallan suositella lämpimästi. Jos en aivan väärin muista, hintaa oli 17 euroa. Jotenkin todella pienetkin asiat vaikuttavat tällaisten elämysten kokonaisvaltaisuuteen, ja esimerkiksi Dylanin teevalikoima oli huippu. Teetä sai valita lasipurkeista omaan pussiinsa tylsien teepussien sijaan. Plussaa myös jättimäisestä hedelmävuoresta, joka hupeni seuruumme johdosta puoleen. Myös lukuisat valmiiksi miksatut salaatit olivat parhaita puolia. Miinusta ansaitsevat kai ainoastaan rumat kahvikupit, joista tuli enemmän mieleen hiihtokeskuksen kahvila. Nekin kuitenkin unohdin, kun kahvin maku oli kohdallaan.

Mulla on kyllä huikean kivoja ystäviä. Tälläisessä suomalaisessa anti-itsekehuyhteiskunnassa sitä pohtii, onko ystäviensäkin kehuminen epäkohteliasta. Oli tai ei, jatkan rohkeasti lähimmäisteni fiilistelyä. He ovat sellaista ihmisten kermaa.

Iltapäivän tunnit kuluivat Kierrätystehtaalla. Kuudetta kertaa järjestetty tapahtuma keräsi viikonlopun aikana yli 10 000 kävijää lapsista mummoihin. En ollut ennen tapahtumassa käynyt ja olin yllättynyt sen messumaisuudesta. ”Kauppatorilla” esittäytyi yli 40 ekodesign- ja kierrätysalojen yritystä. Lavalla nähtiin tapahtuman aikana kymmenen muotinäytöstä, mutta valitettavasti kohdallemme ei sattunut ainuttakaan. Nautin kuitenkin kiertelystä ja katselusta ja etenkin kaikkien nerokkaiden kierrätystuotteiden tuottamasta inspiraatiopuuskasta. Kierrätystehtaan yhteydessä järjestetty Energiatehdas tarjosi tietoa mm. kodin erilaisista lämmitysratkaisuista, sekä valaisimien energiankulutuksesta ja yksi tapahtuman vetonaula oli ilmaistori, joka toimi ”tuo ja vie” -menetelmällä.
Työpajoissa laitettiin muun muassa yli 150 polkupyörää kesäkuntoon ja ompelupajoissa koneet surrasivat vanhoista vaatteista uusia luomuksia. Turbiinisalissa näytettiin lauantaina elokuvia, joista suosituin oli Petri Luukkaisen “Tavarataivas”.

Ensi vuonna yritän tutustua tapahtumaan vieläkin syvemmin ja ottaa etukäteen selvää yhä enemmän. Tarjolla oli tietoa ja uusia taitoja ähkyyn asti.

Upea lauantaipäivä päättyi rentoon chillailuun rennolla bussipysäkillä. Onnistuin kaiken visuaalisen kierrätystavaran keskellä hillitsemään ostovimmaani ja mukaan tarttui vain kaksi pientä asiaa. Niistä kirjoitan myöhemmin erikseen. 
Suosittelen tutkailemaan Kierrätystehtaan nettisivuilta Kauppatorin näytteilleasettajia ja löytämään kelpo valintoja esimerkiksi tuttujen vaate- ja asustemerkkien rinnalle. Oliko muut kiertämässä Kaapelia? Mikä sykähdytti? Mitä ostoksia lähti matkaan?
-Henriikka

10 kommenttia

 1. Anonymous 9.5.2013

  ihania ystäviä ja ihania kuvia!

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2013

   TODELLA. Allekirjoitan ekan ja kiitän toisesta.

   Vastaa
 2. mie~ 9.5.2013

  siulla on hirmu kauniita ystäviä. tuo takkupää on erityisen kivan näköinen tyyppi! :)

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2013

   Niin onkin. Miten saankin olla niin mukavannäkösten tyyppien ympäröimä.

   Vastaa
 3. Anonymous 9.5.2013

  Ihanan pitkä postaus! Oon ite vannoutunut Pacificon brunssin ystävä (suosittelen!), mutta nähtävästi täytyy joskus suunnistaa tuonne Dylaniinkin jos sieltä kerran saa passionhedelmiä. Mä oon nimittäin aivan koukussa niihin, hehe. Näissä kuvissa on ihana tunnelma, kuten sun kuvissas yleensäkin, tuli hyvä mieli :) Plus et toi snäbäri vaan on päheimmistä pähein, siitä ei pääse mihinkään!

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2013

   Kiitos. Ja pacificoa on kehuttu niin monelta suunnalta, että pakkohan se on mennä tässä joku viikonloppu kokeilemaan. Huh huh.

   Kiitos kivoista sanoistasi.

   Vastaa
 4. Laura 10.5.2013

  Dylan on kyllä tosi hyvä. Kierrätystehtaalle olisin kovasti halunnut suunnata minäkin, mutta flunssa vei voiton ja jäin kotiin. Toisaalta, en ehkä olisi siis selvinnyt tuosta ähkystä siinä olotilassa. Jospa sitten ensi vuonna :)

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2013

   Toivottavasti ensi vuonna et ole flunssan kourissa. Ehkä tapahtuma on silloin vieläkin parempi. Win-win-tilanne!

   Vastaa
 5. AINO 10.5.2013

  Voi möhkö, harmittaa asua Lahdessa kun kaikki tällaiset Kierrätystehtaan tapaiset siistit jutut tapahtuvat aina pk-seudulla :( Mutta ihana postaus yhtä kaikki, kivoja kuvia!

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2013

   Mitööö, eikö Lahti olekaan Suomen kovin menomesta? Mutta eihän sulta kovin kauan veisi piipahtaa Helsingissäkään? Kiitos Aino.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.