Valon määrä korreloi kuohuviinin määrään

Kaupallinen yhteistyö: Juoman paikka /AMKA Suomi 

Valon määrä korreloi energiani määrään, mikä korreloi suoraan siihen, miten paljon näen ystäviäni, mikä korreloi kivasti myös kuohuviinin määrään. Toivon, että kevään ylioppilaskirjoitusten pitkän matikan kokeessa laskettiin jotain vastaavanlaista kaavaa.

Mutta asia on ihan tosi: olen ollut niin onnellinen ihmisistä, joita olen viimeisen kuukauden aikana nähnyt. Tuntuu todella siltä, että heitä on enemmän kuin koko talvikautena yhteensä. Tälläkin viikolla kutsuimme ystäviä kylään niin tiistaina kuin keskiviikkonakin, minkä lisäksi sisko tulee ensi yöksi kylään. Talvella se saattaisi tuntua ylimääräiseltä vaivalta, kun taas nyt odotan isolla innolla.

Valon määrä korreloi myös siihen, miten mukava olen. Ja se on tietysti varsin hyvä asia, kun kestitsee.

Tiistaina saimme vieraiksi Bean ja Juhanan. Kevään työt, opiskelut, harjoittelut, matkat ja kaikki on vienyt niin paljon aikaa meiltä jokaiselta, ettei aikaa yhteisille illanvietoille ole yksinkertaisesti ollut tarpeeksi.

Lähetimme viime viikolla vihaista viestiä, että koskas brunssikutsua ilmeistyisi. Malttamattomina ehdotimme kuitenkin heti perään itse rentoa kevyen ruoan iltamaa meillä: Skandinaavinen Italia-ilta meillä tiistaina? Jotain aperitivo-henkistä? Ihanaa after work -ruokaa ja paljon proseccoa kirkkaansinisistä pulloista, sopisko?

Onneksemme saimme myöntävän vastauksen ja mätsäsin ensimmäistä kertaa asuni viinipullon mukaan.

Ruokana oli teidän vinkkienne mukaan sovellettuja salaatteja (kiitos vinkeistä!) ja ciabattaa, juomana italialainen Val d’Oca Millessimato Prosecco Extra Dry. Eihän ciabatan kanssa mitään muuta kuohuvaa soisikaan nautittavan, sillä Prosecco on nimenomaan Italian kuohuviini ja Italian vastine Cavalle, kuoharille ja shampanjalle.

Niin kuin ylempää kuvasta huomaa, laseja ei jätetty puolitiehen. En ollut koskaan ennen maistanut kuoharia Alkon sinisimmästä pullosta, joten täytyihän sitä maistaa kerralla kunnolla. Viini on extra dry, mutta maistuu suussa kuitenkin yllättävän makealta. Bea risti kyseisen kuoharin samantien suosikikseen. Meille muillekin maistui hyvin, mikä oli positiivista, sillä kaunis pullo hämää usein suuresti.

Jälkiruokamme poikkesi sitten italialaishengestä marjojen vuoksi enemmän sinne pohjoismaiden suuntaan. Kuoharin rinnalla tarjoiltu kahvi nautittiin kuitenkin peruskahvina, mikä on sinänsä italialaista: Italia on yksi harvoista Euroopan maista, joissa kahvilaketjut eivät menesty. Kahvi halutaan perinteisin menetelmin valmistettuna, ei maitovaahdoilla, suklaakastikkeilla tai sateenkaariströsseleillä. Olisi vielä pitänyt olla laadukasta espressoa.

Kyllä Italiassa osataaan: laadukasta kahvia, kylmää proseccoa, apertivo-kulttuuri. Hyvä Italia!

Itse jatkan kestitsemistä juhannukseen saakka ja toivottavasti valonhuipun jälkeen vielä samalla draivilla ainakin elokuun loppuun saakka. Ystävien näkeminen korreloi positiivisesti mielenterveyteen.

-Henriikka

Alkoholin kommentointi on kielletty Valviran ohjeistuksen mukaan. Muut kommentit erittäin tervetulleita!

2 kommenttia

 1. Suvi 20.5.2017

  Tän tekstin eka ja kolmas kappale on ihan mahtavia, hekottelin ääneen! Sun itseironia on niin viihdyttävää :D

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2017

   Heehhee, miten kivaa kuulla. Voiko olla parempaa kohteliaisuutta kuin se, että sai jonkun nauramaan ääneen. Mun mielestä ei. Kiiiiitos.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.