Työhaalareita ja mökkipaljastuksia

Vanhemmillani on ollut suuri huoli siitä, että välitän someen laittamillani mökkikuvillani liian ruusuista kuvaa koko kesämökkitouhusta. Olen toki puolustellut seuraajieni medianlukutaitoa ja yrittänyt kertoa, että harva tahtoo nähdä kuvia hikisistä ihmisistä hakkaamassa halkoja.

Mutta tottahan se on, ettei mökkeily ole ainaista suolla hyräilyä ja lakanpoimintaa, lettukestejä ja kauniita auringonlaskuja (vaikka paljon sitäkin!).

Täksi viikonlopuksi kokoonnuimme taas sisarusporukalla mökille viettämään rentoa aikaa yhdessä ja tekemään samalla hommia. Puimme päällemme vanhemmilta joululahjaksi saadut työhaalarit ja pistimme tuulemaan.

Tämä kirjoitus on omistettu vanhemmilleni! Sori noista sienikuvista. Ne pilaavat vähän flowta näissä työntekokuvissa.

Mutta hyvänen aika, nuo taitavat olla ensimmäiset koskaan keräämäni kanttarellit! Viime vuonna sekosin suppilovahveroista, joten nyt on jo kaksi tunnistettua sienilajiketta, joita voin rauhassa poimia.

Mutta pitää muistaa, ettei se sienienkään poimiminen ole sellaista kuin somessa. Mikään ei ole sellaista kuin somessa. Moni asia kun on niin paljon hienompi livenä.

-Henriikka

8 kommenttia

 1. Suvi 20.8.2017

  Kyllä suomalainen tietää, mitä mökkielämään kuuluu. Tunnemme hämähäkinseitit kasvoilla ja havunneulaset saappaassa jokaisen mustikka tai sienikuvasi taustalla. Ja mökillä kaikki vaan tuntuu mukavammalta. Haravointi, halonhakkuu, sienestys, kaikki. Kotona niitä asioita on pakko tehdä, mökillä ne muuttuvat ikään kuin vapaaehtoisiksi. Ja palkkiona kaikesta on yleensä sauna, uinti, auringonlasku ja hyvä ruoka! Jopa sade tai myrsky tuntuu mökillä mahtavalta, kun siellä ollaan muutenkin lähempänä luontoa. Kiitos ihanasta blogista ja kauniista mökkikuvista.

  Vastaa
  • Henriikka 24.8.2017

   Mökillä kaikki ihan oikeasti tuntuu paljon kivemmalta kuin kotona arjessa. Mistähän sekin johtuu… Mutta en valita.

   Kiitos itsellesi ihanasta kommentista.

   Vastaa
 2. Ranja 20.8.2017

  Loistava kommentti vanhemmiltasi ja loistava vastauspostaus. Itse en mökkielämää ole päässyt kuin pintapuolisesti ihmettelemään, mutta uskon kaiken vaativan nautiskelun lisäksi sitä raakaa työtä. On kyse sitten mökkielämästä, toimivasta parisuhteesta tai onnellisesta ihmisestä!

  Ihanaa alkavaa viikkoa! Edelleen pidät kärkisijoitusta lempiblogeissani.

  Vastaa
  • Henriikka 24.8.2017

   Hahhaa, mahtava kuulla, että tykkäasit. Ja hei ihan totta toi mitä sanoit.

   Voi, kiitos paljon ja ihanaa loppuviikkoa sulle. Mun alkanut viikko on ollut erinomainen.

   Vastaa
 3. Aurinkoinen 20.8.2017

  Hieno huomio vanhemmiltasi. Itse olen keski-ikäinen, joka tietää, että mökkielämä on raakaa työtä, se ei laiskoja elätä :) Vanhemmassa mökissä remppakierroksen saa aloittaa alusta, kun on saanut edellisen valmiiksi. Puutyöt, puutarhatyöt, kattojen ja rännien putsaus, ikkunoiden pesu, veneiden pesu, mökin kevät siivous ja syksyllä talviteloille laitto, huoneiden, saunan ja veden lämmitys jne., keinussa istuskelu jää niihin hetkiin, kun vieraita käy pari kertaa kesässä. Toisaalta tuossa oikeassa, kunnon työssä unohtuu turhat murheet ja näkee kättensä jäljen ja sauna palkitsee kaiken.

  Vastaa
  • Henriikka 24.8.2017

   Kiitos kovasti kommentista. Vaikka omia mökkivuosia ja -talkoita on kertynyt vasta melko säälittävä määrä, niin silti kuulostaa tutulta. Uskon ainakin, että vanhemmat samaistuvat sun ajatuksiin ja tietävät hyvin, mistä puhut.

   Ja hei, ihan huippua, että mulla on niin eri ikäisiä lukijoita.

   Vastaa
 4. Iitu 22.8.2017

  Sinun kuviesi kautta jopa tuo työnteko mökillä näyttää houkuttelevalta, vaikka tiedänkin mitä se oikeasti on 😄 makeat työhaalarit olette saaneet!
  Samalla, kiitos kivasta blogista. Olen lukenut jo pitkään, harvoin kommentoin 😄 blogit toki monesti näyttävät sen kiiltokuvapuolen elämästä, mielestäni blogissasi on silti sitä oikean elämän makua!

  Vastaa
  • Henriikka 24.8.2017

   Hahah, työhaalarit oli kyllä yksi joulun parhaista (ja yllättävimmistä) lahjoista. Niille on tullut käyttöä.

   Tulipa hyvä mieli sun kommentista. Suurkiitos Iitu.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.