Tiukasti kiinni kesäkoomassa

Suomi-matkailu on taas kuumana käynnissä, kun pyörähdin viikonloppuna Tampereella ja Kangasalla ja olen nyt vajaa viikon Kainuun pysähdyksen jälkeen matkalla Kolille pariksi päiväksi.

Tampereella kävin katsomassa Pyynikin kesäteatterin Niskavuoren nuori emäntä, joka oli upea. Kangasalla tanssittiin rakkaiden ystävien häitä, ja Kuhmossa mökkielämä vei täysin mennessään. Kolille suuntaamme Eevan kanssa – retkeilemään ja metsästämään täydellisiä hetkiä. Suomi on kyllä kaunis.

Toissapäivänä elokuu pyörähti käyntiin. Sateiden vuoksi kaikkialla on vihreää kuin kesäkuussa, ja alkukesän Jenkki-reissun ja kaiken muun kesähäröilyn vuoksi unirytmi edelleen täysin kadoksissa. Alaselkä on pienesti hajalla kahvakuulahöntyilyn takia, mutta mieli täynnä hyvää, heinäkuun jälkeistä oloa.

Koko heinäkuu meni ohi arviolta kolmessa päivässä. Toissapäivänä koko kansa heräsi yhtäkkiä uuteen kuukauteen koomasta ja tajusi, ettei elämässä voi vain mökkeillä ja olla mustikassa. Itse pidän koomasta kiinni vielä sunnuntaihin saakka.

Eilen sain kalassa särjen, ahvenen, kuhan ja hauen. Kerran vuodessa on hyvä olla kalamimmi, niin saa isoveljen rispektit ja voi taas koko loppuvuoden olla kaikkea muuta.

Soilla kasvoi lakkaa, ja kumisaappaanvarsi hörppäsi keruumatkalla oikein kunnolla. Sauna lämpeni joka ilta, ja kumpparit kuivuivat jälkilöylyissä. Eilen kesken iltauinnin huomasimme auringonlaskun olevan kirkkaanpunainen ja -keltainen, ja soudimme nopeasti sitä katsomaan. Kädessä oli kylmää, mutta niin makeaa siideriä, ettei sellaista voi juoda kuin kesäisin.

Nyt auto kulkee kohti Varkautta, mistä Eeva nappaa kyytiin. Silmät tipahtelee kiinni, ja ihmettelen, eikö kymmenen tunnin unet muka riitä. Saa nähdä, kuinka käy, kun huomenna pitäisi napata auringonnousu.

-Henriikka

anorakki/Peak Performance (saatu), lierihattu/Kanadan tuliainen,  farkut/second hand

4 kommenttia

 1. Mári-Elle 3.8.2017

  Tuo oli kyllä hyvin sanottu että heinäkuu meni kuin kolmessa päivässä. Tekisi mieli pysäyttää aika. Argh!! Aivan vastahan täällä Lapissa luonto puhkesi vihreään ja nyt jo hehkutetaan ruskaa.

  Vastaa
  • Henriikka 21.8.2017

   Niin juuri. Vaikka itse pidänkin syksystä, sateesta ja kylmästi, niin onhan se nyt aivan hoopoa, että yksi kuukausi menee ihan hujauksessa.

   Vastaa
 2. emzi 4.8.2017

  Heinäkuu todellakin meni yllättävän nopeasti! Ihan kamalaa! Kohta on jo talvi ja kylmä :(

  Vastaa
  • Henriikka 21.8.2017

   On talvikin kiva! Ja syksy ja sen värit eritoten.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.