Torstaina Köpis a-a-a-auuu!

Pakkaan kamppeeni ja lähden Kööpenhaminaan. Pitähään sitä uusi ystävä nähdä aika pikaisesti, ettei pääse unohtumaan keneen on vasta tutustunut. Minähän pääsin Köpikseen vasta viime kesänä reilillä. Kaikki nämä kuvat ovat siltä mukavien kommellusten matkalta.

Nyt on kuitenkin aika jättää mies kotiin itkemään ja napata sisko tiukasti kainaloon, lujaan suojelukseen. Tai ehkä päästää hänen mukaan, jotta joudun hänen tarkkaavan silmänsä alle. Lähdemme pitkän viikonlopun vaellukselle, sopivan letkeään motelliin, sopivan tiiviiseen dormiin nukkumaan. Pitähään sitä pikkusiskoa opettaa kunnon reppureissaajaan tavoille (Kunnon reppureissaaja ostaa toisesta interrail-kohteesta jättimäisen farkkutakin ja raahaa sitä läpi Euroopan).

Niin kivaa.

img_8414_ img_8214_ img_8399_ img_8316_2 img_8288_ img_8273_ img_8009_ img_8017_ img_8384_ img_8368_ img_8376_ img_8403_ img_8452_ img_8063_ img_8387_2 img_8056_ img_8030_ img_8028_ img_8336_img_8423_

 Toistan vielä, niin kivaa. Kööpenhamina toista kertaa tuntuu paremmalta kuin ensi kertaa. Sellaiset kaupungit ja paikat ovatkin parhaita. Joihin tekee mieli palata samantien ja tutkia niitä uudelta kantilta. Sinänsä haastavaa, että lähes kaikki paikat ovat minulle sellaisia.

Bulgarian Sunny Beachille ei tarvitse mennä toistamiseen, tuskin Las Palmasiinkaan. Mutta vaikka New Yorkiin, Pariisiin, Göteborgiin, Addis Abebaan ja Thaimaahan saariretkille. Ja sitten löytyy kosolti niitä paikkoja, joihin pitäisi päästä neitsytmatkoille. Niin kuin Islantiin, jossa en ole vieläkään käynyt. Enkä Nuorgamissa. Enkä muistaakseni edes Vaasassa.

Viime kesän Kööpenhamina-kirjoituksen löydät täältä.

– Henriikka

Ps. Minun sydämessäni ei ole ainoastaan läikähdellyt, vaan läikkynyt yli ja räjähdellyt, koska palautteenne blogista on ollut niin uskomatonta. Suuri kiitos. Sanattomaksi jään (toivottavasti blogiura ei lopu sen vuoksi).

11 kommenttia

 1. hansu 25.8.2014

  oi köpis on pakko joskus pian kokea!!!! pariin kertaan olen köpiksen lentokentällä ollut ja surkutellut kun matka on jatkunut siitä eteenpäin heti :-( noh, ehkä vielä joskus pääsen itsekin tuohon niin kauniiseen kaupunkiin hih!!

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Köpis on kokemisen arvoinen. Aivan ehdottomasti!

   Vastaa
 2. Liina 25.8.2014

  Juuri Söpiksestä (harkittu typo) palanneena en voi kuin toivottaa ihanaa matkaa! Tosin, turha edes toivotella kun koko kaupunki on yksi iso ihanuus, hyggen tuntee! A-au ja uijui todellakin.

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Meillä oli siskon kanssa ihana matka. Hygge oli siellä vieraanamme edelleen ja tuskin on lähdössä koskaan pois, hyvä niin.

   OH.

   Vastaa
 3. M 25.8.2014

  Vaasa mainittu, check! Tule ihmeessä käymään täällä. Niin ja ihanaa köpistelyä. Ihastuttava kaupunki!

  Vastaa
  • Karita 25.8.2014

   Just olin kommentoimassa samaa, Vaasaan vaan! Sinne suuntaan taas pian itsekin mahtavan Helsinki-kesän jälkeen.

   Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Vaasa, täältä tullaan!

   Ja Kööpenhamina on toistamiseen todettu huipuksi.

   Vastaa
 4. emmery 26.8.2014

  Tervetuloa vaan! Pari menovinkkiä jos sattuisi kiinnostamaan: Perjantaina Tivolissa on Fredagsrock klo 22:00 jolloin mm. MØ esiintyy, hän on erittäin suosittu joten kannattaa mennä ajoissa jos haluaa päästä lähellekään lavaa. Jos menee jo päivällä niin voi käydä laitteissa ja ihmetellä maailman kauneinta huvipuistoa ennen konserttia! Lauantaina taas on Copenhagen Gay Pride Parade joka lähtee Frederiksbergin kirkon edestä, jatkuu Vesterbrogadea pitkin ja loppuu muistaakseni ydinkeskustan raatihuoneentorille. Sen lisäksi euroviisusaarenakin tunnettu Refshaleøen muuttuu torstaista sunnuntaihin railakkaaksi menomestaksi Scandinavian Reggae Festivalin merkeissä.

  Toivottavasti teillä on kivaa rakkaassa kotikaupungissani <3 ja fingers crossed että säät suosii!

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Hei ja kiitos vinkeistä.

   Meillä oli oikein mainiot Kööpenhamina-päivät. Säät olivat aika sateiset, mutta se oli toisaalta myös aika tunnelmallista. Paikalliset pyöräilivät vinhaa vauhtia koteihin sateen suojaan, mutta me käppäilimme rauhassa sateenvarjoinemme, koska ei meillä ollut muutakaan mahdollisuutta. Niin lyhyellä visiitillä ei ole järkeä tuhlata aikaa sateesta murehtimiseen. Onneksi aurinko välillä kuitenkin pilkahti meitä ilahduttamaan.

   Vastaa
 5. anonyymi 26.8.2014

  Suosittelen kilpisjärveä. Uskomattomin paikka mitä Suomesta löytyy. Saanallekin kiipeää päiväreissulla ja on upea kokemus. Kävin siellä itse viime kesänä ja koko ajan uskomaton palo päästä takaisin. No syyslomalla suuntaamme nordkappiin :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Pitääpä lisätä Kilpisjärvi listaan. Ja Nordkapp! Ja kaikki loputkin maapallon paikat.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.