Kesälista

Reissun viimeinen ilta ja ajatukset kääntyvät Suomeen. Kirjoitin juuri kesälistan. Heinäkuu on puolessa välissä ja vielä ehtii vaikka mitä. Lähtiessämme aamulla ajamaan Traverse Citystä Chicagoon, mietin mitä ja millaisia asioita haluan vielä kesällä kokea. Parhaat asiat löytävät harvoin kotisohvalle, joten pientä elämän ohjailua kannattaa omilla suunnitelmilla harjoittaa.

Muutamien hetkien mietinnän jälkeen listasta muodostui tällainen:

Katso Pulp fiction

Siitä on 12 vuotta, kun viimeksi sen näin.

Hanki Venäjän viisumi

Olisi ihana olla vuosiviisumi Venäjälle, jotta voisi koska vain lähteä rajan yli tuntemattomaan. Kainuun kesämökillä ollessa tekisi niin paljon mieli lähteä Kostamuksen tietä uuteen ja ihmeelliseen.

Tee polkupyöräretki

Millainen vain: lyhyt tai pitkä. Yksin tai yhdessä. Eväillä tai ilman.

Leivo iso mansikkakakku

Just sellainen kermavaahtoinen, jota kaikki muka inhoaa.

Leivo kirsikkapiiras

Sellainen klassinen american pie!

Tee suursiivous
 Ikkunoiden pesu   delegoitu Jannelle
Pese ja huolla petivaatteet
Luovu puolesta omaisuudesta
Myy/lahjoita kaikki kirpparikama

Animepäivä

Vähintään puolenpäivänmittainen sessio anime-elokuvia ja teemaruokaa.

Yöuinti Hietsussa

Spontaanisti polkupyörällä rannalle, vaatteet pois ja mereen. Paluumatkalla sundayt Drive-in:iltä.

Onkiminen

Must. Viime kesänä sain kuhan, vaikka aluksi oli naurettu, kun kerroin nostavani pilkkiongella kuhaa. Isoveikka voi sit perkaa ja paistaa.

Tee karpalo-sinihomejuusto-omena-salaatti

Olen syönyt sitä täällä reissussa niin monesti ja se on niiiin hyvää.

Kotimaan päiväretki tuntemattomaan paikkaan

Junalla jonnekkin, mihin junat eivät enää kulje kuin kerran päivässä? Ystävän kutsusta seikkailulle uuteen ja tuntemattomaan? Muistan kuinka viime kesänä ystäväni kutsui minut yhtäkkiä yömyöhällä hakemaan kahvipapuja Porvoosta. Oli huippua.

Katso The Cider House Rules

Pitkäaikainen suosikkielokuvani. Pitäisi tarkistaa, onko enää.

Yhden päivän ajan pelkästään kirjoja

Kirjojen kanssa voi tietysti olla peittoja, kahvia, viiniä, irtokarkkia, korvapuustia, ystäviä, perheenjäseniä tai vaikka kokonainen pitsa (=kaksi).

Kuokkavieraana juhliin

Olisi ihan parasta päästä juhliin tuntematta ketään. Tämä on ehdottomasti vaikein kohta toteuttaa ja siksi kutkuttavin. Pohjalaiset häät, pienen piirin tuparit tai 60-vuotisjuhlat Uunisaaressa, sama se.

Illallinen taivaan alla

Iso pöytäliina pufffff ja kaikki kauniisti katettuna. Toivon mukaan aurinkoa tai auringonlasku sateen sijaan.

Valvo aamuyöhön

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi ystäväni tulevat, sitä enemmän he vaikeroivat valvomista. Itse en ole valvonut juuri koskaan aikuisiällä, koska rakastan unta, mutta kai sitä pitäisi vielä alle 30-vuotiaana kokea joku hämyinen aamuyön tunnelma. Edes kerran kesässä.

Yksi keikka, yhdet festarit

Kesän festarit taitavat olla pian takana päin, ja kesäjuhlat tulevat Pori Jazzin päälle, joten Flow taitaa jäädä valinnakseni. Keikalle saa kysyä seuraksi. Toivon mukaan ei jää yhteen.

Kahvilakierros

Monta kahvilaa, paljon kahvia, paljon kakkua. Kahvilaherkkuja aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi ja illalliseksi.

Mutta nyt on juuri sen spontaanin kesän aika. Melko vähän töitä, paljon vapaata. Lähes koko ajan valoisaa. Haluan liftata ohi ajavien autojen kyytiin, purjehtia Helsingin edustalla räntäsateessa ja kivuta torin tikkaita kaakaolle lämmittelemään. Haluan tavata uusia ihmisiä, mutta lähentyä vanhojen kanssa. Syödä kaakaojauhetta suoraan purkista ja yskäistä kunnolla tajutessani, miten huono idea se aina on.

Saa kutsua seikkailulle.
-Henriikka

15 kommenttia

 1. Anna 10.7.2017

  Oi ihana postaus. Lukiessani mietin, että mitä noista olen itse tänä kesänä ehtinyt toteuttaa… Monta rastia olisi itsellänikin vielä edessä. Onkimisen vaihtaisin vegaanina vaikkapa järvellä istuskeluun ja salaatista jättäisin juuston pois, mutta muuten voisin copypastee ideat omaan listaani. Peukku ?

  Vastaa
  • Henriikka 10.7.2017

   Voi kiitos sulle. Saat ehdottomasti kopioida mun listan pienillä muokkauksilla. Kesä on niin ihmeellistä aikaa, että välillä mä jään miettimään, että mikä siinä oikein on se juju. Ei oo vielä selvinnyt, mutta se ei onneksi oo latistanut tunnelmaa.

   Vastaa
   • Anna 10.7.2017

    Jep, juu en tietenkään ihan suoraan kopioi, mut kiva idea tämä. Ja sitten kun ne laittaa konkreettisesti noin listaan, niin ne tuntuvat olevan ehkä helpommin toteutettavissa… ?

    Vastaa
    • Henriikka 11.7.2017

     No indeed. Ja onko parempaa fiilistä kuin se, kun saa laittaa listaan check-merkinnän?

     Mainiota kesää sulle :-)

     Vastaa
 2. pasi 11.7.2017

  Pitkä on lista :D. Itelläni ei olisi, kun pari kolme juttua listalla. Ongella, Hinäveden luostarissa ja raveissa käynti. Siinäpä ne :).

  Vastaa
  • Henriikka 11.7.2017

   Hahah, onhan tässä hyvä tovi aikaa toteuttaa niitä. Tosin todennäköisesti tässä käy taas niin, että tajuaa olevansa jo elokuun lopussa ja listalla olis vielä puolet jäljellä…

   Vastaa
 3. retkeilijä 11.7.2017

  Ehdotan seikkailua: ala mulle kesäkirjekaveriksi. .

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2017

   Hello there! Niin ihanaa kuin se oliskin, saan tasaiseen tahtiin näitä kyselyitä ja oon siksi tehnyt päätöksen, etten ryhdy kenenkään lukijan kanssa kirjeenvaihtoon. Toivottavasti ymmärrät ❤️

   Vastaa
 4. Landella 12.7.2017

  Hei psst! Yksi sun vanhoista tavaroista kiinnostunu, sun blogia rakastava ja salaatin ohjeesta kiinnostunu ilmottautuu!

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2017

   Hahhaa, aivan mahtava kommentti. Kiitos landeilija! Salaatin ohjeen voin jakaa sitten, kun ehdin sitä tekemään. Namnamnamm.

   Vastaa
 5. […] kirjoittanut kesälistalleni haluavani nähdä Pulp Fiction -elokuvan pitkästä, pitkästä aikaa ja vedimme homman sopivasti […]

  Vastaa
 6. […] Kesälistalla on vielä toteuttamatta esimerkiksi illallinen taivaan alla. Sormet ristiin auringolle, niin ulkoillallisia saadaan tulevalla viikolla useita. […]

  Vastaa
 7. […] olisi elokuu, ja kesälistan deadline. Kirjoitan kuitenkin vasta huomenna siitä, kuinka listan kanssa kävi, sillä minullahan […]

  Vastaa
 8. […] alkukesän roadtripin viimeisenä iltana kesälistan eli kuluneen kesän bucket-listin. Tarkoituksena oli suunnitelmallisuudella saada itsensä liikkeelle ja tekemään […]

  Vastaa
 9. […] kesälistani 2017 piti sisällään nöyriä tavoitteita, kuten luovu puolesta omaisuudesta, kokonainen animepäivä, […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.