Sama aurinko laskee niin Kuhmossa kuin Havaijillakin

kuhmo-kesämökki

Poden reissuni ensimmäistä väsymyksen päivää. Tiedättekö, kun kauan odotettu reissu koittaa: on paljon uutta tekemistä ja näkemistä, ja fiilikset vaihtelevat koko ajan. Jossain kohtaa reissua iskee tajuntaan kaikki se uusi, mikä purkautuu totaalisena väsähdyksenä. Tunne ei ole sinänsä myönteinen eikä kielteinen, se on vain kohta, kun tajuaa olevansa pyörällä päästään ja väsynyt.

Lähden vielä tänään SUP-lautailemaan toiselle puolelle O’ahun saarta, parin tunnin matkan päähän. Ennen suppailua aion kuitenkin vetää syvään henkeä, mussuttaa toissapäiväiseltä Farmer’s Marketilta ostettua sokeritonta browniesia ja levätä vähän.

kuhmo-kesämökkikuhmo-kesämökki

Tänään oli ensimmäisen viikon viimeinen koulupäivä, ja nyt viikonloppu odottaa edessä villinä ja vapaana. Huomiseksi vuokraamme minibussin kielikurssikavereiden kanssa ja lähdemme seikkailemaan, sunnuntaina osallistun koulun järjestämälle reissulle saaren itäosiin. Maanantaina on taas koulua puoli yhdeksästä lähtien, joten nukkuakin pitäisi. Ainakin vähän.

Mutta miksi kesäisiä mökkikuvia Kuhmosta? Kun jaoin eilen kuvia Waikiki-beachin auringonlaskusta, tuli mieleeni elokuun ilta kesämökillä. Olin päässyt vihdoin lähtemään Näätämöstä ja nukkunut edellisyön Rovaniemellä. Mökille päästyäni pöydässä odotti ruoka, sauna oli lämmin, ja auringonlasku oli aivan varmasti kesän kaunein. Soutuveneilimme ja ongimme ahvenia onnellisina.

kuhmo-kesämökki

Aurinko laskee niin täällä Honolulussa kuin Suomessakin. Sama, valtava aurinko.

Tuntuu, että reissussa tapahtuu niin paljon, niin lyhyessä ajassa, että on hyvä palata hetkiin, joissa seesteisyys oli läsnä. Näitä kuvia katsoessa reissuväsymys tuntuu kevyemmältä, ja Suomikin varsin hyvältä vaihtoehdolta paluumaaksi.

Hetken päästä nousen ylös sängyltä pakkaamaan pyyhettä ja bikineitä ja suuntaan kohti illan aktiviteetteja.

-Henriikka

6 kommenttia

 1. Nunu 1.10.2016

  Ooh, olen Kuhmosta kotoisin, ja kylläpä nämä kuvat lämmittivät mieltä ♥ Kaunis on aurinko laskuineen Havaijilla, mutta niin on kaunis ja rakas myös Kainuun korvessa :) Niin kaunis, että innostuin vissiin ekaa kertaa kommentoimaan :D Kivaa reissun jatkoa!

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   KAINUUN KORPI IN MY HEART. Oot saanut hyvässä paikassa varttua.

   Mahtavaa, että innostuit ekaa kertaa kommentoimaan. Jos joskus satut taas sille päälle, niin lupaan ilahtua kommentistasi yhtä paljon kuin tästäkin.

   Vastaa
 2. Inkeri 1.10.2016

  Hei mistä on peräisin tuo uimapuku? Oot kyllä niin hurjan kaunis! Hawaiji-postaukset on saaneet kauhean matkakuumeen aikaan, ehkä pitäis itsekin pohtia kielikurssia vaihtoehtona hmm. Pidähän lippu korkeella siellä puolen palloa, väsymyksestä huolimatta!

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Hahhaa, sen kun tietäisin. Uimapuku on äidin ja lapsuudessa naurettiin siskoni kanssa sille ihan kippurassa. Nyt vanhempana ymmärretään sen arvo vähän paremmin. Mutta alkuperää en sulle siis osaa kertoa. Todennäköisesti kuitenkin joku aivan random kauppa.

   Kiitos aivan ihanasta kommentista Inkeri.

   Vastaa
 3. JadeJ 3.10.2016

  Yyyyh, tulee kauhea Kuhmo-ikävä aina kun sulla on mökkipostauksia! Muutin Tukholmaan vuosi sitten ja ois niin ihanaa päästä juuri nyt syksyiseen Kuhmoon omalle mökille saunomaan :'(

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Onneksi Kuhmo ei ole lähdössä mihinkään! Siellä se kiltisti odottelee sun seuraavaa visiittiä. Minäkin pääsen mökille todennäköisesti seuraavan kerran vasta kesällä.

   Nauti marraskuisesta Tukholmasta :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.