Niin korni, että hieno.

Harrastan vaatteita, jotka ovat niin rumia, kömösiä tai korneja, että ne oikeastaan ovat ihan hienoja. Tänään päälläni oli taas yksi sellainen: Vanha ja kulahtanut valkoinen löyhästi neulottu villapaita, jonka etuosaa koristaa kankaasta leikattu ja helmillä koristettu kukkaseppele. Eikö olekin suhteellisen hämmentävä paidan kutale? Minusta se on kuitenkin sympaattinen, ja kun korvissa roikkuu vielä joulukoristeiden näköiset helmiäiskorvakorut, niin kokonaisuus on kaikessa tökeryydessään oiva.

Ja niinkuin kaikilla typyillä ja jäbillä, jotka haluavat lähestyä hieman maata tai söpöillä pikkuisen, niin myös minulla on vanha kunnon Fjällräven-reppu, kavereiden kesken ”Fjällis”. Ostin sen joskus festarireissulla huoltoasemalta ja rakastan sitä, kuinka täydellisesti se on mitoitettu läppärilleni. Ulkomailla repulleni naureskellaan, täällä Suomessa Fjällrävenien paljous alkaa jo miltei ällöttää. Hyvä se reppu kuitenkin on, ja siksi kannan sitä ilolla ja ylpeydellä.
Näihin sarkastisiin ja huumoripitoisiin hetkiin.
Henriikka

8 kommenttia

 1. Anonymous 21.9.2011

  Oon niin kauan haaveillut kans omasta Fjälliksestä! Epäilyttää vaan noi vähän kapean näköiset kantohihnat. Onko niillä oikeesti hyvä kantaa painavaa reppua?

  Vastaa
 2. Henriikka 21.9.2011

  Ne on kyllä kieltämättä suhteellisen kapeat. Itse en kuitenkaan oo kokenut sitä ongelmaksi, kun jotenkin en osaa verrata täydellisen ergonomisiin retkireppuihin. Voithan käydä koklailemassa kaupassa! Mun mielestä on tosi hyvä kantaa kyllä.

  Vastaa
 3. Anonymous 21.9.2011

  Mulla on vaatteiden kanssa vähän sama vaiva :-D En voi väittää tuota paitaa maailman tyylikkäimmäksi mutta eihän siitä voi olla tykkäämättä! Noiden farkkujen kanssa kyllä tulee ihan eri fiilis ku ois tullu esim siistien pillien tai – härregyyd! – puvunhousujen kanssa.
  Fjellulla (joo, rakas lapsi) on ainakin ollut läppärireppu, joka ois muuten sama mutta pehmustetuilla ja leveämmillä olkaimilla. Vai olikohan pikkusen isompi koko..?

  -AT

  Vastaa
 4. henna 21.9.2011

  iihana paita! :)

  Vastaa
 5. Henriikka 21.9.2011

  HEi AT! Tänks neuvoista, tosi hyvä tietää tosta läppärireppu-mahdollisuudesta (niin minun kun muidenkin) Ja ”Fjellu” sai hymyilemään korvasta korvaan.

  Hennalle paljon kiitoksia! Sopivan söpö ja ruma paita toimii aina. Melkein.

  Vastaa
 6. Anonymous 21.9.2011

  Hih :-)

  -AT

  Vastaa
 7. Claire 22.9.2011

  Mä en osais yhtääään kantaa tollasta paitaa, mutta sulle se sopii aivan ihanasti! Nappi!

  Vastaa
 8. Henriikka 22.9.2011

  Kiitos Claire! Asennetta kehiin niin kaikki sopii. Toisaalta ei sit kannata laittaa päällensä mitään väkisin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.