Synttärityttö

_MG_1653 kopio

BD-girl, se olen minä. Täytän tänään vuosia, eikä ikääntyvä ruumiini ole koskaan ole ollut näin vanha. On tietysti totta, että voisin kirjoittaa saman lauseen mikä tahansa päivä, mutta tänään vaihtuu päivien ja kuukausien lisäksi myös vuodet. Tai ovat vaihtuneet jo, olen keskipäivän vauvoja. Päivän ja valon lapsi.

Muistan syntymäpäiväni hyvin (en sentään syntymääni). Teen niistä aina tarkoituksellisesti suuren numeron. Miksi en tekisi, jos se ei ole keneltäkään pois? Päinvastoin, voin tarjota herkkuja ja pitää ystäville kestit. Toissavuonna 2.12. söimme perheeni ja ystävän kanssa kakkua Tansaniassa, viime vuonna heräsin synttäriaamuna miehen, lanko-miehen ja appiukon lauluun. Tänä vuonna olen ihan kotona vain, mutta sujautin aamulla salaa hiusten sekaan kruunun ja sain aamupalaksi kakkua. Töissä sain neilikan ja hykertelin hykertelemistäni.

_MG_1659 kopio_MG_1663 kopio

Äsken saavuimme Töölön etiopialaisesta ravintolasta, Kuningatar Sabasta. Istuimme siellä ja mietin ääneen, olenko ollut tähänastiseen elämääni tyytyväinen. Totesin, etten voisi olla kiitollisempi kaikesta. Tuntuu, että kaikki on mennyt niin kuin pitääkin. Joskus on ollut mukulakiveä korkokengillä, toisinaan inhottavaa korkolaputonta kopinaa kivilattiaa vasten. Joskus on joutunut juoksemaan bussin perässä, toisinaan odottamaan niin kauan, että haluaa vähiten muistaa kyllästymisen olevan tärkeä tunne. Muutamia raivopäisiä kohtauksia, huomattavan paljon useampia itkunhetkiä. Joskus olen puinut nyrkkiä, joskus raahautunut nuutuneena kotiin, maailmanmenoon kyllästyneenä.

Mutta sitten on ollut aurinkoa. Kirkasta ja yhtä keltaista, millaiseksi kuvittelen sieluni parhaimmillaan. On ollut niin paljon lämpöä ja lempeä, että useimmat itkuhetketkin ovat johtuneet ilosta. On ollut riemua, on ollut tyyntä ja rauhaa. On ollut levollinen mieli, kun sisimmässä paistaa aurinko, vaikka myrsky pauhaa.

_MG_1641 kopio_MG_1666 kopio

Nyt soi Damien Ricen My favourite faded fantasy. Levy paljastui aamulla paketista, ja kyllä, meillä kuunnellaan vielä cd:itä. Pelkkiä melankolisia veisuja kappaleesta toiseen, mutta minä pidän. Saan sulkea silmät ja nauttia synttäri-illasta. Tai saisin, jos en kirjoittaisi, joten täytynee lopettaa.

Uusi blogi on löytänyt paikkansa ja jatkaa kulkuaan juuri sopivasti synttäreiden kanssa käsi kädessä. Kyllä minulla on juttuja kirjoitettavana ja kuvia jaettavana, ette te minusta pääse eroon niin helpolla. Ja ilokseni huomasin edellisen kirjoituksen kommenttipoksista, etten minäkään teistä.

BD-girl kuittaa.
– Henriikka

Ps. Näyttääkö kaikki teknisesti hyvältä? Onko ongelmia? Pliis, kertokaa! Haluan fiksata kaiken kuntoon.

Muutama kommentti jäi siirtymättä uuteen blogiin, enkä ehtinyt vasta kaikkiin. Olen pahoillani. On tarkoitus kyllä aina vastata kaikkeen. Jos siis jäit vastausta vaille, kommentoithan uudestaan (esim. sinä demittäjä!).

29 kommenttia

 1. Liina 2.12.2014

  Paljon onnea niin syntymäpäivän kuin blogimuutonkin johdosta! :)

  Mutta ovatko vanhojen postausten kommentit kokonaan kadonneet? :O Kärkyin vastausta muutamaan kysymykseen. En myöskään meinaa saada lisättyä blogia bloggerin lukulistalle, mutta bloggerin temppuilut nyt tunnetaan…

  Vastaa
  • Henriikka 2.12.2014

   Voi kiitos Liina.

   Ja tosiaan, uusimpien juttujen kommentteja jäi matkan varrelle, se on ikävää. Jos siis vastausta kaipailet, niin kommentoi uudestaan, niin vastaan kyllä varmasti ajallaan.

   Bloggeri se on kyllä aivan mahdoton. Mistähän löytäisin ohjeita tuohon. Pidäthän ajantasalla, jos onnistuukin.

   Ilmeisesti pitäisi toimia näin:
   1. Avaa Bloggerin lukuluettelo ja napsauta (sormen osoittamaa) kohtaa ”Lisää”.
   2. 2. Naputtele avautuvaan osoitekenttään haluamasi WordPress-blogin osoite, eli minun tapauksessani https://aamukahvilla.fi/ ja napsauta alakulman ”Lue”.

   Vastaa
 2. Rukiinen 2.12.2014

  Huikeanmahtavaa syntymäpäivän iltaa!

  Whoaaaah, My Favourite Faded Fantasy on ihana. Voi kun minullakin olisi ollut syntymäpäivä näihin aikoihin, kun se on vasta ilmestynyt, niin olisin voinut toivoa sitä synttärilahjaksi! Olisi ollut huikean hyvä lahja se.

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Minä en toivonut, vaan sainpa silti. Jotenkin CD-levyissä on kyllä tunnelmaa. Oikein paljon kiitoksia!

   Vastaa
 3. annadele 2.12.2014

  hurjan paljon onnea ja ihanaa synttäri-iltaa <3 kaikki näyttää hyvältä! :)

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Kiitos ihana. Kiva, kun on vanhat tutut mukana.

   Vastaa
 4. Vilma 2.12.2014

  Moikka ja onnea vielä multakin!
  Mä olen lukenut sun blogia jo kauan aikaa, mutta jostain syystä tämä kommentointi aina jää kovin vähälle. Nyt kuitenkin ajattelin vähän tsempata ja tulla kommentoimaan.
  Eli halusin vain tulla sanomaan: kiitos. Kirjoitat ehkä lempiblogeistani kaikista parhainta. Mä ihailen sun elämänasennetta ja kirjoitustyyliä. Vaikka olenkin vasta 14-vuotias, niin sun juttuihin on todella helppo samaistua. Kirjoitat melko ”kevyistä” ja arkisista asioista, tuntuu silti siltä, että saat kuitenkin postauksiin aina ujutettua pienen osan itseäsi. Se on mielestäni hienoa ja toivon, että jatkat samalla tavalla. Blogiasi on ilo lukea! :)

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Ymmärrän hyvin, että kommentointi jää vähälle. Ei hätää. Kyllähän se itsellekin vaatii aina aika paljo aikaa, että lähtee vastailemaan kaikkiin rästiin jääneisiin kommentteihin.

   Ja hei, kun luin tuota sinun kommenttiasi, niin mietin ”vau kuinka kypsänoloinen 14-vuotias”. Tällä blogilla ei ole mitään ikärajoja. Kiva että luet <3

   Vastaa
 5. Naava 2.12.2014

  Lämpimät onnitteluhalaukset näin virtuaalisesti blogimuuton ja syntymäpäivän johdosta! :)

  Vastaa
 6. Piia 2.12.2014

  Hei hyvää synttäriä!

  Blogilistan kanssa olen huomannut semmoisen kummallisen probleeman, että (huoh miten tän ees selittäisi ymmärrettävästi….) näyttää siltä kuin blogiisi olisi tullut uusi päivitys, mutta kun klikkaa otsikosta merkintään, se menee milloin mihinkin Bellablogiin ja sen uuteen päivitykseen. Kuitenkin julkaisijana on aamukahvilla.fi ja kun klikkaa ”koko blogiin” niin saapuu tänne niin kuin kuuluukin. Esim. nyt listalla näkyy, että olisit tehnyt postauksen otsikolla ”Kaunis kamera!”, tätä otsikkoa klikatessa päätyy Bellan Secret Wardrope -blogin uuteen postaukseen, joka on siis virheellisesti merkattu sun tekemäksi blogilistalle. En tiiä saiko tästä mitään tolkkua tai että voitko tuohon ees ite vaikuttaa :–(

  Vastaa
  • nelly 3.12.2014

   mulla on melkein sama ongelma, tosin sillä eroavaisuudella että melkein tunnin välein blogilista väittää, että sulta ois tullut uus postaus vaikkei oo:-D blogilistan linkkiä painamalla tuun tosin ihan tähän teiksin blogiin niinku kuuluuki, ärsyttää vaan toi ku kerkee jo innostua että joko oot taas postaillu, eikä mitään uusii postauksia olekaa perkele! ilkeä blogilista :<

   ja hyvää syntymäpäivää täältäkin!! muuten toimii moitteestomasti blogi ja on yhtä ihana kuin ennenki!

   Vastaa
  • Crystal 3.12.2014

   Minulla oli sama ongelma Bloglovin’in kanssa, mutta sain sen pois ottamalla Bellablogin osoitteen pois lukulistaltani ja lisäsin tämän uuden osoitteen seurattavakseni. Toivottavasti tämä auttaa (ja saa täydentää tietoa, jos joku tietää paremmin, mistä tämä johtuu). :)

   Vastaa
   • Henriikka 7.12.2014

    Hei hei hei te kaikki! Onko tähän tullut helpotusta? Vieläkö bugailee? Onko Bloglovinin ja Blogilistan ongelmat edelleen olemassa? Olisi TODELLA tärkeä tietää.

    Kiitos kaikille kommenteista.

    Vastaa
 7. Idieh 3.12.2014

  Mahtavaa synttäriä ja paljon onnea!! Myös meikkiksen poikkis ja Britney Spears viettävät tänään synttäriä!
  Mun mielestä synttärit on mahtavia ja niitä kuuluu juhlia (mieluiten isosti), kärsin hieman kun poikkis ei ole samoilla linjoilla enkä koskaan saa herätä lauluun, lahjoihin ja yllätysaamiaiseen. Tänään söin hänen äitinsä kanssa kaksin synttärikakkua, kun juhlakalu on itse muilla mailla vierahilla.. Tuntuihan se vähän hassulta, mutta sopii tilanteeseen :D

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Ja Lucy Liu on myös 2.12. juhlija. Hih hih. Pienenä tuo Britney oli kyllä niin hieno juttu.

   Hahaa, onneksi poikkiksen äiti oli sentään maisemissa. Naiset tajuaa usein paremmin hyvän päälle.

   Vastaa
 8. Tiina 3.12.2014

  Mulla on kolme asiaa: 1) Onneksi olkoon, synttärityttö! 2) Seuraan mukana blogin uuteen osoitteeseen, totta kai! 3) Ihminen, joka kuuntelee Damien Riceä, on pakostikin hyvä tyyppi! Jee!

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Voi hitsi miten kivasti sanottu. Kaikki kolme juttua. Kiitos, kiitos, kiitos.

   Vastaa
 9. Elisa 3.12.2014

  Paljon, paljon onnea tiarapäiselle tytölle! Uusi blogi näyttää hyvälle – kiitos siitä :)

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Oikein paljon kiitoksia. On tätä väännettyä ja väsättykin.

   Vastaa
 10. sannero 3.12.2014

  Onnea näin jälkijunassa synttärityttö :) plen samanlainen, teen synttäreistäni aina numeron ja parasta on että voin niiden(kin) varjolla järjestää juhlat ystävilleni, koska ah sitä minä rakastan

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Juhlia kannattaa mieluummin överisti kuin vajaristi, niin pysyy elämässä hauskuus. Sä olet kyllä ollut yksi lojaaleimmista lukijoista, aito kiitos siitä.

   Vastaa
 11. Tuuvis 3.12.2014

  Paljon paljon onnea näin jälkikäteenkin!
  Lyhyt kommentti (salaa kesken töiden.. hups):
  Blogisi on tosi kiva eli varmasti lukijat seuraa kaikki mukana, minä ainakin! Ja kommentoin aika pian ennen blogimuuttoa siitä kirjasta Taivaslaulu että minäkin pidin siitä tosi paljon. Tosi kaunis ja koskettava ja ymmärtäväinen kirja. Kumpa sama kirjailija kirjoittaisi vielä lisää!
  Mutta nyt hyvää keskiviikon jatkoa ja ihanaa joulukuuta kaikki :)

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Hih hih, pakko myöntää että itsekin joskus joudun harhateille kesken duunipäivän. Mutta vain hyvin harvoin ;–)

   Taivaslaulu on niin mieleltön. Kiva, että pidit. Miäkin sormet ristissä odotan, että samalta kirjailjalta ilmestyisi taas jotain. Ihanaa joulunodotusta.

   Vastaa
 12. emmery 3.12.2014

  Myöhäiset synttärionnittelut, toivottavasti päiväsi oli mahtava!

  Ainoa huomaamani tekninen ongelma on että blogisi haamupäivittyy aika tiuhaan tahtiin blogilistalle, monta kertaa päivässä näyttää että olisi tullut uusi postaus vaikkei blogia ole päivitetty.

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   Jaiks. Tämä on aika paha ongelma. Onko ongelma loppunut nyt, kun on kulunut jo jotain päiviä? Vai vieläkö blogilista haamuilee?

   Vastaa
 13. Aino 3.12.2014

  Eikä, ollaan synttäri samikset! Eli 2.12 syntynyt minäkin. Myös Damien Rice sykähdyttää. Ja tämä blogi <3 kiitos aamukahvihetkistä!

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2014

   2.12. on niin hyvä päivä syntyä. Myöhäiset onnittelut sinnekin <3

   Vastaa
 14. […] vanhempia syntymäpäiväjuttujani ja tuntuu, että tulen vuosi vuodelta tyhmemmäksi. Esimerkiksi viimevuotiset ajatukseni ovat paljon tätä vuotta […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.