Rakas päiväkirja, kesä alkoi 8.3.2014.

Kesä alkoi tänä vuonna 8.maaliskuuta. Alkamiseen ei tarvita sen kummempaa, kuin vankka päätös ja juhlallinen hetki. Jälkimmäisenkin voi unohtaa, jos tahto on luja. Lauantaina paistoi aurinko niin kauniisti ja viime kuukausiin verrattuna korkealta, että oli aika korkata kesä. Soittelin parille ystävälle, ja he olivat samaa mieltä. Ja mikä olisikaan osuvampi paikka kuin kaupungin sykkeeltä sivussa sijaitseva Cafe Regatta.

Jonoa riitti pitkälle, sillä muutama muukin oli hoksannut kauniin kelin (Oli vähän samanlainen fiilis, kun saadessani kuningasidean Pariisissa: ”Menenpä tsekkaamaan katakombit sadepäivänä”). Tuuli oli meren rannassa niin kova, että kahvia odotellessa meinasi kääntyä puhurin johdosta vaakatasoon, mutta fiilis oli hyvä. Sitruunapiirasta ja kahvia sopivan tavallisista valkoisista kupeista. Sitten kuppien kippistely ja tadaa, kesä on täällä!

IMG_4807IMG_4810IMG_4821IMG_4823IMG_4804IMG_4831 IMG_4841

On kyllä olemassa yksi miettimisen arvoinen seikka. Miksi Helsingin ulkopuolella ihmisvilinä ja yhteen paikkaan kerääntyneet ihmiset ilahduttavat, mutta Helsingissä aloitan ruuhka-aikana heti lievän ahdistuksen? Rakastan kesälomalla ajaa autolla pienemmille paikkakunnille, joissa paikallinen jäätelökioski tai kirkonkylä on kaiken keskiö, jossa ihmiset tapaavat sattumalta toisiaan ja jäävät juttelemaan. Helsingissä toivon salaa, ettei kahvilassa olisi ruuhkaa tai ettei vuoroaan tarvitsisi liikaa odottaa. Regatan oloiset paikathan ovat niitä pääkaupunkiseudun helmiä, joissa voi oikeasti nähdä kulmakunnan tuttuja ja jäädä tunneiksi höpöttelemään. Asenteenmuutos paikallaan. Henriikka, ryhdistäydy!

IMG_4848IMG_4847 IMG_4885

Kun tällaisten pusuhassejen kanssa saa elää, on elämä aika kepeää. Kesän lämpötilat tulevat kun tulevat, mielessä saan muuttaa vuodenaikoja milloin haluan. Tällaista se on olla individualistisen yhteiskunnan ylpeä kakara.

-Henriikka

11 kommenttia

 1. Kaisa 10.3.2014

  Ää, miksi kesä? Ennen kesää, talven jälkeen, tulee kaikkien vuosien ja kaikkien vuodenaikojen ja kaikkien aikojen paras vuodenaika, nimittäin KEVÄT :)
  Ja kevät on nyt alkanut, ei vielä kesä. Se on mun mielipide. Mutta sunkin mielipide on ihan jees, kuulema mielipideasioista ei voi kiistellä.
  Hyvää kesää sulle, hyvää kevättä mulle!

  Vastaa
  • Henriikka 10.3.2014

   <3

   Vastaa
   • Henriikka 15.3.2014

    Kaiken ei tarvitse aina kulkea niin loogisesta. Voidaan ottaa tähän kohtaa vähän kesää ja palata sitten taas kevätfiilistelyyn, ennen ihkaoikeaa kesää.

    Kevätkin saa huomionsa, lupaan.

    Vastaa
 2. Anniina 10.3.2014

  Jos nyt on kerta kesä, niin saako alkaa syödä jäätelöä?! Mä jäin kyllä kaipaamaan sellaista perinteistä talven vaihtumista kevääksi, mutta ensi vuonna sitten toivottavasti. :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.3.2014

   SAA. Todellakin. Ja jos minulta kysytään, jäätelöä saa syödä aina silloin, kun tekee mieli hihiih. Toivottavasti ensi vuonna saadaan nauttia vähän selkeämmästä talvi-kevät-vaihdosta!

   Vastaa
 3. emmery 11.3.2014

  Kyllä se kesä sieltä tulee, mutta eihän hypätä kevään yli! Tää on tätä ihaninta energisintä aikaa kun valoisammat illat ja aurinkoisemmat päivät antaa toivoa ja varmuutta tulevasta kesästä ja ihmiset kaivautuu talvikoloistaan ulos <3 Täällä Kööpenhaminassakin on kevät rullannut käyntiin, viikonloppuna nautittiin auringosta ja +15 asteesta ja lähdin ulos ekaa kertaa pelkällä neuleella – eikä tullut kylmä kertaakaan. Söin myös kevään ekan jäätelön jätskikiskalta! Ihanaa kevättä ja kesän odottelua :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.3.2014

   Khihiih, taidan olla vähän hätähousu. Ja uijui kevät Kööpenhaminassa. Kyllä kelpaisi. Ihanaa keväänjatkoa sinnekin!

   Vastaa
 4. Susanna 11.3.2014

  Regatta on ehdoton lempikahvilani Helsingissä. <3

  Itse ostin tänään jäätelön ja söin sen ulkona auringon paisteessa.

  Vastaa
  • Henriikka 15.3.2014

   Regatta on huippu. Ja niin on jäätelö ja auringonpaistekin.

   Vastaa
 5. Nadja 12.3.2014

  Parhaita paikkoja Helsingissä, ja kahvilan koko ympäristö samoin!!! Vieläkö siellä on keinutuoleja tai potkukelkkoja ulkosalla?

  Vastaa
  • Henriikka 15.3.2014

   SAMAA MIELTÄ. Ja joo, vielä ne sieltä löytyy!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.