Itsetehty sushi, paras sushi. Ainakin ajatuksen tasolla.

sushi5

Tein muutama päivä sitten elämäni ensimmäistä kertaa itse sushia. Aloitin tätä juttua sillä ajatuksella, että kirjoitan teille auki, kuinka moinen ruokaelämys luodaan. Löysin kuitenkin selkeän ja visuaalisen selviytymispaketin täältä, jonka vuoksi en käy asioita itse kertaamaan.

Pidin etenkin linkkaamani jutun otsikosta ”Sushi DIY”. ”Do it yourself” kun yleensä liitetään kaikkeen sisustus- ja vaateväsäämiseen. Onko kaikki ruoka nykyään niin viimeiseen asti tehotuotettua ja koneellista, että kotiruoka on DIY?

sushi4sushi1

Ystävämme opastuksella tartuimme toimeen. Emme edes ryhtyneet kaiken maailman pikkukikkoihin, vaan turvauduimme tekemään kauniita ja aika tavallisia riisi- ja kala-asioita. Muutama spesiaaliyritys, totta kai, mutta pääasiassa ihan sellaista perinteistä rullasushia.

Homma oli hauskaa, eikä yhtään niin vaikeaa, kuin kaikki hokevat. Loppujen lopuksi pienellä vaivalla saa ihan mielettömän hyvää ruokaa. Tietysti aina toisinaan pitää käydä laittamassa sielunsa ja rahansa kunnon ravintolaan, mutta meillä tälläista ruoanlaittotohinaa tulee varmasti jatkossa olemaan useamminkin. Kivaa yhdessätekemistä ja myös huomattavasti halvempaa kuin ravintolassa ramppaaminen.

sushi3sushi2Oli jopa misokeittoa! Ja inkivääriä tietysti, omaa lempparia.
Hyvä Laura ja kiitos, kun toimit kärsivällisenä lehtorina meille muille.

Onko kukaan muu koklannut? Tai onko ollut harkinnassa?

Nyt täytyy myöntää, että alkaa väsymys painaa hartioissa ja odotan lomaa ihan toden teolla. Niin paljon kuin opiskeluista ja työstäni pidänkin. 3 days to go.

-Henriikka

12 kommenttia

  1. Pieni lintu 16.12.2013

    Hehe, meidän ruoka on yleensä DIY. :D

    Vastaa
    • Henriikka 17.12.2013

      No sama täällä! Tai ainakin kova pyrkimys on siihen. Haha.

      Vastaa
  2. Kuutamo 16.12.2013

    Hmm, onkohan mulla menny jotai ohi, vai ootko postannu sen kysymyssysteemin kolmannen osan…?

    Vastaa
    • Henriikka 17.12.2013

      En ole vielä! Tulossa on. Blogimuutto on vienyt nyt niin paljon aikaa ja voimia, että en ole vielä ennättänyt. Osia tulee vielä yksi tai kaksi.

      Vastaa
  3. iduska 16.12.2013

    Juuri mietin että kuinka vaikeaa se voi olla… jostain syystä ystäväpiirissä ei kuitenkaan ole kovin montaa sushi-ihmistä. Ehkä heidät voi laittaa silti töihin?

    Vastaa
    • Henriikka 17.12.2013

      Jos laitat heidät töihin, heistä voi hyvinkin tulla sushi-ihmisiä. Tai jos näin ei käy, niin sinulle jää enemmän.

      Vastaa
  4. Naava 16.12.2013

    Oh sama tunnelma täälläkin, tule loma jo pian!

    Vastaa
  5. Miramekko 17.12.2013

    Oijoi! Mie kokeilin muutama viikko sitten kans sushien tekoa kotona. Oli niin hyvää eikä se ollu lainkaan vaikeaa kun olin jotenkin mieltäny sen teon!

    Vastaa
    • Henriikka 17.12.2013

      Sulla olikin siitä kuvia, näyttää niin hyvältä. Nammmm.

      Vastaa
  6. paulahelena 17.12.2013

    hahhaa, mäpä vietin suuren osan elämääni niin, että olin kyllä syönyt kotitekoista sushia mutta en ravintolan valmistamaa! nykyään ehkä ravintolasushin määrä ylittää omatekoisen mutta ei ero kovin huomattava taida olla.

    Vastaa
    • Henriikka 23.12.2013

      Aijaa! No tuo on kyllä aika harvinaista, sinä olet sivistynyt nainen hih.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.