Itsetehty tiilihylly.

Muutimme nykyiseen kotiimme huhtikuun alussa, juuri kun lumet olivat sulamassa. Nyt kun lumet pian taas palaavat pihamaallemme, on koti jo hiljalleen alkanut näyttää kodilta. Olen ollut hidas, enkä lainkaan aikaansaava, niin kuin olen ajatellut olevani. En ole saanut tehtyä puoliakaan kaikista sisustussuunnitelmistani. Mutta sain pinottua ainakin yhden hyllyn ja se on jo harppaus!
Meillä on avara koti, noin 65 neliötä ja parveke. Se on aikamoisen ylellistä elämää, jos vertaa Helsingin opiskelijaoloihin yleensä. Pohjaratkaisu on siitä hyvä, että olohuone on suuri, ja siihen on laitettu suuri osa neliöistä ja makuuhuoneen koko on juuri sopiva. Kodissamme on kuitenkin muutama hankala ”käytäväpaikka”, joiden kalustaminen on tuottanut päänvaivaa. Tila on niissä kohdin niin tiukalla, että ainoastaan todella kapeat huonekalut mahtuvat. Toiseen käytävänpätkään rakensin punatiilistä hyllyn.
Kyselin tiilien perään facebook-seinälläni (ja Peeta kysyi heti, että olenko tekemässä kenkähyllyä) ja yllätyksekseni sain vastaukseksi, että tiiltä saa rautakaupasta huokeaan hintaan. Ehkä olikin jo aika oppia, mistä se tiili kaikkiin tuhansiin taloihin saadaan. Jäin kuitenkin nirsoilemaan, vanhat punatiilet mielessäni. Joku vinkkasi Facebookin Purkutavarakirppiksestä, jonka kautta löysin mukavan maatalon pitäjän, joka mieluusti luopui pihamaalla lojuvista, turhista tiilistä. Win-win!
Putsasin tiilet (vaikka jätin tahallani vanhaa laastia päätyihin) ja kannoin sisään. Vanhat laudat löytyivät omasta takaa, sillä tähänkin projektiin riitti häissämme nähtyjä laudanpätkiä

Tämä hylly on sopiva paikka suurelle paheelleni, aikakauslehdille. Voguet, Trendit, Oliviat, Revsit, Dekot, Mondot, Glorian kodit ja ruokalehdet pysyvät kätevästi ja kauniisti esillä. Kaiken päälle nostimme vanhan ikkunan, jonka olen ostanut jostain retroaitasta muutama vuosi sitten. Löysipä sekin paikkansa.
Niin kuin kaikki aina aikanaan. Niin ihmiset kuin huonekalutkin.
-Henriikka

21 kommenttia

 1. alina 26.11.2013

  Hienoa Henru! Tykkään!

  Vastaa
 2. Katja 26.11.2013

  Upea! Ja lehdet sopii tuohon erinomaisesti, aivan täydellinen ratkaisu käytäväpaikkaan. :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Jep! Lehdet on niin vaikea sisustuselementti, jos niille ei löydy sopivaa paikkaa.

   Vastaa
 3. Peeta 26.11.2013

  Ei tullu kenkähylly mutta tarpeeseen silti :) Hieno.

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Tarpeeseen on paras, vaikka usein tylsä tehdä. Kiitos P!

   Vastaa
 4. Anonymous 26.11.2013

  Siisti:P mut voikohan tiilistä tulla jtn terveyshaittaa, esim. asbestia tai hometta tai astman altistajaa tai jotain emt en oo perehtyny yhtää kuha funtsin.

  Vastaa
  • Anonymous 27.11.2013

   Ei. Ei tule.

   Vastaa
   • Henriikka 1.12.2013

    No tätä samaa mä mietin itsekin tosi pitkään ja yritin löytää kaikenmoisia artikkeleita tästä. Mutta home ei ainakaan leviä tiilissä, mutta laastissa yms se voi kai kasvaa. Pölyhaittaa taas voi tulla.

    Onko toisen anonyymin kommentti varmaa faktaa?

    Vastaa
 5. Jenni / Juhlahuuma 27.11.2013

  Ihan huippu idea, vau!!! :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Kiitos kiitos! Tuli aika kivannäköinen hylly.

   Vastaa
 6. Anonymous 27.11.2013

  aika hauskanen!
  -saara

  Vastaa
 7. Laurs 27.11.2013

  Ihana! :) Toi ikkuna tossa päällä kyllä kruunaa vielä koko komeuden.

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Se on totta. Vihdoin löysin sille hyvän paikan.

   Vastaa
 8. Hei Henriikka, ensinnäkin: aivan ihana hylly! Huh, upea.
  Mutta toisekseen pikkuvinkki liittyen tiiliin (hyvä tulla tässä vaiheessa vinkkailemaan, kun olette jo sen duunin itse hyllyn kokoamisessa nähneet…): ne kannattaisi suojata. Esimerkiksi jollakin lakalla tms., rautakaupoissa ja maalikaupoissa osaavat varmastikin auttaa. Tiilet ovat meinaan niin haperoa kamaa, että pölyttävät ja keräävät pölyä niin hulluna, että niiden kanssa voi sisätiloissa tulla vähän onkelmia.

  (Itse painiskelin siis tämän samaisen jutun kanssa omaa kenkähyllyäni suunnitellessani, jos haluat kurkata vinkkejä mun tontilta niin juttua hyllystä löytyypi täältä: http://www.nofashionvictims.fi/2012/01/shoe-shelf.html :-))

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Kiitos Emmi tästä, olipa hyvä tietää.

   Käytiin heti rautakaupassa ja oli kyllä surkeaa asiakaspalvelua, mutta saatiin me jotain tököttiä.

   Vastaa
 9. Marika 27.11.2013

  Oi kun hieno!!!

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Kiitos kovin paljon. Se sopii oikein hyvin juuri tuohon käytävään.

   Vastaa
 10. Laura 27.11.2013

  Miten lohdullisesti todettu, että niin kuin kaikki aikanaan (niin ihmiset kuin huonekalutkin). Täällä itsekin kamppailen uuden kodin sisustustuskien kanssa. Vaikka takana on vasta muutama viikko, harmittelen jo kun kaikki tavarat ja huonekalut ei oikein tahdo löytää paikkaansa. Mutta eiköhän ne aikanaan… :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Ei tässä mikään kiire ole. Ihmisillä o aina niin hoppu. Otat askeleen kerrallaan, kyllä se unelmien koti muotoutuu hiljalleen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.