Poikkeuksellisen kaunista pääsiäistä

Pääsiäinen on itselleni todella tärkeä juhla. Siinä missä joulua stressataan (kröhöm, olen kuullut monien stressaavan), niin pääsiäinen tuntuu vain saapuvan joka vuosi yllätyksenä kevään keskelle. Sitä ei ehdi liioin stressata, liioin valmistella, mutta siinä piileekin sen hienous: osaa keskittyä olennaiseen. Itselleni se tarkoittaa läheisten kanssa oloa, rauhoittumista ja hiljentymistä, kevään kauneuden ihailua ja lupausta tulevasta kesästä.  Pääsiäinen on niin seesteinen ja riemukas samaan aikaan.

Pääsiäiseen kuuluu pajunkissat, itsekasvatettu ruoho, munat ja kukat. Juhlaan kuuluu myös pääsiäisyön messu ja sunnuntain juhlaruoka. Kahvia juodaan etenkin omien vanhempieni luona vähän väliä ja mämmilaatikko nostetaan kerman kanssa pöytään. Itse en ole suuri perinteisten pääsiäisruokien ystävä, mutta vähän vapaarajaisempaan pöytään huolitaankin kokeilevampia herkkuja: sitruunapiirasta, kinder-juustokakkua ja pinaatti-raejuusto-kokkelia.

6c4f83145b6e792931ac9b8cf3af7f0b 74dbc87500c3cafb675eab8a7f0b0dd9d7dac9d225e2444e2a06347a140fcb5ca337ea75eaa1cfdac8d1330b496e05f9

 Illalla lapsuudenkotiin, isän syliin istumaan ja kahvia juomaan. Ehkä innostumme maalailemaan keitettyjä muniakin. Kuvien kaltaiseen panostukseen en ole tänä vuonna ennattänyt, mutta enpä ole yrittänytkään.

Nauttikaa, niin kuin aina sanon. Rauhaa ja rakkautta, niin kuin aina sanon.

– Henriikka

Kuvat: 1, 2, 3, 4, 5, 6

4 kommenttia

 1. Roosa Myller 19.4.2014

  Moi hyvää pääsiäistä!
  Voitko kattoo mun blogin?

  Vastaa
 2. Nimetön 20.4.2014

  Oletko uskonnollinen ihminen?

  Vastaa
  • Henriikka 25.4.2014

   ”Uskonnollinen” on jotenkin lähtökohtaisesti kummallinen sana. En ole koe olevani kovinkaan uskonnollinen, mutta kristitty olen kyllä. Tykkään käydä kirkossa, eivätkä uskonnolliset asiat sinänsä hämmennä lainkaan. Kovinkaan teologinen pohdinta ei kiinnosta.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.