Arvonta: Haluutko uuden nimen?

Kuka muistaa sen lapsuuden hämmentävän aivottoman jutun, että toiselta kysyttiin: ”Haluutko uuden nimen?” Ja sitten kun toinen vastasi esimerkiksi ”en”, niin sitten vastattiin: ”Okei, sun uusi nimi on ’en’.” Jokainen sitten opetteli vastaamaan sen oikean oman nimensä kysymyksen perään, jottei olisi joukon typerys. Tämä juttu menee tietenkin samaan kastiin niiden ”Pelkäätkö isää ja äitiä?”- ja ”Kuinka monta tähteä on taivaalla?” -arvuuttelujen kanssa (olen valmis ottamaan sen riskin, että kukaan ei tiedäkään näitä lapsuuden leikkejä ja jään nolosti itsekseni muistelemaan).

Tämä oli löyhä aasinsilta nimi-asiaan, sillä nimesi.fi tarjoaa arvonnan kaikille aamukahvilla-lukijoille. Palkintona on tietysti ikioma nimikoru. Voittaja voi sitten valita, haluaako korussa killuvan alkuperäisen nimen vai jonkun ihan uuden. Arvontaan voit osallistua kirjoittamalla kommenttipoksiin minkä nimen valitsisit itsellesi (omaksi nimeksesi), jos saisit valita kaikista maailman nimistä. Tätä nimeä ei siis tarvitse koruun laittaa. Liitä mukaan myös sähköpostiosoitteesi. Arvonta suoritan rehellisin keinoin sunnuntaina 27.1.2013, joten kommentteja voi jättää viikon ajan, lauantain keskiyöhön saakka. Lisäksi alekoodilla ”aamuk10” saat nimesi.fi:stä -10 % alennusta 28.2.2013 asti.

Huomenna palaan Bangkokista kotiin, ja aloitan kommenttirästien vastaamisen mitä pikimmiten. Sitten on aika siirtyä loma-muudeilta opiskelutunnelmiin ja työkuvioihin, ja samalla päivittää itselleen, mitä blogi tulee sisältämään alkaneena vuonna ja tulevina viikkoina. Päässä pyörii vaikka mitä, mikä olisi mukava purkaa bittiavaruuteen. Loma on ollut mitä parhain, Thaimaa on kohdellut hellien, eikä huominen 11 tunnin lentokaan kauhistuta. Voi olla, että lentokentän lehtihyllyltä lähtee matkaan joku kunnon Vogue, jottei lentotuntejakaan tarvitsisi turhan epäesteettisesti käyttää.

Kauniita unia ja onnea kaikille. Kaikkia ei arpaonni suosi, mutta ainakin kaikki Henriikka-nimiset voivat sitten lainata välillä tätä minun.

– Henriikka (nainen, joka inhosi nimeään niin pitkään, että tajusi sen olevan oikeastaan aika kiva)

EDIT: Arvonta on päättynyt. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

166 kommenttia

 1. Anonymous 19.1.2013

  Oon oikeestaan tosi tyytyväinen omaani: Veera siis

  veera.tuhkala@ylakaupunginyo.fi

  Vastaa
 2. aurinkosuussa 19.1.2013

  -Sano tähti?
  -Tähti?
  -Sun hampaat kalisi ja lähti HAHAHAH

  Tälle ainakin naurettiin kerta toisensa jälkeen :’)

  Vastaa
 3. Vööra. 19.1.2013

  jooo mää ainaki muistan ton!
  Mää oon iha kohtuu tyytyväinen omaan nimeeni vaikka turhan yleinen se onki. mut jos on pakko valita joku nii se ois varmaan joku aurora tyyliin. aakkosten alkupäästä kuitenki.
  Terveisin Veera jolla on ala-asteella jääny traumoja et se on aina aakkosten viimenen :D

  veeraose@hotmail.com

  Vastaa
 4. Iiris 19.1.2013

  En tykkää omasta nimestäni, mutta se näyttää ihan nätiltä kaunolla kirjoitettuna! ;D Eli siis Iiris. En osaisi kuvitella mitään muuta nimeä itselleni :p

  iiris.hynonen@gmail.com

  Vastaa
 5. Aada 19.1.2013

  Mä olen vasta näin aikuisiällä tykästynyt mun omaan nimeen ja varmaan tilaisinkin korun ihan vaan sillä eli ”Marianne” :)

  aadanpostilaatikko@gmail.com

  Vastaa
 6. moona 19.1.2013

  Ennen en tykännyt kun nimi oli suht. harvinainen. En oikeen koskaan kuullut ketään sanottavan samalla nimellä kuin minä. Ja yleensä sillä nimellä kutsuttiin vain koiria :D Nykyään en tykkää kun nimi muutama vuosi sitten tuli kalenteriin ja kaikkia pikkulapsia sanotaan samalla nimellä. Ainutlaatuisuus lähti, mutta nimi on siis Moona. :) Tykkään silti nimestäni! :)
  moona.huumonen@gmail.com

  Vastaa
 7. julia 19.1.2013

  Ite oon oikeastaan aina tykännyt mun nimestä, tai no jos ei lasketa sitä, kun pienenä oli kamalaa olla Julia kun kaikki kiusasi Roomeosta. Ainut hankaluus on, kun se kirjotetaan yhdellä ja sanotaan kahdella u:lla, niin aina saa olla korjailemassa.

  Mun toinen nimi on Milka, tykkäisin siitä myös ensimmäisenä nimenä. Se tulee siitä suklaasta, joo.

  julia_hamara at hotmail.com

  Vastaa
 8. aliina 19.1.2013

  aada

  amisporkkana@hotmail.com

  Vastaa
 9. prinsessaheidi 19.1.2013

  Heidi on aika tyypillinen nimi ja koen sen ehkä hiukan tylsäksi.. Lapsena leikkiessä halusin aina olla Sini, sekin on tosin jäänyt. Nyt mieleinen nimi voisi olla tyyliä Elise, mutten osaa kuvitella itseäni sen nimisinä. Ehkäpä valitsen siis toisen nimeni, eli Elinan :)
  elinaheidi@gmail.com

  Vastaa
 10. petraa 19.1.2013

  Oon ite tyytyväinen omaan nimeeni :-)
  Ja jos nyt sattuis arpaonni suosimaan, niin koruun haluaisin nimen ’Sari’ :-)

  p0wertatti@hotmail.com

  Vastaa
 11. HannaB 19.1.2013

  Muistan kun lapsena mietin että miks mun nimeksi piti juuri tulla Hanna.. :D Mutta nykyään olen tyytyväinen siihen :)
  (hanna8201@luukku.com)

  Vastaa
 12. Anonymous 19.1.2013

  Elena olis kaunis nimi. Vaikka omalla nimellä korun tilaisin..
  sopso@hotmail.fi

  Vastaa
 13. ida 19.1.2013

  tykkään omasta nimestäni, eli idasta. :> toisaalta idalina on kiva, se on vähän kuin mun lempinimi koska siinä yhdistyy mun eka ja toka nimi!

  Vastaa
 14. minttu 19.1.2013

  Itekkin aina ennen inhosin omaa nimeä ja haaveilin nimestä Bettiina toisaalta nyt en vaihtaisi nimeäni mihinkään joten nimen Minttu ottaisin:)!

  Vastaa
 15. Emma 19.1.2013

  Beda!

  Pidän kaikista etunimistäni, mutten täysin niiden muodostamasta kokonaisuudesta. Siitä puuttuu särmää. Isoisoäitini nimi Beda rytmittäisi nimijonoa ja toisi siihen harvinaisemman sävyn. :)Itse asiassa joskus kuvittelen itseni jo vahingossa Beda-nimiseksi…

  emma.kah@hotmail.com

  Vastaa
 16. elena 19.1.2013

  Omalla nimellä mennään, tykkään kun ei kovin usein törmää samannimisiin ihmisiin. (:
  Elikkäs Elena.

  Vastaa
 17. Tilda Vanilla 19.1.2013

  Pienenä olisin halunnut olla Tiian sijasta Tia-Maria, mutta nykyään olen ihan tyytyväinen :)

  Vastaa
 18. aion 19.1.2013

  Itse valitsisin kai uudeksi nimeksi tädin nimen Aino.
  Jotenkin kaunis ja suomalainen. Lisäksi ’ai’ tarkoittaa japaniksi rakkautta ja ’no’ merkkaa taas genetiiviä eli raaka käännös olisi nimelle jotensakkin että ’rakkauden’ tai jotain.:)

  lauranen@live.fi

  Vastaa
 19. Jennifer 19.1.2013

  kääk osallistun! Mun mielestä Amelie olis vaan niin söpö nimi ehkä siks vaan ku se leffan hahmo on niin symppis. Mutta joo mun nimihän on Jennifer ja kaverit kutsuu ties millä ihme kalastajafer, jenskafer, jemppafer, jenski :D::D lista jatkuis loputtomiin. Jos voittaisin olis kyllä aika kiva omalla nimellä vaan. Ei vitsi oon kyllä aika kade ku oot siellä Bangokissa! Olin siellä viimeks kaks ja puol vuotta sitten ja kaipuu on kova. Frankien sivuilta bongasin että siellä myytäis muistaakseni Asia booksissa lehteä. No ainaki siellä on ollu sika kivoja paikallisia lehtiä esim. Cheeze! Ja kyllä mä aineski tunnistan noi lapsuuden leikit :D haha

  Vastaa
 20. Milla 19.1.2013

  Mä valitsisin varmaankin Amélie, koska mua alkaa aina hymyilyttämään, kun ajattelen Amélie-elokuvaa ja Pariisia. :)

  millamainenblogi(at)gmail.com

  Vastaa
 21. Essi 19.1.2013

  Jos vaihtaisin nimen, niin ottaisin toisen nimeni eli Amandan :>

  ettu_@hotmail.fi

  Vastaa
 22. Anonymous 19.1.2013

  Hmmmmmmmm pienenä olisin halunnut olla Maria, don’t know why.. Nykyisin oma nimi on ihan hyvä :—-)

  lotta.ylinen@hotmail.com

  Vastaa
 23. maria 19.1.2013

  maria, maijuka@hotmail.com

  Vastaa
 24. elpau 19.1.2013

  Pienenä vihasin toista etunimeäni, joka on Edith. Nyt jos saisin valita, ottaisin varmaan sen kutsumanimekseni :)

  ellasii-@hotmail.fi

  Vastaa
 25. Kaisa 19.1.2013

  Oon aina halunnu olla mies (pukeutuisin vain pukuihin, mulla olisi tuhansia kravatteja ja kalvosinnappikokoelmaani kadehtisi koko kulmakunta), joten tästä johtuen rakastan miesten nimiä: Benjamin, Rasmus, Elias, Aleksi. Kaikki tämä johtaa siihen, että jos vaihtaisin nimeni ja olisin mies (damn.) niin nimekseni tulisi Johannes. :D
  – Kaisa ja nykyään tykkään jo omasta nimestäni ja sukupuolestani.
  kaisa.kahra@gmail.com

  Vastaa
 26. Anonymous 19.1.2013

  Tykkään lyhyistä ja noh ytimekkäistä nimistä. Minusta Enna on kaunis, harvinainen vanhanaikainen nimi, vaikka en nimeä ehkä rupea itselle vaihtamaan niin ehkä joskus annan sen lapselleni.
  Mari.santaharju@netti.fi

  Vastaa
 27. Heli 19.1.2013

  Itse tykkään nimestä Hilppa, se on jotenki tosi symppis. :-) Myös islantilaiset nimet kuulostaa hauskoilta.

  wyned@windowslive.com

  Vastaa
 28. Kiskis I 19.1.2013

  Olen aina ollut sitä mieltä, että nimeni on harmillisen pitkä. Ja vielä väliviivalla. Jos nimi olisi ollut lyhyt ja ytimekäs olisi naimisiin mennessä voinut harkita yhdistelmäsukunimeä, mutta nyt jos olisi sen ottanut olisi koko nimelle tullut mittaa 23 merkkiä. :D Lisäksi nimeni Anne-Mari niin harmillisen usein sekoittuu esimerkiksi Anna-Mariksi, Anna-Maijaksi tai Marianneksi. Lisäksi aina on joku, joka kutsuu Anskuksi, vaikken sitä lempinimekseni tunnustakaan. Ala-asteella paras ystäväni keksi kutsua minua nimellä Anskis, ja siitä se sitten lähti. Siitä on jalostunut myös lähipiirin käyttämä Kiskis. Näin aikuisiällä hyväksyn jo Anne-Marinkin, mutta koruun ottaisin kyllä nimen Anskis.

  Vastaa
 29. Ansku 19.1.2013

  Hmm, jos en saisi olla sen niminen mitä oon nyt, haluaisin olla varmaankin Rebekka, ja jos oisin enkunkielinen, niin Rebekkah, nimenomaan mahdollisimman vaikeesti kirjotettuna :D

  ansku.haukka@gmail.com

  Vastaa
 30. jnnnaa 19.1.2013

  Olen aina halunnut olla Anastasia, en vain tiedä miksi! Tämä nimi vain jotenkin kuulostaa mielessäni hyvältä, ja olisi mahtavaa jos oikea nimeni olisi Anastasia. :) Joten se on se nimi, jonka koruun kaikista maailman nimistä valitsisin.

  jenna.itkonen@hotmail.com

  Vastaa
 31. Jenni 19.1.2013

  En oo tähän päivään mennessä hyväksynyt omaa nimeäni, Jenni-Mariaa. Se on lyhentynyt Jenniin, varmaankin siitä saakka, kun sain ääneni penskana kuuluviin. Villeissä unelmissa voisin ottaa ehkä sen koruksi ja haastaa itteäni, mutta taidan nössöillä ja valita kuitenkin Jennin, siitä tykkään. :)

  wintly(a)gmail.com

  Vastaa
 32. Anonymous 19.1.2013

  Olen ihan suhtkoht tyytyväinen tämänhetkiseen nimeeni, mutta jos saisin valita olisin Tilda! Tilda vain on mielestäni niin kaunis ja erikoinen nimi, että sitä ei mielestäni voi olla haluamatta itselleen!

  jnnnaa@gmail.com

  Vastaa
 33. Anonymous 19.1.2013

  Pienenä en tykänny mun nimestä ja edelleenki ärsyttää kun ihmiset sekottaa aina pinjaan tai pauliinaan tai ihan mihinkä vaa p:llä alkavaan nimeen. Mutta pieta oisin varmaan vaikka saisinkin vaihtaa. Eevi ois kyllä potentiaalinen vaihtoehto. Pieta.puupponen@gmail.com

  Vastaa
 34. veera 19.1.2013

  Pienenä en tykännyt toisista nimistäni Marilla Valmetar, mutta nyt sen voisinkin kaulaani laittaa koristeeksi. On vain vähän liian pitkä, joten jompi kumpi näistä.

  veera.kananen@hotmail.fi

  Vastaa
 35. mmmarr 19.1.2013

  Tykkään kyllä omasta nimestäni mutta Aino tai Senja olis kivoja vaihtoehtoja.
  marikakettunen@hotmail.com

  Vastaa
 36. Mira 19.1.2013

  Mä tykkään omasta nimestäni kamalan paljon, enkä muista että pienenäkään olisin sitä inhonnut. Eli ihan mielelläni pysyisin Mirana, mutta toisaalta en olisi pistänyt pahakseni sitäkään, jos vanhemmat olisi antanut nimekseni Nita, kuten ensin meinasivat. Mielestäni sekin on tosi nätti ja vähän Miraa erikoisempi nimi.

  miraniem@gmail.com

  Vastaa
 37. Nnnetz 19.1.2013

  Pienenä halusin olla nimeltään silloisen naapurintyttömme mukaan: Tiina. En sen itse nimen vuoksi, vaan koska ihailin häntä monessa asiassa. Mutta olen jo pitkään pitänyt omasta nimestäni, mikä taas on Marinette. Ei katkoviivaa, ei väliä. Simppelisti yhteen. Enkä vaihtaisi sitä tänä päivänä mistään hinnasta!

  Sellaista kuin mun nimeni, ei täällä Suomenmailla kauheesti tule vastaan eli melko uniikki (taisin olla 12toista Marinette koko Suomessa äidin mukaan? Wou). Mun nimi on muutenkin niin jotenkin Ranskasta päin tuleva et kyllä ylpeänä sitä kannan, koska ranskalaista musiikkiakin popittelen silloin tällöin ^^..vaikka kuulemma näytän ”italialaiselta nukketytöltä” jolla on ranskankielinen nimi, ehh.

  Mutta oon joo kohdannut paljon sitä kun nimeäni väännellään tuosta vain, miksi vain. Ei se mua sinällänsä haittaa, kyllä ne muutkin sen sitten oppivat ajanmyötä jos ovat tekemisissäni useammin :P

  Vastaa
 38. Saara 19.1.2013

  Oon aina ihastellu lyhyitä ja ytimekkäitä nimiä ja suureen suosioon onkin noussu nimet; Mari ja Mia. Lyhyt, mutta ytimekäs ja kaunis. Tämä Saara nimi on myös ihan kiva. Ainaki pitkän historian omaava! :)

  saarawiik@gmail.com

  Vastaa
 39. -amp 19.1.2013

  -Sano kissa.
  – Kissa.
  – Sullon housussa pissa!

  Hihhihihihihi!

  Pienenä vihasin mun omaa nimeä, koska se ei sopinut mun poikamaiseen luonteeseen: Annamari. Nykyään se on ihan jees, paitsi vieläkin se jää aina kurkkuun takeltelemaan, kun joudun sen jollekin sanomaan. Mulla on siis pienestä asti ollu lempinimi Amppa, jonka isosiskot keksi mulle koska olin niin.. Amppamainen kai :D

  Haluaisin olla Lumi!

  Vastaa
 40. liisamaria 19.1.2013

  Kyllä tuollaisessa korussa pitäisi lukea Carrie! ;-) Hahaa, no ei sentään. Pienenä halusin olla Emma, mutta nykyään mielestäni Enna olisi vielä kauniimpi suomalainen nimi.

  Vastaa
 41. laura 19.1.2013

  Mulla on ihan kiva nimi, Laura! En oo koskaan miettiny mikä itse haluaisin olla, vaan mä mietin lasteni nimiä! Tosi moneen vähän vanhempaan nimeen, kuten Hertta ja Väinö olen ihastunut! Itselleni haluaisin varmaan jonkun vähän pidemmän nimen, joka näyttäisi nätiltä kirjoitettuna, sekä sen olisi oltava vähän erikoinen! Olivia esimerkiksi on kaunis nimi. Sekä Emilia! Jopas innostuin.

  llaura.manninen@gmail.com

  Vastaa
 42. Anonymous 19.1.2013

  Nykyään oon ihan tyytyväinen nimeeni, mutta pienempänä olisin kovasti halunnut olla kristiina, se kuulosti jotenkin mukavan kuninkaalliselta :D

  t95323@student.uwasa.fi

  Vastaa
 43. loveless 19.1.2013

  Mä pidän mun nimestä, oon myös Laura :D vaikka Lauroja on ihan hemmetisti maailmassa, niin silti mä en vaihtais mun nimeä mihinkään, koska tää on niin kansainvälinen (kävin mm. kesällä Lontoossa ja siellä mua palveli tyttö jonka nimi oli Laura, siit tuli hyvä fiilis :-) Vaikka joskus harkitsin nimen vaihtamista ja sillon olisin halunnu olla Lily, se on yks kauneimmista nimistä mitä tiedän!

  noksu92@gmail.com

  Vastaa
 44. Milla 19.1.2013

  Oon aina tykännyt omasta nimestäni, vaikka joskus pienenä halusinkin olla Millan sijasta Minna kuten äitini. Pidemmät nimet on tosi nättejä, mutta silti en ehkä omastani luopuisi. Jos kuitenkin on pakko joku nimi sanoa, niin ehkä mä Taru tai Eveliina olisin.

  milla.tuppuri@suomi24.fi

  Vastaa
  • Milla 20.1.2013

   ps. kuinka pitkä ketju sulla on tossa sun korussa?

   Vastaa
 45. Anonymous 19.1.2013

  Teen aina kaikille selväksi että minua täytyy kutsua lempinimelläni eikä omalla yhdysnimelläni väliviivalla, ei sillä että nimi naista pahentais, en vain koe sitä ”virallista nimeä” omakseni… Joten olen ihan ok Anskuna, onneksi saan kohta tyttövauvan jonka saan nimetä mieleni mukaan :D Itse halusin pienenä olla Krista, en kylläkään enää..

  -Alma-

  Vastaa
 46. Anonymous 19.1.2013

  Pidän nimistäni. Pidän siitä että se on kansainvälinen mutta kuitenkin kotimainen, ja myös toinen kotimainen joka on toinen kieleni. Ja tuollaisen korun tilaamista olen miettinyt niiiinn piiiiitkäääään. Omaan nimeeni olen ihan tyytyväinen mutta aina silloin tällöin mietin nimiä, mitä nimiä vaikka antaisi lapsellensa jos sellaisia joskus ilmaantuu.
  – Rosa

  rosavalkeavirta@gmail.com

  ps. kamera lähti eilen minulta kohti seuraavaa kuvaajaa :)

  Vastaa
 47. Eveliina 19.1.2013

  Tykkään kyllä omasta nimestäni, mutta se ei ole päässyt kovinkaan kulumaan. Kutsumanimen ”Eveliina” ollessa nimistä toisena, olen yliopisto-sairaala-ymsvirallisetjutut -maailmassa se ensimmäisenä nimenä oleva, ja ystävät ja tuttavat kutsuvat lempinimellä, jossa Eveliinan kanssa yhtä on vain alkukirjain. Muutoin en osaisi kyllä ollakaan :D.

  Vastaa
 48. katriina 19.1.2013

  Katriina on aika kiva!

  Vastaa
 49. Jasmiina 19.1.2013

  aurora

  jasmiina02@hotmail.com

  Vastaa
 50. Anonymous 19.1.2013

  Aurora! Kiukuttelen välillä koska vanhempani valitsi sen vasta toiseksi nimekseni :)
  emasuo@utu.fi

  Vastaa
 51. Anonymous 19.1.2013

  Oma nimi on sonja ja vaikken tästä välillä tykkää, en silti vois muukskaan vaihtaa! :) valitsisin siis nimen Sonja

  S-onjaaa@hotmail.com

  Vastaa
 52. Piia 19.1.2013

  Kuinkahan monesti elämäni aikana minulta on kysytty: yhdellä vai kahdella i:llä? Ja harvoin se on kysymättä oikein kirjoitettu. Eli Piia kahdella i:llä.

  Niin ja joskus teini-ikäisenä sain kuulla, että minusta melkein tuli Miia. Kolme ämmää olisi kuitenkin ehkä ollut liikaa. Nimikirjaimet PMM ovat varsin riittävät :)

  piia.myller@gmail.com

  Vastaa
 53. Janina 19.1.2013

  Tykkään kyllä tuosta Janina-nimestäni, en oo ikinä ajatellu mitään muuta:D Mutta jos pitäisi valita, niin ei ainakaan mikään ihan perus tai tosi lyhyt. Miesten nimistä olisi helpompi valita, haluisin olla joku mikä päättyy konsonanttiin! Julius, Samuel, Nikolas, Jasper….

  salmelajanina@hotmail.com

  Vastaa
 54. Anonymous 19.1.2013

  Nea on kiva, mutta yhtä hyvin voisin olla Nanelia!!

  nea.karila@hotmail.com

  Vastaa
 55. Iida Toimela 19.1.2013

  Naama, koska minusta se on kaunis nimi, vaikka suomenkielessä herättäisikin kysymyksiä. Se ei ole siis oma nimeni, mutta kelpuuttaisin sen koska tahansa. Naaman esiintyy raamatussa, mutta se on miehen nimi, silti sekin kuulostaa minusta kauniilta korvassa.

  iida.toimela@gmail.com

  Vastaa
  • Anonymous 20.1.2013

   oon luullu että kyseessä on joku turkasen suvun keksimä lisänimi :O

   Vastaa
 56. AINO 19.1.2013

  Haluaisin olla Minttu tai Hilla. Jos saan kaksi tyttölasta joskus hamassa tulevaisuudessa, nimet ovat siinä, sanoi isä mitä tahansa.

  vetoketjuparsa@hotmail.com

  Vastaa
 57. Aino 20.1.2013

  Tykkään todella paljon nimestä Meelis ja joskus päätin haluavani olla Myy. Nykyään pienenä inhoamani nimeni Aino kuulostaa jo ihan hyvältä ja sen siis koruunikin kirjoittaisin..
  aino.kimppa@ovi.com

  Vastaa
 58. Marianna 20.1.2013

  Hihii! Minä olen varsin sinut oman, pitkän nimeni kanssa. Olen silti huomannut, että tykästyn aina eniten sellaisiin nimiin, jotka saavat hymyilemään – eli e- ja i-kirjaimia sisältävät nimet viehättävät. Soinnillisuus on myös kivaa ja pidän usein nimistä joissa on ällää ja ärrää. Ellen, Veera, Elena… kansainvälisistä Eleanor on ihan lemppari.

  maorpent@student.jyu.fi

  Vastaa
 59. Heidi 20.1.2013

  tykkään omasta nimestäni ja sen myös koruun ottaisin, mut nykyään oon tosi ihastunut nimeen LUMI <3
  heidi_one@hotmail.com

  Vastaa
 60. MKK 20.1.2013

  Lapsena halusin olla Tilhi tai Tilli tai (jopa)Persilja (heh..), Anniinakin oli kiva nimi.
  Nyt kauniilta kuulostavat Marié ja Linnea. Marié olisi kuitenkin mieluisampi.
  Olen aina inhonnut omaa mummohtavaa nimeäni, nyt kuitenkin jollain tavalla taistelen sen puolesta, sillä kun minulta kysytään nimeäni kaikki kuulevat yleensä ”Mira”, ja joissain virallisissa teksteissäkin nimeni on ollut ”Mira”. Todella ärsyttävää ja siksi jos voittaisin, olisi ihana jos korussa lukisi ”Mirja”.
  Hups, tulikin pitkä kommentti.. Mutta sainpahan purkaa tätä nimiärsytystäni. Anteeksi.

  tiiitu@gmail.com

  Vastaa
 61. Anonymous 20.1.2013

  Omaani en pois vaihtais, Marie. mariee121@hotmail.com

  Vastaa
 62. Anonymous 20.1.2013

  Elena on musta niin kiva, onneks mä oon just sellanen hihii.

  e-le-na@windowslive.com

  Vastaa
 63. iinaiina 20.1.2013

  Mielestäni oma nimeni on aikamoisen tylsä, vanhemmillakin riitti varmasti hirveästi päänvaivaa kun olivat kuulemma miettineet, että tuleeko musta Iina vai Oona? Voi tuota mielikuvituksen määrää :D Nimeni on tosin myös monikäyttöinen ja ystäväni sen ovatkin huomanneet; nimeni näet sopii jokaisen iillä loppuvan sanan jatkoksi, joten hyvin harvoin kuulen edes itseäni kutsuttavan oikealla nimelläni.

  Haluaisin kovasti nimeni olevan jotenkin ’erilainen’. Pidän tosi paljon Pihla nimestä. Tiedän myös erään tytön jonka nimi on Jecaterina ja nimi on mielestäni aivan ihana !!

  iina.heilala@hotmail.com

  Vastaa
 64. Anonymous 20.1.2013

  Hans Petterson on nimi ja maili on:

  varahans@luukku.com

  Vastaa
  • Anonymous 20.1.2013

   ps. tykkään omasta nimestäni kovasti.

   Vastaa
  • Anonymous 20.1.2013

   tosin olisin hande jos saisin päättää. mut hans on kans ihan ok.

   Vastaa
 65. Anonymous 20.1.2013

  Nuorempana vihasin nimeäni ihan suunnattomasti, mutta nyt kun on ikää tullut vähän lisää nii oon kyllä oppinu siitä tykkäämään. Nimeni on melko omaperäinen mutta ei silti niin harvinainen joten ei ainakaan tule hirveesti ihmisiä vastaan kenellä ois sama nimi kun mulla :)

  Nimeni on siis Rosanna :)

  rossu.93@hotmail.com

  Vastaa
 66. Tiia 20.1.2013

  Muistan myös inhonneeni nimeä nuorena. Silloin olisin halunnut jonkun kansainvälisen ja ”coolimman” nimen, esimerkiksi Jessican. Tätä nykyä olen erittäin tyytyväinen nimeeni!

  ahonen.tiia@gmail.com

  Vastaa
 67. *T* 20.1.2013

  En vaihtaisi nimeäni. Lapsena olisin tahtonut minkä tahansa muun nimen. Nimeäni ei silloin ollut vielä edes kalenterissa.

  Joskus nuorena tajusin, että toisia Titta-nimisiä ei ole kovin paljoa, joten minut kyllä muistetaan ilman sukunimeäkin. Siispä kannan nimeäni ylpeydellä!

  (niin ja koska minulla on kaksi lasta, heidät olen saanut nimetä niin kuin haluan! :D)

  Vastaa
 68. iina 20.1.2013

  Haha mä ainakin muistan nuo sanaleikit! :D

  Pienenä minäkin inhosin nimeäni, kuten varmasti aika moni muukin. Keksin itselleni pitkiä peppipitkätossumaisia uusia nimiä, harmi ettei niitä ole tullut kirjattua ylös. Eräs alkoi ainakin nimellä Krellakrella (:D) Nykyään olen varsin tyytyväinen omaan nimeeni mutta jos saisin valita kaikista maailman nimistä, olisin ehkä Alma.

  pppusu@gmail.com

  Vastaa
 69. Minna 20.1.2013

  Aikuisiällä olen ollut tyytyväinen nimeeni. Nuorena ”silloin joskus kauan sitten” nimi oli niin yleinen, että se tympäsi. En siis vaihtaisi nimeä :)

  minnapo1@gmail.com

  Vastaa
 70. Anonymous 20.1.2013

  Pidän kyllä nimestäni: Johanna. Mutta kuultuani että suvussani on ollut Aurora, niin olen ajatellut että se olisi nimi jonka haluisin jos en olisi Johanna :D
  Joten siis Aurora.

  johannnna.k@hotmail.com

  Vastaa
 71. Riikka 20.1.2013

  Mä pidän kovasti omasta nimestäni, Riikka. Joskus nuorempana toivoin että olisin Henriikka, nykyään olen omaan nimeeni tosi tyytyväinen :)

  rjniem@utu.fi

  Vastaa
 72. Anonymous 20.1.2013

  Kolmivuotiaana olin palavasti halunnut olla Marja-Leena ja ”tottelin” vain sitä nimeä, mutta näin vuosien jälkeen en vaihtaisi enää siihen omaani
  hippu@outlook.com

  Vastaa
 73. Salla 20.1.2013

  En pienenä tykännyt oikeen nimestäni, koska se ei ole mikään hirveän yleinen ja kaikenlisäksi siitä oli vaikea keksiä kivoja lempinimiä. Nykyään pidän kuitenkin nimestäni, enkä haluaisi sitä muuttaa miksikään. Olen tajunnut, että se kuvaa minua ja sopii minulle todella hyvin. En voisi kuvitella itselleni mitään toista nimeä. Nimeni on siis Salla.
  sallaa@live.com

  Vastaa
 74. Jassu 20.1.2013

  En haluaisi vaihtaa nimeäni. Eli koruun laittaisin lempinimeni Jassu.

  Vastaa
 75. Anonymous 20.1.2013

  Pienenä harmitti hirveesti, kun mun nimi on Noora. Ei siksi, etten olis pitänyt siitä vaan koska pidin nimestä niin paljon, että olisin halunnut nimetä oman lapseni Nooraksi. Olivia on kuitenkin ollut pitkään lempparinimi.

  noora-laine@hotmail.com

  Vastaa
 76. Anonymous 20.1.2013

  oon tyytyväinen omaan nimeeni, joka on siis Enya. ei oo pahemmin tullut törmättyä kaimoihin!

  oon pitkään halunnut nimikorun, toivottavasti vihdoinkin tärppäis :-)

  enyahonkanen@hotmail.com

  Vastaa
 77. Hennesolmu 20.1.2013

  Pakko kai minunkin kertoa nimitarina. En pidä siitä nimestä oikein vieläkään. Minulla on kyllä siitä nimestä itse pienenä juuri puhumaan oppineena kehittämäni lempinimi ahkerassa käytössä. Kukaan ei kutsu minua oikealla nimellä, lukuunottamatta virallisia ympäristöjä. Hennakaisa on jonku ihan muun ihmisen nimi. Oon vaan Henne. Myös toinen nimi -Susanna- on inhottava 80- ja 90 -luvun taitteen nimi.

  Siispä; Henne

  hennakaisa.kinnunen@hotmail.com

  Vastaa
 78. Anonymous 20.1.2013

  En keksi minkä nimen haluiaisin omani tilalle, tykkään siitä tälläisenä :) Mutta jos olisin poika haluisin olla Aaron! :D

  alisa.turunen@kolumbus.fi

  Vastaa
 79. Anniina 20.1.2013

  Lapsena en osannut arvostaa nimeäni. Mielestäni Anniina kuulosti niin tavalliselle. Myöhemmin olen tajunnut matkustellessani että se on oikeastaan aika eksoottinen nimi näin maailmanlaajuisesti, vaikka täällä kotosuomessa ei niinkään. :) olen alkanut arvostamaan omaa nimeäni, ja sille lisäarvoa tuo se, että äitini oli pitkään halunnut tyttären nimeltä Anniina. En haluasi toista nimeä :)

  anniina.hentinen(at)gmail.com

  Vastaa
 80. san-ni 20.1.2013

  Pienenä en tykännyt yhtään nimestäni. Koska ’Sanni’- nimisiä tuntui olevan joka nurkassa ja jopa silloisessa naaurissamme asui Sanni. Uhkasin moneen kertaan, että kun täytän 18 vuotta vaihdan nimeni Idaksi tai Saaraksi.
  Mutta nyt ajatukseni ovat muuttuneet ja alan oikeesti pitää nimestäni.
  Se jotenkin vain sopii minulle, vaikka itse sen sanonkin. Nykyään ei ole enää paljon Sanneja tullutkaan vastaan, joten on ihan kiva ettei vaikkapa luokassa ole samannimisiä. Tai ettei jokainen kadulla kävelevistä ihmisistä omista samaa nimeä kuin minä.
  En vaihtaisi tätä nimeä enää kyllä mihinkään ja olen täysin sinut nimeni kanssa :)

  sannijji@hotmail.com

  Vastaa
 81. Anonymous 20.1.2013

  en tykkää yhtään etunimestäni, se on niin pitkä ja harvinainen, että sen saa kaikille suunnilleen tavuttaa kirjain kerrallaan :D toisesta nimestäni tykkään -josefiina on kaunis nimi, sen olisin halunnut etunimeksenikin :)

  brita_maria@hotmail.fi

  Vastaa
 82. Eevu 20.1.2013

  Mie valihtisin nimen Henriikka. Son miun kolmas nimi, ja olis aika siistiä, jos solis miun ihka eka nimi. Vaikka ehkä miulle soppii kuitenki parhaiten alkuperänen etunimi :D

  Vastaa
 83. Oona 20.1.2013

  Pidän ihan omasta nimestäni sellaisenaan.

  onfuGG@gmail.com

  Vastaa
 84. Eveliina 20.1.2013

  Toinen nimeni on Johanna ja pidän siittä enemmän kuin etunimestäni mutta olen osaanut onneksi laittaa myös etunimeni omaan arvoonsa ja se on oikeasti aika cool!:)

  Vastaa
 85. Iina 20.1.2013

  Valitsisin nimeksi Marianna. Se sopisi tosi kivasti, pienen oon tainnut suunnitellakin, että ”sitten kun kasvan isoksi”-jutuissani vaihtavani nimeni mariannaksi. :-D

  iinahuovinen[at]hotmail.com

  Vastaa
 86. inka 20.1.2013

  En tiedä mistä se on tullut, mutta oon aikojen alusta asti halunnut olla Mira. Tai sitten joku ulkomaalais vivahteinen ja erikoinen nimi olis kanssa kiva! Mutta sitten toisaalta en haluais vaihtaa tätä nykyistä nimeä mihinkään, Inka on hyvä ja sopii mulle! (:

  iksumau@gmail.com

  Vastaa
 87. Amanda 20.1.2013

  Tykkään omastani, koska se on aika kansainvälinen :)

  Vastaa
 88. Anonymous 20.1.2013

  Pienestä asti oon tykänny nimestä Ilona, koska se kuulostaa niin piristävältä :D
  Mut oon mä kyllä tähän Jenniin kans ihan tyytyväinen :)
  tyttonen96@gmail.com

  Vastaa
 89. Anonymous 20.1.2013

  Ellen olisi ihana nimi, vaikka huomaan kyllä näin vanhempana tykkääväni myös omasta nimestäni Miia :)

  miian_96@hotmail.com

  Vastaa
 90. sofku 20.1.2013

  Oon aina tuntenu ihmeellistä vetoa Susanna nimeen hmm. Oon kuitenkin tullu siihen tulokseen että ”oma nimi kullan kallis” siispä Sofia eli sofku

  sofiliini@hotmail.com

  Vastaa
 91. Anonymous 20.1.2013

  Pienenä tyttönä olin tyytyväinen että nimestäni puuttui r-kirjain, sillä en halunnut että tuntemattomat kysyessään nimeäni saisivat heti tietää r-viastani. Vanhemmiten suhteeni nimeeni, Johannaan on ollut tyytyväisen neutraali:)

  marttinenjohanna@gmail.com

  Vastaa
 92. marika 20.1.2013

  ariel ! :D outoa mutta kyllä, haluaisin elää satuhahmon nimisenä.
  m.kalevo@luukku.com

  Vastaa
 93. sannero 20.1.2013

  Olen aina pitänyt tästä omasta Sanni-nimestäni, kunnes yhtäkkiä ympärilläni alkoi pyöriä paljonpaljon muitakin Sanneja. Kamalaa. Nimi on edelleen mielestäni mukava, mutta haluan, että se on vain MUN, kaimat ei oo mun juttu.

  Jostain syystä olen hillittömän rakastunut ystäväni Elsan nimeen. Sen nimen ottaisin mieluusti omaksenikin :)

  sanneroinen@luukku.com

  Vastaa
 94. Hilla 20.1.2013

  Unelmanimeä ois varmaan pitäny kysyä alle kymmenvuotiaalta Hillalta. Ala-asteella olin aina hillopurkki enkä tykänny siitä. Nyt en osaa sanoa, ei mulla oo enää unelmanimeä kun tykkään omastani niin paljon!

  kitkatkatti@gmail.com

  Vastaa
 95. Anonymous 20.1.2013

  Hilla on täälläkin ihan tyytyväinen omaan nimeensä :D Tai ei nyt ainakaan tuu mieleen mitään muutakaan nimeä.. (Toi hillopurkki taitaa olla aika yleinen juttu, täälläpäin myös usein kuultu..:D)

  Oi vitsi, kaikki noi vanhat sanaleikit! Mä en vaan muista nää miten ne menee.. Teepä niistä seuraava postaus! ;)

  delfiini8@gmail.com

  Vastaa
 96. Hanna 20.1.2013

  Pienenä en tykänny mun Hanna nimestä, vaan oisin halunnu olla joku Amanda tai Jasmin. :D En nykyäänkään oo täysin tyytyväinen nimeeni, mut kyllähän tuo menettelee. :) En ole miettinyt enää vähään aikaan mikä haluisin olla nimeltäni, mutta esim. Emma voisi olla ihan kiva.

  hannnna97@gmail.com

  Vastaa
 97. Hekku 20.1.2013

  Ehdottomasti Maleena – nimi joka on jäänyt ikuisesti elämään mielikuvissani lapsena kuulemastani Maleenan paras kesä -sadusta.

  t. Hekku

  huesofblackblog@gmail.com

  Vastaa
 98. mia 20.1.2013

  Tykkään mun nimestä aika paljonkin. Tosin välillä harmittaa, että se on niin lyhyt, toisaalta sekin on ihan jees asia. Nimeni on siis Mia. :)

  pihkala.mia@gmail.com

  Vastaa
 99. Seregi 20.1.2013

  ELVI

  Oma nimi otti päähän lähinnä lapsena,kun kaimoja tuntui pukkaavan tiesmistä.

  Vastaa
 100. Milena 20.1.2013

  En oo ihan varma tykkäänkö mun nimestä. Se on siis Milena. Tykkään siitä siks että kaikki tietää kenestä on kyse jos puhutaan Milenasta.. pidän siis nimeni erikoisuudesta ja erikoisia nimiä aion lapsillenikin laittaa jos niitä joskus saan. Pidän myös toisesta nimestäni, Serafiina. En vaihtaisi kumpaakaan, mutta Bella on aivan ihana nimi. Jos siis täytyisi vaihtaa, olisin Bella.

  milena.maatta@hotmail.com

  Vastaa
 101. Rege 20.1.2013

  Mun lempinimi on Rege, jolla mut tunnetaan yhdessä kaveriporukassa melkein pelkästään, se olisi ihana kaulakorussakin, eikä ainakaan vielä ole tullut samannimistä ihmistä vastaan. Lempinimellä on myös tarinansa josta pidän, sekä nimen kaiusta.

  heidi.jaentti@gmail.com

  Vastaa
 102. Anonymous 20.1.2013

  Olen aina tykännyt Kim-nimestä. Jos se olis Suomessa myös naisen nimi, kuten esim. Ruotsissa tai Amerikassa, ottaisin sen kyllä omakseni :) Mutta koska minulle on annettu nimi Petra (josta tykkään ja joka sopii!), voisin antaa tulevaisuudessa omalle pojalleni nimeksi Kim tai Joakim :)

  petra-90@luukku.com

  Vastaa
 103. ella 20.1.2013

  Luri!

  Koko nimeni käsittää 27 kirjainta sekä yhdysnimen välimerkin, ja aina kun jossakin lomakkeessa pyydetään ’kirjoita tähän koko nimesi’, alkaa käsi väsyä ennen kuin otan edes kynän käteen.

  Nuorempana likkana tästä ja parista muustakin syystä olen monesti kaavaillut vaihtavani lyhyempään, ja yllä mainitsemani on muotoutunut sellaiseksi, että sitä etenkin netin ihmeellisessä maailmassa olen useinkin käyttänyt.

  Tällä hetkellä kylläkin koen, että iän mukana tuoma nimi-identiteetti on kasvattanut positiivisia tunteita omaa, joskin pitkää ja lällyä nimeäni kohtaan. Jos tämän kivasti keksityn arvonnan voittaisin, iskisin koruun siis oikean etunimeni (mikäli se mahtuu) !

  Terveisin
  Ella-Stiina :)

  e.s@wippies.fi

  Vastaa
 104. ROOSA 20.1.2013

  Itse pidän omasta nimestäni. Roosa.

  Kun esittelee itsensä ulkomaalaisille ”Roosa” kaikki on ”sul on niin kaunis nimi ja tarkoittaa meidän kielessä ruusua” Roosa = ruusu monesti yhdistettään.

  Lisäksi hauskaa on, että sukunimeni on kukka, mutta siis ei suomeksi vaan eri kielellä. Olen siis Ruusun kukka. :D

  Vastaa
 105. Chenille 21.1.2013

  Valitsisin varmaankin nimen jonka kirjoitusasu on omaani kauniimpi. Esimerkiksi C on aina ollut kaunis kirjain joten C:llä se ainakin alkaisi…

  chenille@luukku.com

  Vastaa
 106. Anonymous 21.1.2013

  Voisin olla vaikka Kerttu.

  t. Viola
  koirankeksi@netti.fi

  Vastaa
 107. Tuuli 21.1.2013

  Minä en kyllä vaihtaisi omaa nimeäni, pidän siitä niin kovasti! Minusta on hauskaa, että nimeni tarkoittaa jotain konkreettista ja liittyy luontoon. Ulkomaalaisten tosin on vaikea lausua sitä oikein, mutta ei sen väliä :)

  t: Tuuli

  lookingforclementines(ät)hotmail.com

  Vastaa
 108. Anonymous 21.1.2013

  Joskus nuorempana sitä olisi monesti halunnut vaihtaa oman nimensä toiseksi. Varsinkin silloin, kun opettajat sun muut, sanoivat nimeni aina väärin. Kaksiosaisissa nimissä on aina vaaransa, ja usein nimen korjaaminen oli sangen tuskallista ja kiusallista. Kuitenkin nyt aikuisena sitä pitää entistä enemmän omasta nimestään ja arvostaa sitä, että vanhemmat ovat valinneet juuri sellaisen nimen sinulle. Nimi on kuitenkin todella tärkeä identiteetikysymyskin.

  Valitsisin siis nimekseni sen nimen, jonka olen kasteessa saanut: Anni-Maijan.

  -Anni-Maija

  Vastaa
 109. Anonymous 21.1.2013

  Kuulun myöskin sellaiseen kategoriaan, ettei oma nimi miellyttänyt kunnes jossain vaiheessa tajusinkin sen olevan tosi kiva. Äiti olisi tahtonut antaa mun nimeksi Aliisan, sekin olis ollut oikein kiva.

  jemina.talasmaki at gmail.com

  Vastaa
 110. Anonymous 21.1.2013

  Minä voisin olla Selja.

  NJ

  Vastaa
 111. lililulicastanja 21.1.2013

  Mä oon ihan tyytyväinen mun omaan nimeen, mutta Adalmiina, Jessica ja Anastasia on kans ihanii nimii…

  (lillari@elisanet.fi)

  Vastaa
 112. Anonymous 21.1.2013

  Helmi tai Helinä ois ollu kiva nimi, oisin pikkutyttönä voinu leikkiä keijukaista :D
  Niina kuitenkin käy mulle kuin nenä päähän, etten menisi sitä vaihtamaan:)

  niiinuski@gmail.com

  Vastaa
 113. Eeve 21.1.2013

  Katinka, en tiedä miksi. Jos ikinä saan lapsia, siunaan ensimmäisen lapseni tällä nimellä, koska kauniimpaa en tiedä.

  Nimi Eeva kuitenkin kuvaa onnistumistani elämässäni niin hyvin, ettei siitä käy vaihtaminen.

  hirvinen.eeva@gmail.com

  Vastaa
 114. taru 21.1.2013

  Pienenä raivosin äitille monet illat siitä että oli antanut nimekseni taru, mutta nykyään tykkään.. Joten taru siis :)

  taru.1996@hotmail.com

  Vastaa
 115. Anonymous 21.1.2013

  Tykkään nimestä Matilda, joten voisin olla Matilda. : )

  etzukka@hotmail.com

  Vastaa
 116. Anonymous 21.1.2013

  Voisin olla Daalia. Omakin nimi kyllä nykyisin kelpaa.
  -Ilse
  Elperi76@suomi24.fi

  Vastaa
 117. Nita 21.1.2013

  Oma nimeni on omastamielestäni jo niin erityinen ja ihastuttava, ettenpä koskaan ole edes haaveillut sen vaihdosta.
  Mutta omalle poikalapselleni olen aina halunnut antaa nimen Niila, jos/kun sellaisen pikkupalleron saan :)

  Nita.ka@hotmail.com

  Vastaa
 118. Roosa 22.1.2013

  mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tykkään nimestäni :-) joskus ärsytti se, että nimeni tarkoittaa myös väriä, etenkin kun joskus vihasin vaaleanpunaista kaikissa muodoissaan, mutta nykyään se on aika siistiä :D

  ennemmin tykkään miettiä, miten nimeän mahdolliset tulevat lapseni :-D töissä tylsinä hetkinä etsin kalenterista kaikkia kivoja nimiä :-) tällä hetkellä miellyttää mm. aada, elsi, elmi, hilla, hille, minttu sekä matilda.

  bisous@wippies.com

  Vastaa
 119. Anonymous 22.1.2013

  Maija nimeni on ollut inhokki pitkään, mutta olen oppinut elämään sen kanssa. Enää en vaihtaisi toiseen :)

  Vastaa
  • maj 22.1.2013

   Maija nimeni on ollut inhokki pitkään, mutta olen oppinut elämään sen kanssa. Enää en vaihtaisi toiseen :)

   Vastaa
 120. Josefina 22.1.2013

  Oon ihan tyytyväinen äidin ja iskän valkkaamaan nimeen. En osaiskaan olla kukaan muu kuin Josefina :)
  motemiina@gmail.com

  Vastaa
 121. karlaemilia 22.1.2013

  Tykkään kyllä omasta nimestäni, Karlasta. Mutta voisinpa vaihtaa sen C:llä kirjoitettavaksi eli Carlaksi, varsinkin jos isona menisin jonkun ulkomaalaisen kanssa naimisiin ja saisin erikoisemman sukunimen, hah! :D

  karlak@luukku.com

  Vastaa
 122. Anonymous 22.1.2013

  Oon tyytyväinen (nykyään, pienenä inhosin minäki) mun omaan, mutta jos joku muu pitäis valita, ottaisin jonku kaksosaisen. Vaikka Sara-sofia yms. :)
  -Lotta

  jarvilotta@gmail.com

  Vastaa
 123. Rebecca Ketola 22.1.2013

  En kyl välttämättä haluis vaihtaa omaa nimeeni, mut Peppi tai Peppiina ois kiva olla! :)

  ketolarebecca@gmail.com

  Vastaa
 124. Milja 22.1.2013

  Tykkään omasta nimestäni paljon, mutta jos pitäisi vaihtaa niin luultavasti joko Minea tai Minja (:

  milja.pekurinen@gmail.com

  Vastaa
 125. Annika Lehtinen 22.1.2013

  Kaikki ne nimet, joita itselleen on nuorempana toivonut ristittävän on nyt tällä hetkellä siirtynyt tulevaisuuden omille lapsille (joihinkin niistä tosin on tullut jo vastarintaa kihlatulta). Näitä nimiä ovat Jessica, Alexandra, Miranda, Alexis, Tifakin joskus vilahti mielessä, Eliana ym. Mutta tähän nimikoruun haluaisin ehdottomasti oman nimeni eli Annika, joka on kuitenkin minulle rakkaudella annettu. :)

  Vastaa
 126. Nelliiiii 22.1.2013

  Oon täysin tyytyväinen Nelliin, mutta haluaisin tytön nimeltä Aino ja pojan nimeltä Nooa :D Kuitenkin koruun haluaisin oman nimeni (siis Nelli), koska toivottavasti lapsia ei ole aivan näillä näkymillä elämään tupsahtamassa :)

  Vastaa
 127. 'enna 22.1.2013

  Jos olisin poika, tahtoisin olla Viljo tai Taavi. Näin tyttönä olen ihan tyytyväinen Hennaan. :)

  henna-r@hotmail.com

  Vastaa
 128. Anne Tuhkala 22.1.2013

  Pienenä halusin kovasti, että nimi olisi alkanut J:llä. Inhosin sitä, että mulla oli yhdysnimi (Anne-Saara) ja kolmannelle luokalle mentäessä päätin että olen enää pelkkä Anne. Nykyisin voisin ottaa väliviivan ja toisen nimen mukaan takaisin, mutta jotenkin kummallisisti ne on hävinneet kaikista virallisista asiakirjoista. :o

  anne_tuhkala@hotmail.com

  Vastaa
 129. Anonymous 22.1.2013

  oioi. olen ihaillut juuri tuollaista korua koko pienen ikäni. tai ainakin siitä asti, kun näin sen sinkkuelämää-carrien kaulassa. pure love, rakkautta ensisilmäyksellä!<3 itseasiassa, katselin kuviasi valehtelematta sen viisi minuuttia ennen kuin edes luin postaustasi, ja olin jo silloin ihan maassa että saapuuko henriikan blogiin taas yksi arvonta, johon minulla ei ole edes prosentin voittomahdollisuutta? voivoi. jos arpaonni ei suosi, niin pitää kai sitten ostaa oman lompakon varoista kalliilla(?) kyseinen koru. tai no, 10% alennuksella;)
  olen vihannut nimeäni koko pienen elämäni, johtuneeko sitten siitä että siskollani on kaunis ja suhteellisen harvinainen nimi (oi helena!). silti nyt vuoden sisällä olen oppinut jo hieman sietämään omaa nimeäni, en tiedä miksi. olen kasvanut jo ehkäpä ulos omasta nimi-inhostani, ainakin vähän(: ehkä oppisin rakastamaan nimeäni kokonaan jos näkisin sen kauniina korussa… mmm<3

  roosa.hassel@hotmail.com

  ja jos arpaonni ei suosi, niin voin luvata että ostan tuollaisen nimikorun! kiitos henriikka, ilman sinua en tietäisi edes mistä näitä saa!! <3

  ~roosa

  Vastaa
  • Anonymous 22.1.2013

   ^^ ja jos voisin nimeeni vaikuttaa, olisi se mahdollisimman harvinainen ja pitkä. ainakin erikoinen ja ei-yleinen! (: esim. vilhelmiina, sofianna, rosanna…
   (näköjään ihminen vaikuttaa nimeen! kaikilla ihanilla ihmisillä on ihana nimi<3)

   Vastaa
  • Anonymous 22.1.2013

   ^^ kaulakorukin tulisi siis olemaan roosa(:

   Vastaa
 130. Henna 23.1.2013

  Mä oisin halunnu jonkun eksoottisen nimen mutta tyytyminen on ollut hennaan, höh! No mun lempinimi on sentään chi chi että on sitä eksotiikkaakin saatu mukaan näin vanhempana :)

  Vastaa
 131. Jenna 23.1.2013

  Oi ihana koru! Nimeks tulis oma nimi tietty: Jenna

  jenna.r@windowslive.com

  Vastaa
 132. Jade 23.1.2013

  Mä haluaisin olla varmaan joku Angelica tai muu vastaava kaunis nimi. Mun oma nimi on kyllä se verran erikoinen (Jade-Yolanda), että kehuja tulee vaikka sitä pitkään syvästi inhosinkin :)

  jade.huhtamaki@gmail.com

  Vastaa
 133. Anonymous 23.1.2013

  Haluaisin ehdottomasi nimen Henriikka (:

  tipsu.sanni@windowslive.com

  Vastaa
 134. Anonymous 23.1.2013

  Tykkään omasta nimestäni, mutta jos pitäisi jokin toinen nimi valita se olisi varmaan Amanda tai Matleena :) Voisin laittaa omalle lapselleni tulevaisuudessa jommankumman nimen.

  tiin-a94@hotmail.com

  Vastaa
 135. Anonymous 23.1.2013

  En vaihtaisi nimeäni koska en osaisi olla mikään muu kuin Jade. Se on eniten minua, se ei ole tusinanimi ja osataan lausua niin Suomessa kuin ulkomailla (mitä nyt ukille olin sen kymmenen vuotta Jate, eihän perikainuulainen ukkiraukka osannut d:tä lausua ilman tuota vuosikymmenen harjoittelua). Jos olisi pakko vaihtaa nimi niin sitten ottaisin kolmannen nimeni Marietan käyttöön, se olisi ainakin vielä harvinaisempi kun ei ketään samannimistä ole tullut vastaan.

  jade.haverinen(a)gmail.com

  Vastaa
 136. Anonymous 23.1.2013

  Oma nimi on Maija ja olen aina melko neutraalisti siihen suhtautunut. En tiedä osaisinko olla mitään muuta kuin Maija. Sukulaisten haudoilla aina ihailen nimiä Alina ja Lyydia :)

  maijju90 (at) hotmail . com

  Vastaa
 137. Anonymous 23.1.2013

  Kaikista maailman nimistä, tällä hetkellä olisin Svante-Helmer! Rehti, ruotsalainen duunarimies! Tietyst pitäis vaihtaa sukupuoltaki, mut se nyt on pikkuseikka.. mut kuinka monta ihanaa lempinimeä saiskaan muunneltua ja käänneltyä:D
  susssi-@hotmail.com

  Vastaa
 138. Joni 23.1.2013

  Oon aina salaa haaveillu että mun nimi olisi Johnny tai John, paljon coolimpi kuin nykyinen.. Onneksi useat kaverit tietämättään tekee mun unelmasta osittain totta ja saavat kasvoilleni kumpuamaan hymyn kutsumalla silloin tällöin ”Johnny-boyksi” ;D

  Vastaa
 139. Ceraci 23.1.2013

  Silloin joskus halusin ihan ehdottomasti olla Niina, mutta nykyään olen tyytyväinen nimeeni. En varmaan vaihtaisi sitä vaikka saisinkin. :)

  ceraci@gmail.com

  Vastaa
 140. Tiina 24.1.2013

  Onpa vaikea miettiä mikä haluaisin olla jos en olisi Tiina. Toisaalta tuon nimen olen vaihtanut viralliseksi nimeksi syksyllä. Olin ennen Sari Kristiina mutta koko ikäni kaikki ovat kutsuneet minua Tiinaksi ja niinpä kun syksyllä otin tyttönimeni takaisin niin muutin myös virallisksi nimekseni Tiina.

  Tuo koru on ollut haaveissa ikuisuuden :)

  tiina.nirhamo(at)gmail.com

  Vastaa
 141. Miimu 24.1.2013

  Jos saisin minkä nimen tahansa, niin ottaisin itselleni jonkun simppelin, muutaman kirjaimen mittaisen nimen, joka olisi sillä tavalla kansainvälinen että ihmiset osaisivat kirjoittaa sen muuallakin kuin Suomessa. Kia, Pia, Mia. Vaikka mitäpä tässä äidin ja isin nimivalintoja mollaamaan, olen varsin tyytyväinen tähän nykyiseen nimeeni :)

  miimaeia ( ä – t ) gmail piste com.

  Vastaa
 142. Anonymous 24.1.2013

  Nykyään olen ihan tyytyväinen omaan nimeeni, mutta jos nuorempana olisin saanu uuden nimen valita, olisin aivan varmasti valinnut! Ja muistan kyllä myös minkä: Myy..

  jarnata(at)student.uef.fi

  Vastaa
 143. Emmi 24.1.2013

  tällä hetkellä olen tyytyväinen omaan nimeeni, mutta pienenä asia oli toisin. silloin ”Ruusu” olisi ollut paljon siistimpi kuin ”Emmi”!

  tästä korusta olen haaveillut jo pitkään, ja jos arvonnassa ei onnista niin saatan tilata sen kun kerran saa pienen alen!

  emmi1_4@hotmail.com

  Vastaa
 144. Karin 24.1.2013

  18-vuotiaana yökerhoissa pyöriessä salaperäinen alter egoni oli Jenni (= nimi joka kerrottiin kaikille epämääräisille puhelinnumeron pyytäjille). Jos siis vaihtaisin nimeni, se olisi varmasti Jenni!

  Vaikka oma nimeni kuullaan usein väärin ja yllättävän harva osaa lausua sen kahdella a:lla (imagine that!), on se silti ihan kiva erityisesti siksi, että iskän nimi on Kari :)

  karin.isotalo@metropolia.fi

  Vastaa
 145. hennn 25.1.2013

  Niin kauan ku muistan, oon halunnu olla Emilia, en oikeen ees tiiä miks, mutta se on kiva…vaikkakin yleinen. :)

  Mummo kutsuu joskus Henriikaks et sun koruu vois melkein lainata, oikeesti oon Henna-Riikka(väliviivalla!!enkestä..) aika lähellä siis pyöritään nimellisesti ;D

  hennnnan@hotmail.com

  Vastaa
 146. maria. 26.1.2013

  mä oisin jotenkin aina halunnut jonkun pitkän nimen, mutta ei. Maria se on aina ollu. Toki isä on aina vääntänyt siitä kaikkea mahdollista, myös niitä pitkiä nimiä(kummitäti ja isä sanoo toisinaan ”matleena”):D

  Toinen nimeni on Katariina. Siitä tykkään paljon, mutta koruun tulisi ehkä kuitenkin se Maria=)

  maria.hiltunen@pp.inet.fi

  Vastaa
 147. Anonymous 2.3.2013

  tartartar töttöröö666@hotmail.com

  Vastaa
 148. Heidi 24.12.2016

  Hei, löysin tämä blogin oikeastaan, sillä tavalla että googletin nimeä Henriikka. Haaveilen meidän vastasyntyneen tyttären nimeksi Henriikka nimeä. Kiinnostaisi tietää, millä tavalla olet kokenut tämän nimen elämän varrella. Onko ollut vaikea lausua, kirjoittaa? Entä lempinimien muodostuminen vai oletko aina saanut olla Henriikka? Muita kokemuksia?
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

  Vastaa
  • Henriikka 25.12.2016

   Moi Heidi! Kiva kun kysyit. Olipa hausta viesti kaiken kaikkiaan.

   Minusta on ihana olla Henriikka. Tykkään nimestä paljon. Tosin minua on koko elämäni kutsuttu lempinimellä ja -nimillä, mutta pidin aina siitäkin. Henriikka on tullut käyttöön enemmän työelämän ja aikuisuuden kautta. Nimi on mukavan erilainen, muttei kuitenkaan liian erilaisuudenhakuinen. Nuorempana en muka välittänyt nimestä, mutta se oli ehkä vain joku vaihe. Nimi sisältää sekä nimet Henri ja Riikka, mutta se ei ole itseäni häirinnyt.

   Kirjoittaminen on ollut aina helppoa, lausuminen oli hankalampaa ennen avioitumista, kun vanha sukunimeni alkoi R-kirjaimella. Minulla ei ole koskaan ollut R-vikaa, joten lausumisessa ei sinänsä ole ollut haasteita. Suositteluni nimelleni :)

   Vastaa
   • Heidi 25.12.2016

    Kiva, kun vastasit ☺ Mä oon aina pitänyt Henriikka-nimestä. Toki, on mietityttänyt kun siinä nimessä on juuri se Henri, mutta ei se haittaa. Myös kirjaimia on monta. Miehen mielestä nimi on liian ruotsalainen, mun mielestä ei. Hän ehdotti lapsen nimeksi Eveliinaa, mutta minä olen edelleen Henriikka- nimen kannalla ☺ Meidän esikoisen etunimi on Kristiina. Ehkä tuo Eveliina sointuisi paremmin isosiskon nimen kanssa. Tällaisia pohdintoja näin jouluna.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.